A+ A-

Barátságból szerelem

Régi barátom és országos komám volt Karcsi. Amikor beköltöztünk Árkodra, már az első osztályos beiratkozásnál találkoztunk. Tizenhét évig voltunk padtársak. Sokszor emlegettük, hogy (1990 előtt) az életfogytiglan is "csak" 20 év, de jó magaviselet esetén harmadolják. Karcsinak egy húga -Zsuzsi- és egy nővére -Kati- volt. Kati 8 évvel volt öregebb Karcsinál, Zsuzsa viszont kettővel fiatalabb. Barátomékhoz hatéves korunk óta rendszeresen jártam, Zsuzsira nem tekintettem nőként. Őt is barátnak tekintettem. Ági unokatestvéremmel (hat héttel fiatalabb nálam) négyesben mentünk mindenfele elemista korunk óta állandóan. Zsuzsit családja "huginak" hívta, mi is így szólítgattuk. Ahogy teltek az évek, úgy romlott el a lányokkal a kapcsolatunk. Eszünk be sem jutott, hogy Lenkéket (Ügyet Lenke nevet adtunk a két lánynak) nőnek tekintsük. Mindig messze akartunk menni, ha "benőzés" volt a célunk. Hamar rájöttünk, hogy anya nem szült olyan lányt, akire nem tudtak volna minden rosszat elmondani, ha kicsit is foglalkozni akartunk vele. Ráadásul még a család előtt is eláztatták az illetőt.
Akkoriban még rendes lány fiútársaságba legalább fiú testvérével, vagy az állandó udvarlójával mehetett. Ezért aztán mindig, mindenhova négyesbe mehettünk (ez rendkívül bosszantott minket Karcsival). Mi fiúk sokszor libapásztornak neveztük egymást, a két lányt dicsértük meg libának.
Másodéves egyetemista voltam (a hatvanas évek elején), amikor az egyetemi természetjáró szakosztály szervezett egy sétáljanak végig az Eger - Putnok - Miskolc útvonalon. Ágival mi rókavadászkodtunk, Karcsi viszont inkább a természetjáró szakosztályba járt, szeretett kirándulni. Zsuzsika akkor kezdte az egyetemet. Karcsi valamelyik csoporttársnő miatt akart menni, de szüleik ragaszkodtak hozzá, hogy Zsuzsit is vigye. A kirándulással egyszerre volt a rókavadászoknál egy minősítő verseny (U21 lány), ahol én technikai segítőként (rókaadó kezelő), Ági versenyzőként vett részt.
Az indulás előtt két nappal Karcsi kerékpárral elesett, karja megsérült, valószínűleg reped (nem gipszelték, csak felkötötték), ezért nem mehetett, helyette én mentem, mert kísérő nélkül nem akarták elengedni Zsuzsit (ez lett volna az első vad táborozása, és más nyaralásra nem telt). Karcsi vállalta a rókavadász versenyen a róka szerepét, miután megtudta, hogy csak lányok versenyeznek. Az előre leadott névsorokban nem lehetett a nevem átírni, ezért testvérként szerepeltünk. A megbeszélés szerint Miskolcról Zsuzsit keresztszüleihez kísértem Mezőkövesdre.
A csapatban nagyjából egészséges volt az ivararány. A nagy melegben naponta mintegy 15 - 20 km utat tettünk meg. A túra szervezői szállást a tsz - ekben az erdész - és a menedékházakban szerveztek. A tervek szerint sokszor a szénapadláson illetve szalmakazalban akartunk megaludni. Éltem a gyanúperrel, hogy a szalma összeszurkál, ezért egy régi szalmazsákból varrtam hálózsákot, és ezt tettem a hátizsákomra.
Amikor ötvenedmagammal Egerből elindultunk, Zsuzsival egymás mellé álltunk a sorba, legtöbbször csak "hugi" - nak hívtam a régi szokás szerint. Rendszeres szokásunk szerint tréfálkoztunk, viccelődtünk, húztuk egymást. Piszkálódtunk, ahogy a "jó testvérekhez", régi haverokhoz illik.
Első este egy turistaházban kaptunk szállást. A szobákban, ágyakban aludtak a lányok, mi fiúk kint a pajtában, szalmában. Másnap volt nagy vakarózás azoknál, akik csak egy vékony dunnahuzatot hoztak magukkal.
Amikor -harmadik vagy negyedik este-már mindenkinek a szalmába jutott hely. Kipakolásnál láttam Zsuzsi is csak egy szakadt paplanhuzatot hozott, megharagudtam. Jól leszidtam, kerestem a libaszárnyakat, majd közöltem, hogy ha megígéri, hogy nem rugdos, aludhat mellettem, az én zsákomba elég hely van. Félóra fekvés a szalmán meggyőzte, hogy ha aludni akar, az én zsákomba kell bújni. Vacsora előtt kipróbáltuk a helyet a közös hálózsákba. A zsák elég széles volt, ezért nem kellett feltétlenül összesimulnunk, de könyöktávolságnál távolabbra nem kerülhettünk. Legkényelmesebbnek az látszott, ha féloldalamon fekszem, és ő háttal az ölembe kucorodik. Ahogy elhelyezkedett az ölemben úgy éreztem, azonnal meg kell puszilnom a nyakát. Hátranyúlt, fejemet az arcához húzta, és megkérdezte, hogy miért kapta. Valami olyat válaszoltam, hogy kedves lány, és jólesett ahogy hozzám bújt. Erre egy gyors puszit kaptam a számra.
A vacsorára szalonnát sütöttünk. Szó nélkül szeltem le kettőnk kenyérszeleteit, faragtam egy nyársat és rászúrtam a szalonnát (tudtam, hogy nem tud, és nem is szereti sütni), közben Zsuzsi felszeletelte, rakosgatta a hozzávalókat (hagymát, paradicsomot, uborkát) a kenyerekre, én pedig a szalonna zsírját csöpögtettem a kenyereinkre. Mivel a kezem foglalt volt falatonként etetett, és itatott. Itt kezdtünk közös kenyérre kerülni. Az egész napos túrázás, a kis borozgatás mindenkit elálmosított. A csapat hamar lepihent, de utána még sokáig tréfálkoztunk énekeltünk a zsákjainkba bújva. Lassan csendesedett el a tábor.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.44 pont (34 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 A57L 2019. 01. 5. szombat 04:44
Szép,romantikus írás.
#9 listike 2013. 09. 28. szombat 19:50
Sok ilyen szép történetre lenne még szükség.
#8 genius33 2013. 04. 20. szombat 13:39
Tetszett smile
#7 Kaszkadör 2012. 02. 3. péntek 12:33
Nagyon szép és megható történet..
#6 v-ir-a 2010. 10. 18. hétfő 22:28
nagyon jó volt olvasni...igazán szép történet
#5 Sim City 2006. 11. 3. péntek 16:26
Ez igazán szép történet. Minden benne van, odaadás, romantika, gyengéd szeretkezés. Gratula. Max pont
#4 gyuri 2006. 11. 3. péntek 08:56
A csak sex miatti , finom és jó baszás , nem romantika kérdése, sőt !
#3 Teknõsbika 2006. 11. 3. péntek 08:16
szép történet, még ilyeneket, sokat
#2 JOE 2006. 11. 3. péntek 00:22
Ritka az ilyen szép romantikus történet. Lehet sok ilyet. Kössz!
#1 Törté-Net 2006. 11. 2. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?