A+ A-

Bernadett titka

Ugyanúgy kezdődött a hétvége, mint az összes többi. Megbeszélték, hogy este moziba mennek. Egy hete készültek már megnézni a filmet, de soha nem tudták összehangolni az idejüket. A péntek este látszott a legvalószínűbbnek, mindketten ráértek, sőt azt is megbeszélték, hogy utána elmehetnek szórakozni is, hiszen szombaton is mindketten szabadok, van idő kipihenni magukat.
Egy hónappal ezelőtt ismerte meg a lányt. Először csak az interneten beszélgettek, aztán egy szórakozóhelyen találkoztak. Tamásnak akkor már harmadik éve hogy barátnője volt, de az utóbbi időben eléggé elhidegültek egymástól, főleg amióta a lány elkezdte a főiskolát. Ekkor határozta el, hogy nem utasít el semmilyen közeledést Bernadett részéről. Különben sem volt jó híre a lánynak. Mindenki úgy mesélt róla, mint akit könnyű megkapni. Ezért is határozta el, hogy megpróbálja, egy kis kaland belefér a mindennapokba.
Nem akarta elsietni a dolgot, de nem is akart várni sokáig. Attól félt, hogy talán Bernadett más férfit talál közben magának és még el sem mondhatja magáról, hogy neki is megvolt. Sajnálta volna elszalasztani. De húzta még egy kicsit az időt, hogy megismerje jobban a lányt. A barátai azt tanácsolták, hogy óvakodjon tőle, ha nem akar ő is csak egy strigula lenni a lány noteszében. Tudták, hogy Tamás nem az a srác aki szórakozik a lányokkal és kihasználja őket. Ő szerette előbb megismerni a női lelket, a belső tulajdonságokat. A barátjai tudták ezt és ezért figyelmeztették, hogy ne vegye túl komolyan a lányt, mert “ma veled, holnap mással".
Tamást nem is érdekelte különösebben a lány, neki csak szórakozni kellett, lévén, ha már a barátnője nincs mellette, akkor valakivel csak jó lenni közben. Elismerően bólogatott a barátainak és megnyugtatta őket, hogy semmi komoly részéről, neki csak azért kell, hogy néha legyen valaki mellette, ha elindul bulizni.
Hetente két - három alkalommal találkoztak. De ez a néhány alkalom elég volt arra, hogy Tamás észrevegye, nincs mindenben igazuk a barátainak. Mert ők is csak hírből ismerték a lányt.
Bernadett magas és csinos lány volt, világosbarna hullámos haja alig érintette formás vállait. Hatalmas kék szemei elvarázsolták a férfiakat, akik úton - útfélen szórták a bókokat neki. Bernadett szerette ha körülrajongják a férfiak. Mikor megjelent fehér minijében, szinte elvárta, hogy utána forduljanak az utcán, vagy valami megjegyzést tegyenek rá a férfiak, ami persze sosem maradt el. Ez a kihivó viselkedés mindenki szemében könnyűvérűnek állította be a lányt, pedig ő csak fiatal volt, szép, csinos és élvezte ezt kihasználni. Néha egy - egy pasival elment szórakozni, aztán hazajött egy másikkal, de nem feküdt le egyikkel sem. Tudta, hogy mindenki úgy állítja be őt, mint akivel a fél város lefeküdt, de ő és a közeli barátai tudták, hogy nem így van és ez neki elég volt. A többi meg gondoljon amit akar. Rosszhírét kihasználta és ebből is játékot csinált. Imádta kikosarazni a férfiakat, akik könnyű prédát remélve tapadtak rá. Veszélyes játék volt, de jól szórakozott.
Tamást már egy ideje kinézte magának, de nem merte megszólítani. Barátaitól érdeklődött, de nem sokat mondtak róla. Megtudta, hogy komoly kapcsolata van már három éve. Ez még jobban feltüzelte benne a vadászösztönt és elhatározta, hogy megszerzi magának. Néhány szót váltottak interneten majd telefonszámot cseréltek. Bernadett időközben kitessékelte volt barátját, így teljes erővel Tamásra tudott koncentrálni. Szerencséje volt, vagy csak jó időben volt jó helyen? Ezt nem tudni, de elég az hozzá, hogy egy hétre rá, ahogy megismerte Bernadettet, jött egy levél a barátnőjétől aki külfölfön tanult, hogy úgy érzi már nincs értelme az egésznek és nem akarja kínozni tovább sem magát. Keserű szájízzel állt fel Tamás a gép elől, három év szerelemnek hitt kapcsolat után egy e - mailt kapott, amiben közlik vele, hogy vége. Kavarogtak benne az érzések, de örült, hogy Bernadett legalább mellette volt és vigasztalta.
A lány úgy érezte most már semmi nem állhat útjába és Tamás csak az övé lehet. Tamás meg örült, hogy mégiscsak van valaki mellette, de úgy érezte túl nagy árat fizetett érte, ezért nem szándékozott komolyabban belemenni a dolgokba. Félt a csalódástól, ami Bernadett hírnevére alapozva érthető is volt.
Aznap elérkezettnek érezte az időt, hogy végre beteljesítse azt, amiért belement az egészbe. Az üres lakás kulcsa a zsebében lapult, elővette hát a telefonját, és nekifogott üzenetet írni. Habozott a megfogalmazáson egy darabig, aztán a nemes egyszerűség győzött: "Van egy üres lakás kulcsa nálam. Mit választasz? Ezt vagy a mozit?" Izgatottan várta a választ, ami néhány perc múlva meg is érkezett: "Nem lehetne mind a kettőt?"
Arcán kaján mosoly jelent meg, számításait felülmúló választ kapott.
Az órájára pillantott. Fél öt volt. Gyors fejszámolás, hogy mire is elég a hátralévő három óra, majd elindult a konyha felé. Készített egy jó erős kávét magának és amíg szürcsölgette kitekintett az ablakon.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.54 pont (24 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 vakon53 2016. 02. 7. vasárnap 13:48
Kár hogy nem folytattad.
#5 listike 2014. 10. 26. vasárnap 07:19
Szép.
#4 papi 2014. 05. 13. kedd 13:07
Tetszik
#3 v-ir-a 2013. 02. 20. szerda 22:34
át 6,5 év telt el és nincs folytatás...sztem már nem is lesz...
amúgy miért ne lehetnének ilyen lányok? nem értem...
#2 sztbali 2011. 12. 9. péntek 19:57
Szerintem nem igazán láttál még ilyen lányt. Az ilyen lányok tuti hogy nem szüzek. Amúgy maga a történet nem rossz.
#1 Törté-Net 2006. 05. 10. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?