A+ A-

Meghallgatás

Már hónapok óta nem dolgozom, igazán kéne valami jó kis meló. Írogatom a pályázatokat, a legtöbb helyről még csak visszajelzés se érkezett. A múlt héten végre megcsillant a remény, behívtak interjúra. Jó kis állásnak tűnt, titkárnőt kerestek.
Délután háromra kellett mennem. Előtte sokáig töprengtem, hogy milyenre vegyem a figurát. Haspólósra? Szemüveges okoskára? Szupernőiesre? Maradtam egy átlagos miniszoknyásnál, persze kihoztam magamból, amit tudtam.
Három előtt pár perccel estem be az ajtóm, jó néhány lány üldögélt már az előszobában, fiatalok, csinosak mindannyian. Három után valamennyivel kijött egy fiatal, jóképű pasi, megköszönte, hogy eljöttünk és kérte, hogy érkezési sorrendben, vagy ahogy megegyezünk, menjünk be hozzá, ő lesz a főnök és már nagyon várja, hogy találjon egy belevaló titkárnőt, mert minden a feje tetején áll.
Ráértem, nem siettem, előreengedtem mindenkit. Alaposan végignéztem a lányokat, hallgattam a fecsegésüket, elég jól szórakoztam.
Fél öt körül az irodaház kezdett csendesedni, jó jelnek tűnt, úgy látszik, itt nem divat a késő estig tartó túlórázgatás.
Öt óra is elmúlt, mire bejutottam. A pasi elég fáradtnak tűnt, gondterhelten jegyzetelgetett, amikor beléptem. Leültetett, de még írt egy ideig. Fel sem nézett, miközben megkérdezte, hogy hányan várnak még odakint. Már senki, válaszoltam. Ekkor nézett rám, alaposan végigmért. Nagyon jó pasi volt. Fiatal, jólöltözött, szemüveges, éppen az esetem. Mit tagadjam, rögtön arra kellett gondoljak, hogy milyen lehet az ágyban. Érzetem, hogy én is tetszem neki, több se kellett hozzá, hogy felébredjen bennem a vadászösztön. Végigvettük az alapkérdéseket, hogy hívnak, hol dolgoztam eddig, miben vagyok jó, stb. Ezután jött az elmaradhatatlan gépelési gyakorlat. Leültem a gép mellé, a srác pedig mellém állt. Diktált. Halál izgalmas szöveg, németül kellett bekérni egy műszerre árajánlatokat. Nem akartam fukarkodni a látnivalóval, a blúzom felső gombjait első adandó alkalommal szétnyitottam.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.47 pont (17 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 A57L 2018. 04. 15. vasárnap 07:13
Ez kevés,egy jó íráshoz.
#6 vakon54 2018. 01. 15. hétfő 03:48
Elégbaj az hogy ígylehetet már abban az időben jó munkahelyre bejutni.
#5 genius33 2012. 08. 14. kedd 06:12
Ez pfff :S
#4 Andreas 2005. 12. 18. vasárnap 13:02
Természetesen Te kaptad meg az állást, elvégre egy nő aki nem beszél sokat, ritka kincs!
#3 bubo 2003. 01. 19. vasárnap 16:20
0pont
#2 locco 2003. 01. 2. csütörtök 17:33
=0
#1 Törté-Net 2002. 01. 17. csütörtök 18:00
Mi a véleményed a történetről?