A+ A-

Farsangi buli

Nem sok kedvem van az egészhez, de a barátok sorra hívogattak egész délelőtt, úgyhogy nem maradhatok itthon. Megígértem, hogy ott leszek a farsangi bulin.
Felveszem a ruhát és a kiegészítőket, és megállapítom, hogy a kölcsönzős csajnak igaza volt: tényleg olyan, mintha rám öntötték volna. A tükörből a Batman-filmekből ismert Macskanő néz vissza rám. Kicsit hülyén érzem magam talpig bőrcuccban, de legalább volt értelme a fogyókúrának - no és persze a szabás is csalóka, nyújtja az alakomat. A fejrészt egyelőre leveszem, a városi tömegközlekedésben kicsit kirívó lennék vele... A kabáttal együtt már divatos fekete bőrnadrágnak tűnik az alsó rész. A táskámat ezúttal itthon hagyom, csak kolonc lenne. Mi kell még? Kulcs, és indulás.
Fél óra múlva ott állok az ajtóban, a török háremhölgynek öltözött Linda örömmel üdvözöl és beljebb tessékel az előszobába. A magammal hozott pezsgőt a kezébe nyomom, kabátom fogasra kerül, a macska-fejfedőt helyére igazítom a tükörben. Neki is tetszik a szerkóm, egymásra mosolygunk.
Kicsit késve érkeztem, már mindenki itt van a haverok közül. Az arcok zöme ismeretlen, legalábbis első ránézésre - a forgatagban akad puncsot iszogató gumimaszkos szörnyeteg, Pocahontassal csevegő Winettou, borostás Tomb Raider (a méretes műmellekkel Józsi nagy sikert arat), szürkeruhás Gandalf, Superman és még Garfield is. Ő éppen lasagne-t eszik. Miközben próbálom kitalálni, ki kicsoda, valaki megérinti a karomat hátulról. Megfordulok, egy Zorro mosolyog rám. Ismerős ez az Zorro...
- Szia Miaú! - mondod tréfásan.
- Szia Róka! Jól áll neked a kalap. Hát a kardod? - kérdezem. Veszed a lapod.
- Az a hüvelyben van a legjobb helyen...
Felmarkolsz egy poharat és kérdőn az almalére mutatsz, bólintok. Te maradsz a jól bevált kólánál.
- Azt hittem, csak holnap jössz vissza - mondom kortyolgatás közben.
- Lóhalálában jöttem!
- Szegény paci...
- Egy táncot hölgyem? Olyan jól mutatnánk együtt, mindketten feketében vagyunk - vigyorogsz.
- Ó köszi, de a tánc nekem sem az erősségem...
- Hála az égnek, ezt megúsztam! Bajban lettem volna, ha igent mondasz - törölgeted a homlokod túlzó gesztusokkal.
Házigazdáink figyelmet kérnek, bejelenteni valójuk van. A turbános szultán szerepében tetszelgő Zoli neje mellé áll és átöleli, kíváncsian várjuk a közlendőt, bár én már sejtem.
- Szóval az a helyzet, hogy kicsiny családunk bővülni fog - ragyog Linda arca. - Kisbabát várunk!
Az ilyenkor szokásos gratulációk és ünneplés következik, majd a lelkesedés csitultával valaki kitalálja, hogy játsszunk activity-t. Amikor rám kerül a sor, az elmutogatandó feladványt látva nevethetnékem támad. Mutatom a jellegzetes dolgokat: kalap, szemkendő, lovaglás, vívás, Z betű... Érdekes módon az istennek se akarja kitalálni senki, legfőképpen Te nem. Begurolok, odamegyek hozzád és rád mutatok, ujjammal döfködöm a mellkasod. Persze kitör a nevetés, mindannyian ezt vártátok.
Az este remekül telik, jól szórakozunk, jókat beszélgetünk. Odakinn már rég besötétedett, amikor cihelődni kezdenek az első vendégek. Lassan ideje menni.
- Hazavihetlek? - kérdezed, tekinteted az enyémbe fúrva. Ebben a nézésben aztán minden benne van, most nagyon hasonlítasz a filmbéli szívtipróra.
- Kimúlt a lovad, hogy akarsz hazavinni? - incselkedem.
- Ööö, a ménesem itt parkol a ház előtt, csak találunk megfelelő hátast - mutatod fel a kocsikulcsot úgy, hogy lássam: a kulcstartón három ló képe díszeleg.
Elköszönünk vendéglátóinktól, rám segíted a kabátot. Te csak a jelmezben jöttél, a kocsitól az ajtóig nem fagytál meg a könnyű köpenyben. Mehetünk.
Az autóban ülve hátrahajtom a fejem, érzem, ahogy a macskafülek hozzásimulnak a fejtámlához. Szemem sarkából látom, hogy engem mustrálsz.
- Az utat nézze Don, mert megbokrosodik a ló!
- Okos jószág ez Senhorita, nem kell aggódnia... - feleled, de azért visszafordulsz.
Hamarosan lefékezünk, meglepve látom, hogy nem az én otthonom előtt. Kinyitod az ajtót, és kajánul mosolyogsz:
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.23 pont (13 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 Andreas6 2017. 12. 25. hétfő 06:52
Mindig ilyen hangulatot keresek, de jóformán sosem találok. Izgatóan erotikus, nem pornó! (Hálistennek)
#3 zsuzsika 2014. 11. 8. szombat 18:06
Közepes.
#2 papi 2013. 06. 8. szombat 08:38
Egész jó
#1 Törté-Net 2005. 11. 29. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?