A+ A-

A Kígyó 2. rész

6.
Zsófi eközben a Ferihegyi reptéren várta Los Angelesi barátnőjét, Borsi Orsit, aki pár éve ment férjhez, egy amerikai filmrendezőhöz. A gép késett így Zsófi a halban ténfergett és az utazási irodák színes ajánlatait nézegette, amikor hirtelen egy férfi szólította meg:
-Ne haragudjon asszonyom, nem tudja véletlenül, merre van a talált tárgyak részlege? - és az ismerős hangban huncutság bujkált.
Zsófi meglepettem fordult oda és legnagyobb megdöbbenésére Lacit, középiskolai szerelmét ismerte fel a harmincas évei közepén járó magas férfiban.
- Tényleg Te vagy az? - sikoltott fel a meglepetéstől és megpuszilta a jóképű férfit.
- Mit csinálsz itt? - kérdezte lányos zavarában. Laci elmosolyodott és elmondta, hogy üzleti úton volt mexicóban egy külkereskedelmi vállalatnak biztonságtechnikai ügyeiket intézi.
Aztán amint a kölcsönös emlékidézésen túlestek Laci elköszönt, de még előtte átnyújtotta a névjegyét. Amint az Armani öltönyös férfi eltolta a poggyász kocsival Samsonite bőröndjeit, Zsófi megnézte az elegáns dombornyomású névjegyet.
Ábrahám László
Manager
Fortress Magánnyomozás és Biztonságtechnika
Hát arra igazán nem gondolt volna, hogy a csendes, szerény gimnazistából magánnyomozó lesz- mosolyodott el, és a névjegyet a retiküljébe csúsztatta. Időközben megérkezett Orsi gépe és a barátnők nemsokára már Budapest centruma felé araszoltak a forgalomban, anekdotázva és a régi szerelmeket, sztorikat felidézve.
Orsi csak mesélt csak mesélt, hogy bár kint mindene megvan, hiányzik a hatos villamos csengése és a séták, a közös pad a szigeten. A barátok mások, és bár már évek óta Los Angeles milliomosok lakta részén él, a szíve valahogy még mindig itthon maradt.
- S veled mi történt - szegezte a kérdést Orsinak.
- Ákos még mindig a szuper pasi? - érdeklődött kajánul.
- Mostanában megváltozott, sokszor türelmetlen velem és goromba.- panaszkodott az orvosfeleség - szerintem a klinikán is sok a gondja de nekem gyanús. Az sem lehetetlen, hogy nő van a dologban- aggodalmaskodott Zsófi, miközben lopva megnézte magát a Mazdája visszapillantó tükrében.
- Szerintem rémeket látsz kedvesem. - vigasztalta Orsi.- Ilyen nőt úgysem talál magának, mint Te, az a kujon.
- Pihenned kellene.- simította meg barátnője karját.
- Egy wellness hétvége Hévízen vagy egy kis síelés az Alpokban helyreállítaná az önbizalmadat. Meg ez a tanfolyam is...big sheet - legyintett az amerikai barátnő, aki jobban bízott a házasság révén megszerzett vagyonban, mint a kétes eredményű tanulásban.
-Az a baj nem érzem magam jól a bőrömben, ideges vagyok, és -bár nem árultam el Ákosnak- a háziorvosom antidepresszánst írt fel nekem.- komorodott el Zsófi.
-Szerintem csak egy kis levegőváltozás kell neked-jelentette ki Orsi ellentmondást nem tűrő hangon, épp amikor begördültek Ákosék villájának műkővel kirakott udvarára.
7.
Ákos és Andrea a hétvégét szerelmeskedéssel töltötték. Szinte ki sem mozdultak a szállodai szobából. A reggelit a szobába kérték csak este mentek le a pazar büféasztalos vacsorához és délután, amikor kevesebb volt a vendég akkor vették igénybe a szálloda feszített víztükrű uszodáját és a finn szaunát.
A férfi vendégek egyöntetű csodálattal adóztak Andrea tökéletes alakjának a fiatalabb srácok, nyálukat csorgatva kuncogtak. Az egyik olasz férfivel Ákos összetűzésbe is keveredett, amikor az megjegyzést tett a barátnője idomaira.
Andrea csak nevetett a dolgon és a féltékeny férfibe karolva a bárhoz húzta és két koktélt rendelt.
- Beszélnünk kell...- mondta és szürcsölt egyet a meggypiros koktélból
- Miről édes?- mosolyodott el Ákos.
- Hát rólunk- tudod nekem nem életcélom a szeretői státusz. Még sohasem volt dolgom nős férfivel. Csak Te teljesen levettél a lábamról - dorombolta és közben látta, hogy az orvos férfi egóját, mintha vajjal kenegetnék hízelgő szavai.
- Szeretném tudni- mik a terveid velem, édes nyuszkóm - kérdezte és újra belekóstolt a koktélba.
Ákos hirtelen nem tudta, mit feleljen. Ellentétes érzelmek rohantak rá.
A család, Zsófi, becsület, Vandácska, barátok a jövő és csupa, csupa kérdőjel.
De ezek a kérdőjelek egy pillanat alatt eltűntek, ahogy a fiatal lányra nézett, aki szemtelen magabiztossággal ült a bárszéken a felsliccelt fekete miniben és izgatón formás ajkai közt a szívó szálal játszott.
- Mit szeretnél? - szakadt ki belőle a kérdés.
- Téged. - hangzott csípőből a válasz és Ákos azon kapta magát, hogy forró eper ízű ajkak tapadnak a szájára és ö már régóta nem ura a gondolatainak.
8.
Ákos és Ács Andrea a balatoni hétvége már szinte minden nap találkoztak. A nő teljesen az ujjai köré csavarta az akaratgyengévé vált orvost. Télen már a férfi fizette ki Andrea albérletét, és amikor a VW végképp megadta magát az orvos vásárolt neki egy három év körüli kék Suzukit, hitelkártyájával fizetve Andrea ismerősének Hungária úti autókereskedésében.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.06 pont (17 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 A57L 2014. 05. 12. hétfő 06:28
Ez is jó.
#4 listike 2013. 08. 18. vasárnap 19:59
Miért érzem, hogy megint át vagyunk verve?
#3 sihupapa 2008. 11. 24. hétfő 01:29
hűű-ha, alakul.
#2 david70 2004. 12. 18. szombat 15:18
várom a folytatást
#1 Törté-Net 2004. 12. 17. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?