A+ A-

Csínytevők

A 10/b-s lányok vihogva, fecserészve vonultak be az öltözőbe. Túl voltak egy újabb tornaórán, ahol sikerült a sírásig idegesíteni Bea nénit, a fiatal tornatanárnőt. A nő még csak néhány hete tanított az iskolában
- az egyetem után rögtön itt kapott munkát -, de a magukat felnőtteknek képzelő csitrik mindent megtettek azért, hogy pokollá tegyék az életét. Kihasználták, hogy Bea néni egyáltalán nem alkalmaz testi fenyítést az órákon, ellentétben a többi tanárnővel, akiknek az óráin fontos szerepet tölt be a favonalzó, amellyel az engedetlen lányok körmére szoktak rásózni egyet-egyet.
- A kis hülye! - kiáltott fel Andrea, miközben kibújt tornadresszéből, és a zuhanyzó felé indult.
- Azt hiszi, hogy ugráltathat minket! Alig pár évvel idősebb csak nálunk! Hirtelen néma csend lett az öltözőben. Andrea csodálkozva nézett hátra, de ő is becsukta a száját, mikor az ajtóban megpillantotta Csilla néni, az igazgatónő szikár alakját. A nő negyven éves volt - az egész iskola megünnepelte a születésnapját a múlt hónapban. Magas, inas testén furcsán oda nem illőnek tűnt a fekete ruha, melyet ezüstszínű övvel fogott össze vékony derekán. Szőke, ősz hajszálakkal tarkított haját kislányos pánttal fogta össze. A lányok tekintetét azonban nem a nő ruházata vagy frizurája ejtette foglyul. Elképedve nézték a nő jobb kezében tartott hosszú, vékony nádpálcát, melyről már annyi legendát hallottak az idősebbektől, ők maguk azonban még sohasem találkoztak vele.
- Irány a tornaterem! - csattant ellentmondást nem tűrően Csilla néni hangja.
- Bugyi, trikó maradhat, a többit levetni! A néhány lány, aki már fölöltözött, most lassú mozdulatokkal szabadult meg ruhadarabjaitól, a többiek pedig libasorban végigsomfordáltak az öltözőt és a tornatermet elválasztó rövid, hideg kővel kirakott folyosón. A teremben aztán tétován lecövekeltek, és rettegve várták, mi fog történni. Mikor mindenki bent volt már a hideg csarnokban, Csilla néni is utánuk jött, és becsukta maga után az ajtót.
- Juli, Réka, hozzátok ide a szekrényt! A többiek tornasorban sorakozzanak előttem! A két legmagasabb lány elszaladt a szekrényért, amelyen néha különböző gyakorlatokat kellett végezniük, a többiek pedig meglepő gyorsasággal álltak be egyenes sorba a nő előtt. Csilla néni szigorúan nézett végig a fehérneműben álló, sápadt lányokon, akik kezdtek kissé fázni a hideg teremben. Nemsokára melegük lesz majd - gondolta.
- Ide rakjátok, aztán álljatok be a sorba! - intett a két lánynak, akik közben visszaértek a szekrénnyel. A két lány összeállította a sor előtt a tornaszert, majd visszaszaladtak a többi lány közé.
- Remélem, tudjátok, miért vagyok itt - kérdezte Csilla néni a lányokat. Senki nem szólt, mindenki a lábujjait vizsgálgatta elmélyülten.
- Nos, ha nem, akkor majd én lemondom. Bea néninek elege lett a folyamatos szemtelenkedéseitekből, és úgy döntött - nagyon helyesen -, hogy panaszt tesz nálam. Sajnos e mellett a fegyelmezetlenség mellett nem mehetek el tétlenül. Bea nénivel együtt úgy döntöttünk, hogy egy kiadós fenekelés talán majd meghozza a kedveteket az órán való aktív részvételhez. Nyílt az ajtó, és a tornatanárnő lépett be rajta. Elkenődött sminkjén és kivörösödött orrán látszott, hogy sírt. Végignézett a lányokon, tekintetében különös keménység látszott.
- Bea néni már megkapta a maga büntetését, amiért hagyta idáig fajulni a dolgokat - folytatta Csilla néni végigmérve fiatal kolléganőjét.
- Ti egyenként húsz ütést fogtok kapni ezzel a pálcával - lendítette meg a vékony nádpálcát a levegőben. A suhogó hang hatására a lányok közül többen összerezzentek, és nagyokat nyeltek.
- A sorban ez első kimegy a szekrényhez, letolja a bugyiját, majd lehajol. Öt ütést kap, aztán beáll sor végére. Ezalatt az első elfoglalja a pozícióját a szekrénynél. Nem kell jó matekosnak lenni, hogy kiszámoljuk, négy ilyen kört fogtok megtenni. Juli, kezdheted! Csilla néni szavai ellentmondást nem tűrően pattogtak. Juli, a legmagasabb lány tétovázva kiment a szekrényhez, majd megállt előtte. Nem volt sok kedve lehúznia a bugyiját az osztály előtt, és igazából félt a veréstől is.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.3 pont (20 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 zsuzsika 2014. 11. 10. hétfő 07:55
Nagyon gyenge.
#6 A57L 2014. 03. 17. hétfő 05:38
Ez nem tetszett.
#5 Bratyó 2004. 09. 24. péntek 15:57
Nem ismétlés véletlenül?
#4 okoska 2004. 09. 24. péntek 06:55
Nekem tetszett és bízom a folytatásban!
#3 ??? 2004. 09. 24. péntek 00:57
ez mi volt?
#2 A Hegylakó 2004. 09. 24. péntek 00:43
hát.. elég gyenge..
#1 Törté-Net 2004. 09. 23. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?