A+ A-

Az angyal és az ördög 1. rész

Ezt a regényt most kezdtem el. Nincs meg még a "42. részig" mint Letícia "Belépő az édenbe" című regénye. Ez az első rész és csak akkor folytatom, ha tetszik nektek. Van egy alapötletem, de szívesen fogadok ötleteket a mű folytatására és igyekszem azokat beleszőni a történetbe. Tehát várom az értékeléseket. Ha tetszik, folytatom. Ha nem ez volt az első és egyben utolsó rész is.
Mióta világ van Isten is van. Mióta Isten van létezik az ördög is. Ha Isten tesz valamit azt az ördög megpróbálja saját hasznára fordítani. Gonosszá teszi Isten embereit. Háborúkat szít, ellentéteket kovácsol, bűnre csábít. Az embereket elcsábítja a rossz oldalra és magához ragadja. Amíg létezik a világ a rossz és a jó, az Isten és az ördög harca nem ér véget. Amit az Isten teremt azt az ördög gonosszá teszi. Így lesz mindig s mindenütt.
Az abszolút királyságot mára minden országban elvetették. Néhol még megvan a királyság csökevénye mint az Egyesült Királyságban (Nagy Britannia), Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Svédországban stb. de már sehol a világon nincs igazi királyság. Ám a mai világban az uralkodó szerepe egyre kevesebb. II. Erzsébet brit királynőnek ma már csupán annyi a "feladata", hogy beszédeket mond (évente egyet) és ha egy állampolgár eléri a száz éves kort intéz hozzá egy telefon hívást. Nincs több szerepe II. Margit dán királynőnek sem. Hollandiában inkább van politikai szerepe Julianna anyakirálynőnek, mint Britanniában és Dániában. De a világon minden országban leszámítva talán Japánt és néhány apró afrikai törzsi államot demokrácia van. Lassanként a brit, holland és dán királynők, a svéd, spanyol és mongol királyok, a monacói herceg, a Caroletta luxemburgi nagyhercegnő, a lichtensteini herceg és a bahreini király is eltűnik a történelem süllyesztőjében és a királyok, királynők, császárok, hercegek már csak a könyvekben élnek. Vagy mégsem.
Egy hívő keresztény tudós Oxfordban kijelentette hogy a tökéletes államforma a királyság mivel Isten is "király". Ám ez a kijelentés csak akkor igaz ha az uralkodó "olyan mint Isten". Tehát mindig tudja mi jó a népnek és azt teszi. Az emberi hibák miatt veszélyes egy személy kezében összpontosítani a hatalmat. Így egy "őrült" uralkodó, mint Néró, Napóleon, Sztálin vagy Hitler tönkreteheti az egész országot.
2008-ban II. Erzsébet brit királynő készült lemondani unokája Vilmos (Williem) javára. Bár a huszonhat éves herceg teljesen elzárkózott a politikától ideális uralkodó lett volna de 2008. december 26-án egy karácsonyi ünnepségre menet kocsija megcsúszott a jégen és egyenesen egy két méter vastag beton falba csapódott. A kocsiban utazó három emberből ketten a sofőr és Vilmos herceg tanácsosa életüket vesztették. Vilmos herceg életéért még egy napon keresztül küzdöttek az orvosok de 2008 december 27-én este 20:30-kor az ifjú herceg szíve megállt. Így a trón örököse a királynő nagyra törő fia Károly (Charles) herceg lett. Ám másnap csoda történt. Vilmos herceget vitték volna a hullaházba, ám hirtelen a halottnak vélt herceg fölkelt. A szemtanúk szerint szeme sárgán izzott, mint a nap majd hó fehérré vált. Teste lassan felmelegedett. A fehér fátyol mögül ismét kitűnt kék szeme. A herceget még pár napig a kórházban tartották. Ezalatt II. Erzsébet anyakirálynő lemondott és unokájáról mit sem tudva a trónt Károlynak adta. Ám 2009. január 3-án kora délután a parlamenti ülésre melyen Károly és II. Erzsébet is részt vett betoppant Vilmos herceg. Követelte helyét a parlamentben.
Apja és nagyanyja természetesen engedték a politikához mit sem értő herceget politizálni. Ám a herceg hamarosan hatalmas eredményeket ért el. Végül 2013. májusában a nép követelte Vilmos herceg trónrálépését és vezetésével az abszolút monarchia visszaállítását. Mivel jogosan Vilmos volt az örökös II. Erzsébet "letaszította" fiát a trónról. 2013. május 27-én kikiáltották a II. Brit Birodalmat, amibe 2014. május 3-án belépett Írország, Izland és a Feröer-szigetek is. 2014. januárjában meghalt I. János Károly spanyol király fia. Vilmos király rögtön Madridba utazott a halott herceghez. Kezét a halott fejére tette és a János herceg Vilmoshoz hasonlóan föléledt. A herceg hasonlóan Vilmoshoz Isteni politikai tudást szerzett és amikor apja kiöregedett a nép támogatására II. János Károly néven a 2020. június 16-án kikiáltott Spanyol Birodalom királya lett. Hasonló események játszódtak le Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Norvégiában, Dániában, Svédországban és Lichtensteinben is. Az abszolút köztársaságokban, mint Franciaország, Portugália, Németország, Svájc, Olaszország, Ausztria, Csehország, Szlovákia és még többek között Magyarország is tragikusan elhunyt politikusokkal játszódott le ez a folyamat. Így került hatalomra I. József magyar király 2024-ben, aki egyesítette a Magyar Királyságot a Horváttal, a Szlovákkal és a Szlovénnel valamint visszaszerezte a Román Királyságtól Erdélyt és Székelyföldet, a Szerb Királyságtól az Újvidéket, az Osztrák Birodalomtól Burgenlandot,(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7 pont (11 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 csabika69 2008. 01. 27. vasárnap 21:12
Eredeti ötlet bár már beléptünk ebbe a századba, de a téma örök és aki logikusan gondolkodik annak nem lehet idegen a cím sem...kíváncsian várom a folytatást... 10
#2 Netvándor 2004. 09. 4. szombat 18:15
Jöhet a folytatás....
#1 Törté-Net 2004. 07. 23. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?