Útkereszteződés

Szavazás átlaga: 7.08 pont (38 szavazat)
Megjelenés: 2004. május 29.
Hossz: 25 728 karakter
Elolvasva: 3 542 alkalommal
Draco Malfoyt nem kis mértékben bosszantotta, hogy ismételten kénytelen a Griffendéles banda arany hármasa mögött bandukolni. Kora ősz volt, óraközi szünet, és tódultak kifelé a diákok a napsütötte udvarra. Draco is, mint említettük, a Harry Potter, Ron Weasley és Hermione Granger alkotta trió mögött.

Dracót és Potteréket régi ellenségeskedés kötötte össze. Ez a felhőtlen jó viszony gyakorlatilag még az elé datálható, hogy bekerültek volna a Roxfortba. A vonatról már úgy szálltak le, hogy Draco, Potter és Weasley között kibékíthetetlen ellentét feszült. Grangerrel más a helyzet. Granger később csapódott Potterékhez, és ez, nomeg mugli származása bőségesen elegendő indokot szolgáltattak arra, hogy Draco Malfoy rá is kiterjessze olthatatlan gyűlöletét.

Haladtak kifelé. Az átjárónál összetorlódtak a diákok, a hátsók nyomták az előttük haladókat. Draco bármennyire is próbálta megvetni egy-egy lépés között a lábát, mégis előre esett egy lökés következtében, egyenesen Grangernek. Draco akaratlanul is rátámaszkodott a lány vállára, fejét pedig felkapta, nehogy beverje az állát. Mivel így éppen egy fejjel volt magasabb, mint Granger, elkerülte a fájdalmas ütközést, de álla rásimult Granger bozontos hajára, orrát pedig megcsapta a lány illata.

Furcsa illat volt. Finom, mégis érzéki, szinte szédítő. Csak egy pillanatig tartott csupán, de Dracót teljesen felkavarta.

– Taposs le nyugodtan, Malfoy! – sziszegte fejét hátrafordítva a lány.

– Ahogy óhajtod, Granger! – válaszolt gúnyosan Draco. Weasley fordult volna felé, de a tömeg már ki is lökte őket az udvarra, ahol a tágas téren szétszóródhattak. A Griffendéles hármas jobbra, Draco Crakkal és Monstróval balra fordult el.

Draco hátát egy fának vetve hallgatagon bámulta a tömeget. Jócskán magas termetével szinte mindenki feje fölött átlátott, és ez most nagyon is jól jött neki, mivel az udvar túloldalát fürkészte. A Griffendéles hármast. Pontosabban Grangert.

Nem tudta, miért vonzotta a tekintetét most annyira ez a sárvérű. Máskor örült, ha nem kell látnia. Vagy ha igen, akkor is csak azért, hogy levezesse rajta úri rosszkedvét. Most viszont túlságosan messze volt tőle a lány, semhogy beleköthessen, és e pillanatban a jövőre nézve sem fordult meg a fejében semmi ilyesféle gondolat.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 12 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.08 pont (38 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
én55
2021. szeptember 14. 09:07
#7
Nálam nem nyert.
1
a
A57L
2013. szeptember 9. 05:25
#6
Elmegy.
1
genius33
2012. október 6. 07:07
#5
Kicsit furcsa de nemrossz 🙂
1
eg
2005. május 2. 15:32
#4
Ennek a történetnek nem itt van a helye. Az itt leközölt történeteknél klasszisokkal jobb. Nem egy harmadrangú pornó-sztori, hanem igazi érzelmeket fejez ki, művészi értéke van. Az íráshoz gratulálok, és örülök, hogy rátaláltam...
1
Sanya
2004. november 29. 22:50
#3
Azért részletesebb lehetett volna a szex.
1
Picard
2004. május 30. 15:41
#2
Ez az első írás, amihez úgy érzem, muszáj hozzászólnom. Csaknem fanatikus HP-rajongóként végigböngésztem számos, a HP-jelenséggel foglalkozó oldalt ill. rajongói weblapot és nem ritkán akadtam olyan, az olvasók által írt novellákra, amelyek egy Hermione és Malfoy között kialakuló kapcsolatról szólnak. Néhányat elolvastam, de eleve ellenérzésekkel indultam nekik, mert Malfoy eddigi dolgai miatt a legkisebb szimpátiát sem tudtam érezni iránta. Ez most is így volt és az antipátia sem változott meg - de ezt a történetet olvasva néhány dolog átértékelődött bennem, felveteve egy új kezdet lehetőségét. Akik olvasták Rowling történetét -leginkább minden könyvet, mert úgy érthető meg igazán a világa-, talán emlékeznek rá, hogy mire figyelmeztetett (nem is egyszer) Dumbledore: "...ha nem fogunk össze, elveszünk...". És ennek lehetősége most, hogy Voldemort visszatért és új seregét gyűjti, megsokszorozódott. Viszont ez a novella, amelyben az utált ficsúrból kedves lesz, ahol a "halálos" ellenség fogalmát felváltja a hallgatólagos elfogadás, ahogyan a gőg és gyűlölet átváltoznak, majd átadják helyüket addig ismeretlen, pozitív érzéseknek; mintha Dumbledore kimondatlan álmai közül bukkant volna elő...ami a tragikus -mert, hát Nekik az- elválás ellenére is egy "pilanatra" valóság lett. Talán egyszer majd én is megváltozom.

Minden további felesleges szószaporítás lenne részemről. Tíz pont.
1
T
Törté-Net
2004. május 29. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1