A+ A-

Nyári kaland

Minden évben alig várom hogy végre tomboljon a jó idő. Igaz munkámból adódóan ebben az évszakban rengeteget dolgozunk, de a maradék szabadidőmben szívesen mászkálok, akár este 9-kor is elindulok, hogy 150 km autókázás után a Balatonon bulizzak a barátokkal Az egyik ilyen kiruccanás alkalmával történt meg a következő kis történet.
Péntek volt a hőmérő higanyszála messze elhagyta a 23 fokot, és éppen azon gondolkodtam mit csináljak az elkövetkező 2 napban, mikor megcsörrent a telefonom. Az egyik barátom volt aki ellentmondást nem tűrő hangon invitált a magyar tengerre stresszoldó szombat esti buliba. Elhatároztam hazamegyek, letusolok felkapok pár cuccot beülök az autóba és még ma este lenn leszek a vízparton. Alig hagytam el a várost a kocsiban kellemesen dübörgött a klíma szokásomtól eltérően nyugdíjas tempóban autókáztam a már megszokott útvonalon. Gondolataim egy jövő heti értekezlet részletein vesztek el nem is figyeltem a körülöttem lévő forgalomra amit ha valaki heti 1000 km felett autózik megérti.
Körülbelül 60 km után lettem figyelmes az előttem nem éppen száguldó fehér suzukira. A hátsó ablakon át láttam, hogy a benn ülő fiatal pár éppen amolyan olaszos szócsatát vívhat. Pár perc figyelem után éppen azon járt az eszem "Na ezek is szépen indulnak hétvégére" de szinte végig sem futott az agyamon a srác egy hatalmas pofonnal zárta a vitát, amelyet rögtön az követett, hogy a lány kinyitja az ajtót a még guruló autón, de a söfőr hirtelen beletaposott a fékbe. Szerencse hogy a fékek az autómon lényegesen jobbak mint a suzukin, mert különben pillanat alatt összehoztunk volna egy elöl japán hátul német gyártmányú autót. A szembe jövő forgalom nem engedte hogy az úttest közepén vészfékező autót kikerüljem ezért én is megálltam mögötte és próbáltam kikerülni.
A suzukiból kiugrott egy lány kezében egy hátizsák és elindult felém. Nem mondom nem lepődtem meg a kialakult helyzeten, de ez pár másodperc alatt zajlott le. Mikor a lány mellém ért, tekintetünk találkozott. Kinyitotta az ajtót, lehajolt és zaklatott hangon kérdezte. Merre mész? Balaton vágtam rá még kicsit meglepődött hangon, de már jött is a következő kérdés. Elvinnél? Gondoltam miért ne, végül is semmi rossz nem történhet. A lány hátradobta a zsákját, beugrott az autóba. Abban a pillanatban jött a kicsit kiábrándító mondat elég türelmetlen és flegma stílusban. Na indulunk végre már? Utólag visszagondolva nagyon nyugodt lehettem, mert egy szó nélkül betettem D be a váltót, gázt adtam kiugrottam a suzuki mögül és átadtam magam a BMW dízel nyomatékának. Igaz a hoppon maradt barátot pár percig láttam még a tükörben, de a különbség köztünk egyre nőtt, mígnem teljesen eltűnt mögöttem.
Eltelhetett 10 perc míg a csaj előbbi beszólását és a hirtelen támadt feszültséget magam alá gyűrtem, és próbáltam beszélgetést kezdeményezni, és persze jobban szemügyre venni újdonsült útitársamat. A lányon egy fekete miniszoknya és egy fehér top volt lábán pedig egy római fűzős cipő elég vastag talppal. Megmondom őszintén ha a lányt az útszélén stoppolni látom, egész más gondolatom támad a foglalkozását tekintve. De így további párbeszédet próbáltam kialakítani. A következő percekben hatalmas panaszáradat zúdult rám a társas kapcsolatok minden buktatóját felsorakoztatva. Közben tekintetemmel végigmértem amolyan egészséges férfias érdeklődéssel a beszélgetőtársamat. Gyorsan megállapítottam, hogy a gyönyörű barna bőr nagyon jól mutat a fehér topp-pal és gyönyörű mellek melltartó nélkül mutatják az irányt előre.
A veszprémi körgyűrűn feltettem a kérdést, hogyan merre tovább, de a lány csak megvonta a vállát és egy lezser "nekem mindegy" mondattal nyugtázott. Éppen tovább kérdezősködtem volna, mikor nekem szögezte a kérdést, hogy zavarna e ha velem tartana a hétvégén vagy ameddig jól esik mindkettőnknek. Nem vagyok egy megszeppenős fajta, ha felkérnek táncra nem utasítom vissza, így kiadtam a jelszó "Balatonfüred". Az út további részében nem tempóztam inkább kellemes beszélgetős autózásba kezdtem. Megtudtam, a lány nevét ritka, de szép hangzású Dia névre hallgatott, és hogy egy városom beli cégnél munkaügyi valamiként dolgozik. 2 éve vannak együtt a barátjával, de az utolsó időben másodszor kapott pofont, amit elég rosszul visel. Végiggondoltam elég gáz lehet a gyerek ha csajokat üt ver, gondolom vele hasonló súlycsoportban sunnyogásban az élen járhat. Ennek a véleményemnek hangot is adtam, de mivel a témát szerettem volna lezárni, megkértem koncentráljunk az estére.
Megérkeztünk a célállomásra a haverok kapkodták a fejüket a lány mindenkinek megtetszett elsőre. Mivel nem készültek lányok fogadására, ezért a rövid üdvözletek után elindultunk szállást keresni. Az egyik szálloda, mely közel esik a belvároshoz parkolójába megálltunk, és közösen mentünk a recepcióhoz. Próbáltam volna megszólalni, de a lány megelőzött és "kérnénk egy 2 ágyas szobát "kérésével melyet a recepcióshoz intézett már megelőzött.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.06 pont (18 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 listike 2013. 12. 19. csütörtök 17:07
Jó volt-
#1 Törté-Net 2004. 04. 3. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?