A+ A-

Pecázás a Tiszán

Elég gyakran lejárok pecázni a folyóra. Közel lakom hozzá, ha kedvet kapok hozzá egész egyszerűen beugrom a kocsiba, és indulok is. Még csak pakolásznom sem kell, mivel a pecás cuccot mindig a csomagtartóban tartom. Család, állandó barátnő nincs, úgyhogy tényleg csak tőlem függ, hogy mikor indulok, és meddig maradok. Én az a fajta horgász vagyok, akinek nem a hal a lényeg. Ülök a parton, és nyugi van. Nekem ez.
Szóval ezen a napon is éppen így alakult a dolog. Beugrottam a kocsiba, és lementem a tóra. Két nappal előbb esett, így nem is volt olyan egyszerű dolog eljutni a helyemre, mivel a placcom eléggé távol esik minden közeli településtől és aszfaltozott úttól, de egy Niva azért meg tudja közelíteni.
Kipakoltam a felszerelést, illetve csak pakoltam volna, mivel észrevettem, hogy elfelejtettem csalit hozni. Gondoltam kicsit maradok, üldögélek a parton elszívok néhány cigit, és hazamegyek. Ha majd kedvem lesz visszajövök, ha nem akkor maradok. De hát máshogy alakult. De ezt cseppet sem bánom... Olyan volt, mint egy álom.
Ahogy nézelődtem. egyszercsak hallom, hogy az úton, ahonnan én is jöttem egyszercsak közelít egy autó. Először arra gondoltam, hogy biztos vadász vagy pecás, mert más miért is merészkedne rá erre az útra, de mint később kiderült egyik sem. Az autó hangja hirtelen megváltozott, és a hangja alapján már biztos voltam benne, hogy ez bizony beleragadt a sárba. Kicsit túráztatta, aztán minden hang abbamaradt. Abban biztos voltam, hogy még mindig a sárban van, gondoltam biztosan feladta, és elindulta gyalog segítségért. Az ember alapvetően segítőkész és kiváncsi, úgyhogy elindultam a kocsi irányába gyalog. Ahogy ráláttam az útra meglepődtem. Az autó segge tényleg a sárban volt, és egy ember feküdt a motorháztetőn a hátán. Előtte térdelt egy lány, és a mozgása alapján nem volt nehéz kitalálni, hogy mivel is foglalkoznak. Ők nem láthattak meg engem, mivel a srác a hátán feküdt, a lány pedig háttal volt nekem. Nem akartam őket megzavarni, úgyhogy kissé visszamentem, gondoltam ha majd befejezik, újra megjelenek, és úgy csinálok majd, mintha semmit nem láttam volna. Nem telt bele pár perc, és a lány felállt, a fiú felült, megcsókolták egymást, és amikor láttam, hogy nem lesz folytatás szándékosan kissé csörtetve elindultam feléjük. Amikor megláttak összenéztek, összemosolyogtak, és pedig próbáltam természetesnek tűnni, mintha semmit nem láttam volna, de szerintem az arcom színe messziről elárult, hogy tudom mit csináltak az előbb.
Köszöntünk egymásnak, elmesélték, hogy erre utaztak éppen, megtetszett nekik ez az út, elindultak befelé autóval, de sajnos amikor már észrevették, hogy túlságosan fel van ázva a talaj más késő volt. Próbálták kiszedni a járgányt, de nem sikerült nekik.
Ketten szerintem ki tudjuk tolni. - mondtam. A lány beült a vezető ülésre, mi pedig ketten lekaptuk a cipőnket, hogy ne legyen sáros, és mivel jó idő volt, így rövidnadrágosan beálltunk a kocsi mögé. A lány gázt adott. Sokat is. Igaz, hogy az autót egy pillanat alatt kitoltuk, de a kerék pörgetése teljesen összesározott minket tetőtől talpig.
Hát ez így alakult. Majd lemosakodom a pecáshelyemen. - gondoltam.
- Tudod merre tudunk lemenni a folyóhoz a sarat lemosni? - kérdezte a srác.
- Persze. - és elvezettem őket oda, ahol pecázni szoktam, mert máshova a növényzet miatt nem lett volna könnyű bemenni.
A srác nem sokat problémázott, letolta a nadrágját, és belegyalogolt a vízbe, és elkezdett úszni. Más farka is olyan mint az enyém, ezen egyáltalán nem akadtam fenn. Normális dolognak tartom, hogy fiúk egymás közt nem szégyenlősek.
- Gyere te is drágám! - szólt ki Brigi Norbinak (mert közben persze már bemutatkoztunk).
- Ok. Megyek. - és ezzel a mondattal együtt lerúgta cipőjét, és kibújt egyrészes ruhájából. Bugyi és melltartó volt Brigin, de amint láttam nem különösen zavarja, hogy nem fürdőruha. Bevágtatott ő is Norbi mellé.
- Te nem jössz? - kérdezték.
- Nincs nálam fürdőruha. - mondtam.
- Nem baj, gyere nyugodtan, ha nem vagy szégyenlős! - mondta Brigi.
Úgysem ismerem őket, valószínűleg soha nem is fogunk találkozni, miért is ne? - gondoltam magamban. Nekem is jól esne, ha le tudnám magamról mosni a leszáradt sarat.
- Kapd el légy szíves! - kiáltotta Brigi, lebukott a víz alá, és amikor feljött kidobta hozzám a bugyiját, majd nemsokára a melltartóját is. A víz takar, így nem gondoltam igazán ekkor még semmire. Letoltam a nadrágomat, és kissé oldalazva, mint a rák elindultam be feléjük a vízbe.
- Ne legyél már ilyen szégyenlős! - könnyű mondani baszki, nem is ismerem ezt a lányt, a nevén kívül szinte nem is tudok róla semmit, és itt sétálok be a vízbe előtte egy szál farokban.
A víz tényleg kellemes volt, igazi kánikulai nap délutánja, nem beszélve a sárról, amit az autó kereke rámfröccskölt.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.12 pont (26 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 vakon54 2017. 09. 10. vasárnap 01:06
A buziskodás nemkellettvvolna bele.
#3 listike 2014. 04. 30. szerda 12:39
Nem jó.
#2 joozsi 2011. 10. 12. szerda 04:24
Joó
#1 Törté-Net 2003. 10. 27. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?