Adalékok a Bibliához

Szavazás átlaga: 5 pont (54 szavazat)
Megjelenés: 2021. november 30.
Hossz: 14 400 karakter
Elolvasva: 1 109 alkalommal
Az ihlet - több évnyi távollét után - újra megszállt, homlokon csókolt a Muzsa, s íme szerelmünk gyümölcse. Megeshet, hogy nem találjátok elég erotikusnak, vagy bizarrnak, de az eredetiséghez nem férhet kétség, meg eléggé szórakoztató is - szerintem. Szerintetek?
A Biblia nagyon szórakoztató olvasmány, mindenkinek ajánlom, aki még nem olvasta, mert annyi szex meg kevés könyvben fordul elő, mint a Szentírásban. Eléggé szókimondó is, amit én most megpróbálok megtoldani egy kicsit. Isteni sugallatra teszem, természetesen, tehát ne kételkedjetek a szavaimban. Az idézeteket Károli Gáspártól kölcsönöztem.

És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából.
(Hát olyan is lett, mint amit porból csinálnak. )
Egyetlen feladatott kapott csupán, hogy uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon. Akkor feküdt, amikor akart, s addig aludt, ameddig jólesett neki. Tévéje ugyan nem volt, de minek is lett volna? A politikát akkor még nem találták fel, a valóság meg minden természetfilmnél különb volt.
Üres óráiban – nem lévén se számítógépe, se okos telefonja – vagy a barlangja falára rajzolt valamit, vagy pedig egyszerűen csak gyönyörködött a felhőkben, a naplementében, az örökké nyíló illatos virágokban, meg az egymással játszadozó állatokban. Megfigyelte, hogy az állatok kedvenc szórakozása az egymás ölelgetése. Nem is csak egyszerű ölelgetés volt az, hanem valamiféle összeakaszkodás. Sikerült meglesnie a majmokat, amikor éppen összeölelkeztek, hogy hogyan csinálják. Az egyik majomnak volt egy kiálló testrésze, amit aztán a másiknak az ülepébe dugott, ott jól megmozgatta, s utána, amikor szétváltak, látszott rajtuk, hogy jólesett nekik a dolog. Később más állatokat – lovakat, kecskéket, birkákat, , macskákat stb. – is meglesett, s azt állapította meg, hogy azoknak is ez a fajta játszadozás a kedvenc időtöltésük. Egy alkalommal, amikor a majmokat bámulta így összeakaszkodva, azt vette észre, hogy a időközben neki is jócskán megnyúlt és megvastagodott. Ezek szerint ő is kereshetne olyan állatot, amelyikbe beledughatná a , s az belőle is kellemes érzést váltana ki?
Sokáig keresgélt, mire megtalálta az igazit. Mert a tyúk, a nyúl meg a többi apró állat valahogy kicsinek tűnt. Meg nagyon le kellett volna hozzájuk hajolnia. A kecskére esett hát a választása, az minden szempontból megfelelt. Az első próbálkozás ugyan balul ütott ki, mert az véletlenül bakkecske volt, s felöklelte őt, még mielőtt a megmerevedett hozzáérinthette volna.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 7 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 5 pont (54 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
t
tibee72
2024. április 2. 15:30
#22
Elolvastam, nem rossz de nem is kedvenc.
1
l
laja.jl
2021. december 1. 11:16
#20
Ismét egy "mű" ahol a kommentek jobbak, mint maga a "mű"!

Bizse42 és a szerkesztőség véleményét tudom osztani.

Többször elolvasni nem fogom ezt a történetnek nevezett, számomra görbe tükröt.
De: maga az írás nem rossz, nem sértőbb. mint számos itt megjelent írás. Inkább érdekesség.
És ide kell egy nagy PONT, és számomra lezárva.
 
1
a
angel234
2021. december 1. 03:23
#19
Érdekes olvasnivaló volt,van benne tanulnivaló.
1
veteran
2021. december 1. 02:46
#18
Legalább itt ne ugrasszuk egymásnak az olvasókat.
1
Bizse42
2021. december 1. 00:47
#17
Tisztelt Szerkesztőség!
Szeméyes véleményemet fogalmaznám meg Őnök felé!

Köszönet illeti ezen megmagyarázó, kimagyarázó, megértésekre felvilágosítást nyújtó,
értelmes érvek felsorakoztatását bemutatva  Törté-Net olvasóinak írodott, Szerkesztői Levél fogalmazóit!
Én mint az egyik - olvasói kor Elnök  -megengedhetem magamnak, hogy véleményemmel hozzá szóljak.

Kinti cívil Világban egyes politikusok mocskolódásaihoz ez a kis ellentétes vélemény különbözet nem szakihatja el az olvasokat egymástól!  Én, pár tucat  megélésre váró nap után betöltöm a 80. élet évemet. Rendelkezem különféle korszakok rálátásával és  azok megértéseivel, mert átéltem ezen időszakokat.

Jelen pillanatban, a Világban borzasztó nagy változásokon megy át- illatve élünk meg!  Nem mondják, de zajlik keményen  a III. Világháború, csak most nem az atombombák hullanak a levegőből, mint Nagsszakira 1945.-ben  hanem másképpen pusztítják az emberíséget. Mozgásban van minden. Minden, mindennel összefügg, ezt a történet is így kell felfoni, feldolgozni!

Tisztelettel:
"Bizse42"
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. november 30. 21:42-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2021. november 30. 21:42
#16
Kedves Olvasóink!

Érdekes kérdések merültek fel, szeretnénk mi is reagálni rá. (Vallásos kötődése e sorok írójának akad, templomba is jártam, jópárszor ministráltam is, illetve érdekelnek a különféle vallások kialakulásának ok-okozatiságai is.)
Az, hogy valaki valamin megsértődjön, sajnos nehezen kerülhető el, hisz van, aki az azonos nemhez vonzódást vagy a kis péniszen élcelődést is személyes sértésként éli meg, ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni, ez jelentősen túlmutat nem csak az oldal, hanem az internet határain is.
A hívő embereket nem áll szándékukban megsérteni, de ugyancsak nem szeretnénk, ha bárki másoknak szeretné megtiltani, hogy miről írhat, főleg egy olyan témájú oldalon, amit a keresztény tanítások finoman szólva sem engedélyeznek. (A tálibos hasonlat kissé erős, de amúgy érdekes párhuzam.)
A kigúnyolást viszont szeretnénk visszautasítani, semmi olyan állítás nem szerepel a műben, amely a hívőket hitében kigúnyolná, nem minősíti sem a vallást, sem a hitet, egyszerűen egy másik nézőpontból mutatja be, hogy mi is történhetett. (Bár tudjuk, hogy tizedilyen merész ötletelésért gyulladtak már máglyák, szakadtak szét egyházak.)
A témához a legtökéletesebb kritikát Waderlaci fogalmazta meg, aki úgy tudta a személyes (adott esetben negatív) véleményét elmondani, hogy ez nem ütközött a vallásgyakorlási szokásaival, képes volt tárgyilagosan véleményt alkotni.
A különböző politikai címkék (fasizmus, bolsevizmus) aggatása kissé értelmetlen egy nem politikai témában, főleg ha egyszerre mindkettőt is használjuk, és ráadásul ha egyik történelmileg ráaásul eléggé jó viszonyt ápolt a vatikáni egyházzal.

Mindent összevetve, sajnáljuk, ha valaki kigyúnyolva érzi magát, a szándék nem ez volt, hanem (ha tippelhetünk) egy érdekes gondolatkísérlet felvázolása, hogy vajon hogy történhettek a Biblia idejében is kétségtelenül megtörténő - de abból érthető módon kimaradt - részek.

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Fluxus
2021. november 30. 19:15
#15
Nem az én stílusom.
1
doriangrey
2021. november 30. 18:58
#14
@Andreas6 @gyuri0926
Ne legyetek már ennyire képmutatóak. Egy pornóoldalon vagyunk, ahol pedofil tartalom is akad. Ez meg egyáltalán nem sértő, maximum akkor, ha a bigottságot alapeszménynek tekintjük. Ezt meg nem nézném ki belőletek. 
1
doriangrey
2021. november 30. 18:55
#13
Nekem tetszett. Vicces volt és elgondolkodtató. 
1
sunyilo
2021. november 30. 16:56
#12
Ja, egyébként tökéletes paródia.
 
1
sunyilo
2021. november 30. 16:55
#11
"Kigunyulni" téged kell,  mer' nem tudsz hejesen írni az elvakult indulattól. Pedig az Úr azt mondja: "Ne ítélj, hogy ne ítéltessél!"
1
Ez egy válasz gyuri0926 2021. november 30. 12:51-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2021. november 30. 15:46
#9
Gyakorló hívőként nem találom egyáltalán sértőnek, hiszen a Biblia nem egy darabka Istenből, amit szentnek kell tekinteni minden áron; valamint az évek alatt épp elég ateista áltudományos dogmátval találkozhattam, hogy meg tudjam érteni az alapgondolatát az egész betűhalmaznak. Viszont nincs benne semmi, ami szórakoztató lenne, se ami humoros lenne... ez csak egy nagy halom betű. A gyengébbek kedvéért: BORZALMAS!
1
T
Tiko69
2021. november 30. 15:23
#8
Én jól szórakoztam, de megértem azokat is, akik sértve érzik magukat hitükben. Elgondolkodtam azonban és minden provokáció és rossz szándék nélkül kérdem, hogy hogyan is van ez valójában? Ha csak Ádám és Éva volt, hogyan magyarázza a Biblia, honnan lettek az utódok ha kizárjuk a családon belüli kapcsolatot? Valóban őszintén kérdezem és ne vegye, kérem, senki sértésnek.
1
gyuri0926
2021. november 30. 12:51
#7
De van ellenvélemény , ez nem tetszés kérdése, hanem egy nagy ember csoport ezmevilágának a megsértése, ahogy nincs itt helye a rasszista írásoknak, így nincs a itt helye a vallási érzületet , sértő, SŐT KIGUNYULÓ 
0
Ez egy válasz Pexi 2021. november 30. 10:38-kor írt üzenetére.
Pexi
2021. november 30. 12:30
#6
Ellenvélemény nincs, vagy csak nem meritek megírni?
 
1
cscsu50
2021. november 30. 09:17
#4
Teljesen egyetértek gyuri926-al
1
Andreas6
2021. november 30. 09:14
#3
Én istenhívő vagyok, és természetesen tökéletesen egyetértek veled. Jó lenne, ha a torte-net levenné ezt az undormányt.
0
Ez egy válasz gyuri0926 2021. november 30. 07:12-kor írt üzenetére.