A+ A-

95 %

- Muszáj hozni a 95 %-ot. Ha ezt nem tudjuk teljesíteni, egy fillért sem kapunk a megrendelőtől. Elég nagy a konkurencia, legközelebb oda fogja vinni a munkát. Rajtad áll minden. - állt egyik lábáról a másikra izgatottan a főnököm.
- Rajtam nem fog múlni, minden tőlem telhetőt megteszek. - néztem rá kétségbeesetten, a feladat súlyától megrémülve. Már csak azért is meg voltam szeppenve, mert ez a feladat amit most a nyakamba akasztottak, a kolléganőm, Éva asztala volt. Éva viszont éppen a nyári szabadságát töltötte a tengerparton.
- Szóval... mekkora szoknyát kell felvennem? - próbáltam viccelődni, oldva ezzel saját feszültségemet.
- Sajnos nem tudok támpontot adni az ellenőrzéssel kapcsolatban, mert más valaki jön, nem az eddig megszokott úriember. Mindesetre nézz be hozzám hétfőn, mielőtt indultok!
- Rendben, Laci.
Péntek délután lévén már kettőkor végeztem. Négy órára a szokásos pénteki kosárlabda edzésre kellett volna mennem, de egyfolytában a hétfői munka járt az eszemben. Gondolatban felvázoltam az összes lehetséges variációt, ami történni fog, ha még sem sikerül hozni az elvárt 95 %-ot. Láttam magam előtt, hogy állok a nagyfőnök irodájában lehajtott fejjel és ő sakál módjára ordít. Kétség nem férhetett hozzá, hogy azonnal kirúgnak. A cégünk sok egyéb más mellett prospektusok, címezetlen nyomtatványok terjesztésével, kézbesítésével is foglalkozik. A szerződés lehetőséget biztosít a megrendelőnek közös ellenőrzés végrehajtására. Ez azt jelenti, hogy a kézbesítést követően a megrendelő és a cég egyik képviselője együtt keresnek fel címhelyeket, ahol megkérdezés alapján személyesen győződnek meg a vállalt feladat elvégzéséről. 95 %-os teljesítés alatt a szolgáltatás teljes árát vissza kell fizetni a megrendelőnek.
Éva jól ismerte a megrendelőket, hiszen minden ilyen ellenőrzést ő bonyolított le. Pontosan tudta azt is, hogy melyik mibe fog belekötni és milyen fogásokkal próbálkozik, hogy ne kelljen fizetnie a szolgáltatásért. Én viszont cseppet sem voltam jártas ebben és előre rettegtem a hétfőtől. A vasárnapom önbizalomgyűjtéssel telt. Elhatároztam, hogy bármi történjék is, összes szakmai tudásomat és - abban az esetben, ha férfi érkezik - nőiességemet latba vetve fogom végrehajtani a feladatot. Valamikor az éjszaka közepén sikerült végre elaludnom. Aztán elérkezett a soha nem várt reggelt. Nagy műgonddal készülődtem.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.13 pont (23 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 zsuzsika 2015. 01. 31. szombat 10:08
Jó kis történet.
#3 A57L 2013. 11. 25. hétfő 05:52
Nem rossz.
#2 genius33 2013. 01. 14. hétfő 10:57
Ez 100% smile
#1 Törté-Net 2003. 10. 31. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?