Tűzből is lehet eső

Szavazás átlaga: 6.24 pont (25 szavazat)
Megjelenés: 2018. július 31.
Hossz: 13 985 karakter
Elolvasva: 461 alkalommal
Egy rituális házasság, hogy az Istenek kedvére tegyenek – egy herceg és egy bárd – szenvedélyük talán visszahozza az esőt.
A dalnokok években, hónapokban, napokban számlálták a múló időt, papírra írva. Az egyszerű lélek, Jewls népe, akiket családjának nevezett a tavasz első napját számolva mérték az idő múlását – már, ha mérték egyáltalán. Akárhogy is, harmincöt éves volt. A bárdok általában százötven telet értek meg, elég gyakran megérték a kétszáz tavaszt, szóval nem volt éppen öreg. A királynő erkélyén állt, csupán egy hosszú selyemköntöst viselt. Tűzvörös haja, amit nem font be, a földig ért. Bőre sápadt, akár a felkelő nap rózsaszínje, mikor megcsókolja a vonakodó felhőket. Szemei az alkony lilája.
A bárdok nem hazudhattak. De ő kétszer is hazudott életében, és egyik alkalommal sem halt meg. Elég idős hozzá, hogy tudja a világ igazságait. A jó emberek néha hazudtak. Anyja hercegnő volt, aki dalnok lett és egy olyan férfit szeretett, aki senkit sem. Apja olyan ember volt, aki pusztítást hagyott bizonyítékul amerre járt. A mestere, az, aki felnevelte iszákos szerencsejátékos volt, aki egyetlen egy dologban volt csak jó, de jó szülő volt. A szeretet gyógyított meg mindent.
Megértette, miért gyűlöli olyan sok ember a vörös hajat. Ha az ember északra ment, túl a Shahaylen Tavon, csak ment, ott háború volt.
Emberek lángvörös hajjal, akár az övé, dühöngtek, más emberek vérével kenték be magukat, olyan nyelvet beszéltek, melyet délen senki sem, és minden általuk nemzett vörös haja volt. Ha az apának vagy anyának vörös haja volt, a babának is az lett, és a déliek közül senki sem érintene senkit, akinek vörös a haja. Nem szerette északot.
Csupán két vörös bárd volt. Egyikük a Bárd Céh alapítója volt, egy démon, aki az emberek legsötétebb képzeletét kísértette. A másik egy harmincöt éves szűz, aki talán végre felnőtt férfivé érik.
Megfordult, mikor kinyílt hálókamrájának ajtaja, és a férfihoz fordult, aki majd a férje lesz. Ma csak ők ketten lesznek.
Ionwe királynő a legjobb barátja. Nem választana számára olyan férfit, aki nem illik hozzá. Ez a kötelessége. Ma véget ér a szárazság. Az Istenek megáldják az országot és az embereket. Jewls gyomra görcsbe rándult.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 7 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 6.24 pont (25 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
deajk2008
2019. január 10. 16:46
#5
Pedig nagyon izgalmas... 9p
1
veteran
2018. augusztus 7. 14:41
#4
Már nem is írok véleményt.
1
cscsu50
2018. július 31. 22:44
#3
egyetértek
1
a
A57L
2018. július 31. 04:14
#2
Újabb homo,újabb gyenge írás.
1
T
Törté-Net
2018. július 31. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1