A+ A-

Kutyahelyzet

Lis kutyául érzi magát. Hát még mikor barátnője felkeresi egy titokzatos kutya bébiszitterelése ügyében. Rossz előérzete egyre csak erősödik. Valami nincs rendben az állattal...
A nyári napsütés már éppen kezd enyhülni, mikor Lis belép az épületbe. Barátnője hívta fel, hogy a segítségét kérje. Kate egy állatmenhelyen dolgozik, állatorvosi asszisztensként. Így a helyiségbe belépve Lis egyből négy kutyát, három macskát, két nyuszit és egy hörcsögöt lát meg. A rá szegeződő tekintetek sűrűjében hellózik egyet, majd a szobán átvágva egyből bekopog az ajtón. Kate nyitja ki, és szélesen mosolyogva be is engedi.
- Szia! Köszi, hogy tudtál jönni!
- Szia! Nincs mit - siet be az ajtón Lis.
Kate most is a szokásos fehér köpenyét viseli, egy hosszú farmernadrággal, a nagy meleg ellenére is. Hiába a forróság, a munkahely az munkahely. Ugyan vastagabb talpú papucs van rajta, amolyan bokafogó, nagymamás-féle, még így is alacsonyabb Lisnél, akin lapos talpú balerina van.
- Mondtam már, hogy ne hordd ezt a cipőt! - csóválja a fejét Kate. - Nem tesz jót a gerincednek.
- Jól van, szállj le rólam! - legyint Lis szája sarkában somolyogva. - Hirtelen csak ezt tudtam felkapni. Szóval, mi is a nagy helyzet? Miben tudok segíteni?
Kate elkomorul, és megérinti Lis vállát. Ahogy ő fordítja a fejét, Lis is fordul vele, és amit meglát, attól leesik az álla. Egy gyönyörűséges fehér kutya fekszik az egyik ketrecben, homlokán egy fekete sarlóhold alakú folttal.
- Ki hozta be? - pillog nagyokat.
- Senki. Az önkormányzathoz telefonáltak be, hogy a parkban kóborol, és morog az emberekre. Az eb telepiek befogták, de úgy látták, hogy beteg, ezért beadták hozzánk.
- Nem látok rajta kötést - állapítja meg Lis óvatosan megközelítve a ketrecet. Valahogy nem bízik az állatban, pedig imádja a kutyákat.
- Mert nem is beteg. Szerintem a sintér félt tőle, hogy megtámadja a többi állatot. Nálunk el van kerítve, viszont ma rengeteg a beteg állat. Nem tarthatjuk itt - megragadja Lis karját. - Segítened kell! Félek, ha visszaadjuk nekik, félelemből elaltatják.
Lis felvonja szemöldökét.
- Te belezúgtál? - fordul lassan fekete hajú barátnője felé.
Kate kékesszürke szemét csillogni látja, ahogy a kutyusról felé fordul. Nagyon kis csinos arcú, formás lányka szépen ívelt szemöldökkel, pisze nózival, csókolni való szájjal. Lis nehezen tudja elképzelni, hogy pont ezt a lányt jobban érdeklik a kutyák, mint a pasik. De hát ízlések és pofonok.
- Gondolom te már megkérdezted otthon... - tippel Lis.
- Hogyne - hajtja le a fejét. Copfja előre billen, eltakarja az arcát. - Apa hallani sem akar még egy kutyáról. Még ideiglenesen sem. - Hirtelen felnéz Lisre. - Ugye meló után átmehetek meglátogatni?
Lis megadóan felsóhajt, szája félmosolyra húzódik.
- Jól van, de csak egy rövid ideig! - egyezik bele.
- De jóóó! Köszönöm, Lis, köszönöm! - ugrik a nyakába, arcát az arcának dörgöli.
Lis beletúr rövid kék hajába, megigazgatja, majd megveregeti Kate hátát.
- Nem harap? Oltásai megvannak? Féregtelenítve van? - szalad végig a kötelezőkön.
- A második kettő pipa, a harapás... - bizonytalanodik el Kate. - Jobb, ha óvatos vagy vele, mert fél. Tudod, a félős kutya képes harapni.
- Rendben - bólint rá. - Még szerencse, hogy kutyatrénernek tanultam.
- Még milyen jó is lenne, ha a szakmádban dolgoznál! - piszkálódik Kate.
Csípőjével megbillenti Kate-et, aki kacagva megy pórázért. Ahogy Lis visszafordul a ketrec felé, tekintete összetalálkozik a benne fekvő kutyáéval. Egy pillanatra eláll a lélegzete. Mintha nem is kutya nézne rá, és nem sok jóval kecsegtetne a pillantása. Akkor eszmél fel, mikor Kate már nyitja is a ketrecet. Meg akar szólalni, de elgyengül, nem tud kipréselni egy hangot sem a torkából. Csak áll, nézi, ahogy barátnője ráakasztja a karabinert az állaton lévő nyakörv karikájára.
- Aztán nagyon vigyázz rá! - nyomja a kezébe Kate a póráz másik végét. - Adtam neki enni, szóval legközelebb csak este kell enni adni neki.
Lis bólint egyet.
- Rendben pajti, induljunk meg - sóhajtja.
A kutya viszont, mintha nem is hallaná, vagy csak lecövekelt volna, nem hajlandó megmozdulni. Csak nézi őt, és vár.
- Kate, hogy hívják? - kérdezi barátnőjétől.
- Ó, igazából nem tudom, mert nem a sajátja a nyakörv. Chipje pedig nincs. Egyébiránt azt nem is engedte beadatni magának.
- Kate! - emeli fel a hangját Lis.
- Sebastiannak neveztem el - válaszolja lányos zavarában.
Lis mély levegőt vesz, majd lassan kifújja.
- Rendben, akkor Sebastian, kérlek, gyere velem! - húzogatja meg kicsit a pórázt. Ám a fehér szőrmés nem mozdul.
A melegtől Lis úgy érzi, behorpad a koponyája. Soha nem tűrte jól a harminc fok feletti hőmérsékletet. Hiába vett fel aprócska farmer nadrágot, és has lengető pólót -rövid ujjút, bő nyakkivágással, mert a csőtopokat ki nem állhatja.
Erőt vesz magán, kér egy jutalomfalatot Kate-től, majd leguggol a ketrec elé.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6 pont (50 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 sztbali 2017. 09. 29. péntek 22:16
Inkább fantasy kategória és NEM erotikus történet.
#9 A57L 2017. 07. 13. csütörtök 03:30
Jó írás ,de nem ide való.
#8 sunyilo 2017. 06. 30. péntek 19:40
Egészen jó, nem hétköznapi írás.
#7 Phoebe 2017. 06. 29. csütörtök 15:04
Lényegesen jobb, mint az itteni történetek többsége. De ugye ízlések és pofonok. (Nem véletlen, hogy nem kedvelem túlzottan ezt az oldalt.) A szex része nem túl reális, de annyi baj legyen, azért annyira nem volt vészes.
#6 cscsu50 2017. 06. 29. csütörtök 07:42
tényleg - 10
#5 vakon54 2017. 06. 28. szerda 20:14
Eggyetértek a többi hozzászóllókkal.
#4 genius33 2017. 06. 28. szerda 07:22
Háááát, ezt jobb lett volna nem is feltenni ide.
#3 listike 2017. 06. 28. szerda 06:52
Kár volt megírni.
#2 joozsi 2017. 06. 28. szerda 03:44
Mínusz 10.
#1 Törté-Net 2017. 06. 28. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?