A+ A-

Jimmy az étterremben

Jó anyám néha - néha eljárt a munkatársnőivel vacsorázni. Olykor én is vele tartottam, hogy kimozduljak otthonról. Főleg most, mivel egy újonnan nyílt étterembe terveztek menni. Nem kellett sokáig várni, el is jött a péntek.
17 órára volt megbeszélve a találkozó. Június volt, ezért még javában sütött a Nap, mikor megérkeztünk. Láttam már képeket a helyről, de élőben még jobb volt: a beltér hatalmas volt. Itt helyezkedtek el az asztalok, a bár, a színpad (nyilván az esetleges fellépőknek) és az ajtók a konyhához, a mosdókhoz és miegymás helységekhez. Nekem annál, hogy emeletes volt az tetszett jobban, hogy minimál stílusú volt - ez a kedvenc stílusom. Mikor bementünk, akkor már egyből kiszúrtak bennünket és Mária integetett nekünk ezzel is jelezve, hogy hova fogunk leülni. Mondjuk nem volt nehéz kiszúrni őket, mert rajtunk kívül csak 7 - 8 vendég volt ott. Mentünk nyomban és helyet is foglaltunk. Rajta kívül még Andrea volt ott.
- Hol van Klára? - Kérdezte anyám.
- Azt mondta, hogy még van egy kis dolga. - Válaszolt nyugodtan Andi.
Végül úgy 15 perc múlva megjött és ahogy 99,9% - ban sejtettem nem egyedül. Magával hozta a lányát, Lilit is. Lili is 16 éves volt, mint én. Csak ő velem ellentétben nagyon makacs volt, ami miatt gyakran voltak vitás Klárival. Meg tudnám számolni, hogy hány szót váltottunk, mivel sosem kezdeményeztünk beszélgetést egymás felé. Mondjuk nem is találkoztunk oly nagy rendszerességgel, tekintvén hogy alig néhány alkalommal találkoztunk a szüleink munkahelyén. Külsőre igencsak csinosnak lehet mondani. Kb. 165 cm magas; barna , hosszú, egyenes hajú; zöld szemű; karcsú; domború fenekű; formás dekoltázzsal megáldott lány volt. Egy fekete rövid ujjú volt rajta, kék farmerdzsekivel és ugyanolyan kék farmer miniszoknyával. Amúgy nem tagadhatom, hogy már fantáziáltam róla egy párszor.
Lassan kihozták a levest, a főételt, majd a desszertet. Az asztalnál pont vele ültem szemben. A tekintetünk csak egyszer találkozott, jó ha 3 másodperc erejéig. A lábaink is csak egyszer érintkeztek, de akkor is egyből elrántottuk. Mikor végeztünk az ebéddel, a felnőttek beszélgetni kezdtek. (Nem mintha eddig nem beszéltek volna, csak most nem csatlakoztam.) Úgy döntöttem, hogy sétálok egyet az étterem hátsókertjében.
A kert igencsak nagy volt. Felületét sötétzöld, dús fű borította. Kívülről egy nagy, úgy 2,5 méter magas fal takarta el a kíváncsiskodó szempárok elől. A kert jobb végében, a sarokban volt egy kerek, terasz, melynek közepén egy nagyobb pad volt. Csak úgy tudtam jobban szemügyre venni, hogy közvetlen közel mentem hozzá, mert bokrok vették körül és így nem tudtam távolabbról rálátni. Középen egy kis kerti tó volt, melyen egy fahíd ívelt át. Felmentem a hídra, a közepénél megálltam és rákönyököltem az oldalkorlátjára. A vízben színesebbnél színesebb halak úszkáltak, a kövek tetején teknősök sütkéreztek. Rajtam kívül senki sem volt kint, ezért kedvem támadt belemerülni a pillanat varázsába. Hallottam, ahogy egy - egy teknős belecsobbant a vízbe és ahogy a szél csörgetette a fák leveleit. Bőrömön egyszerre éreztem a szél fújását és a Nap melengető sugarait is. Bármeddig el tudtam volna még így lenni, de lépések rezgéseit éreztem a híd pallóin.
Lili volt az, teljes földi valójában. Egyre közeledett felém, majd megállt úgy fél méternyire. és szintúgy mint én rákönyökölt a korlátra. Megpróbálok beszélgetést kezdeményezni - mondtam magamban.
- Hát te? - Kérdeztem igencsak bő szavúan.
- Csak egy kis friss levegő.
Arca és hangja nyugalmat sugárzott.
Végül beszélgetni kezdtünk.
- Neked is elég volt a bentlétből? - Kérdeztem érdeklődve.
- Részben. Másfelől kíváncsi voltam az étterem többi részére is. Neked?
- Csak kedvem támadt sétálni egyet. Érdekes, hogy eddig csak alig volt lehetőségünk szót váltani. Pedig ha tudtam volna, hogy ilyen jó társaság vagy.
- Hááát most itt a lehetőség.
Mikor ezt mondta, akkor egy kis mosolyt is ejtett. Csodálkoztam is, hogy nem hozta a "szokásos" formáját.
- Szoktál valamit csinálni evés után?
Egyből éreztem egyfajta hátsószándékot a kérdésében, de figyelmen kívül hagytam.
- Igen. Ledőlök, pihenek, tévézek.
- És esetleg valami MÁST?
Mikor ezt mondta, már szabályosan vigyorgott. A kérdése félreérthetetlen volt. Tudtam, hogy mit ért a mást szó alatt. Lehet, hogy rám akar nyomulni - jelentettem ki magamban. Sőt biztos. Azt is tudtam, hogy ez egy vissza nem térő lehetőség. Így hát egyértelmű volt, hogy belemegyek a játékba.
- Attól függ. Mikor milyen a kedvem hozzá.
Közelebb jött. Nagyon közel. Annyira, hogy a kezünk összeért. Majd finoman, halkan, de mégis pajkosan csak ennyit kérdezett:
- És most milyen a kedved?
Mélyen belenéztem smaragdzöld szemébe. Fejemet kicsit félrefordítottam, a szemöldökömet kicsit felhúztam, majd szolidan ezt feleltem:
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.98 pont (42 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 genius33 2016. 05. 22. vasárnap 15:37
Hát egy 6 os smile
#10 A57L 2016. 05. 14. szombat 06:42
Nem nagy szám.
#9 cscsu50 2016. 05. 9. hétfő 18:23
Közepes!
#8 papi 2016. 05. 7. szombat 07:45
Egész jó
#7 sunyilo 2016. 05. 6. péntek 19:11
Jó lett.
#6 vakon53 2016. 05. 6. péntek 14:36
Tetszett!
#5 veteran 2016. 05. 6. péntek 08:32
Közepes.
#4 gyuri0926 2016. 05. 6. péntek 07:18
Jó hogy nem a konyhában , bele hús levesbe
#3 listike 2016. 05. 6. péntek 07:16
Egynek jó.
#2 feherfabia 2016. 05. 6. péntek 06:24
Tetszett!
#1 Törté-Net 2016. 05. 6. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?