A+ A-

A bérgyilkos

Írta: Katia N. Ruiz
Fordította: Sinara
- Meg kellene ölnöd nekem valakit - hallatszott a suttogó hang.
- Kit? - dőlt előre Ixchel a székén, belekortyolva forró kávéjába. Szőke haját betűrte a füle mögé. Nem volt meglepve a kéréstől. Sok ilyet kapott már az évek során, mióta elkezdte karrierje építését, mint professzionális bérgyilkos. A hírneve már széltében-hosszában bejárta New Yorkot.
Már tizennyolc éves kora óta a szakmában volt, amikor rákényszerült, hogy megölje a saját apját, aki lassan a halálba kergette őt és az anyját a folyamatos veréssel és a beléjük tömött drogokkal.
Olyan jól csinálta, hogy soha senki sem jött rá, hogy ő volt a bűnös. A rendőrség pláne nem. Az anyja nem mondta el soha egy léleknek sem.
Mintha elveszített volna valamit önmagából, amikor megölte a férfit. Mintha fagyos hideg terjedt volna ki a bensőjében, elzsibbasztva őt. Az óta már számtalan munkája volt. Maga sem tudta, hogy hűtlen férfit ölt meg megcsalt barátnője kérésére szerte az országban. Bármiről volt szó, ő megölt bárkit akárkinek, ha megfizette a megfelelő összeget.
A vele szemben ülő nő előhúzott egy fényképet a táskájából és átnyújtva Ixchelnek. A bérgyilkos átvette és alaposan megvizsgálta azt. A képen lévő nő egyszerűen gyönyörű volt. Az arca bájos, a szemei pedig magával ragadóak. Egyenesen a kamerába bámult, ajkai pedig lágyan hajlottak vonzó Mona Lisa-mosolyba. Apró kezével tűrte sötét hullámos haját a füle mögé. Ixchelt egyszerűen megbabonázta a látvány és csalódott volt, amiért a nő arcára vetülő árnyékoktól nem tudja meghatározni a szeme színét.
- Hogy hívják? - kérdezte leendő ügyfelétől.
- Julia - válaszolta a nő. - Julia Armando.
Körbe nézett a helyiségben. Sok ember ült körülöttük a kis Chelsea kávézóban, olvasva, beszélgetve és üzletelve. Senki sem szentelt különösebb figyelmet a sarokban üldögélő két nőnek.
Ixchel csak most nézte meg jobban a vele szemben ülő nőt. A rövid, göndör haj rendkívül agresszív arcot keretezett. Barna szemei árnyékba borultak, ahogy az asztalt bámulta. Széles vállú volt és szemmel láthatóan igen erős. Ixchel a kezében tartotta a fényképet, ahogy ismét hátradőlt a székében.
- Miért nem csinálod te magad? - kérdezte.
A nő meglepettnek tűnt és végre találkozott a tekintetük.
- Én... én nem vagyok gyilkos - válaszolta. Nem bírta állni Ixchel macskaszerű, zöld szemének pillantását.
- Mi a kapcsolatod ezzel a nővel tulajdonképpen?
- A kedvesem... Igazából a volt kedvesem - válaszolta, kényelmetlenül fészkelődve a helyén.
Ixchel felvonta a szemöldökét.
- Miért akarod megöletni őt? - kérdezte.
A nő előre dőlt.
- Mert gonosz - suttogta, undorodva és izgatottan egyszerre. - Folyamatosan vert és kínzott, amíg együtt voltunk. Végül volt elég erőm ahhoz, hogy elhagyjam őt. Nem bírtam már elviselni. Nem vagyok egy erőszakos ember. Az erőszak megrémít. Nem tudok egyedül megfizetni neki.
Lesütötte a tekintetét. Látszólag közel állt a síráshoz.
Ixchel a kezében lévő fényképre nézett és az emlékezetébe véste célpontja arcának minden egyes apró tulajdonságát. A nő a fényképen túl kedvesnek tűnt ehhez a borzalmas leíráshoz.
A vele szemben ülő nőre nézett. Nem látszott rajta semmilyen sérülés.
- Mondj el róla még többet! - mondta ridegen. - És tulajdonképpen, téged hogy is hívnak?
- Az én nevem Rhanyel - válaszolta a nő, félelemtől remegő hangon. Az igazság az volt, hogy félt Ixcheltől. A bérgyilkos látszólag nyugodt volt, a szemeiben azonban vad fény villogott. Látszott rajta, hogy a veséjébe lát. Ez a tekintet okozta leginkább a félelmet. Annyira valószínűtlen volt. Annyira... állatias, ahogy Rhanyel minden egyes mozdulatára oda figyelt, még akkor is, amikor a zöld szemek nem néztek egyenesen rá. A pupillái kitágultak, mintha felizgult volna, de túl hidegnek látszott ahhoz, hogy ezt bármi is igazán kiválthassa belőle.
- Beszélj róla! - utasította a bérgyilkos.
Rhanyel lenézett a kezeire, amelyeket összeszorított az asztalon, hogy megakadályozza a remegést.
- Négy évig voltunk együtt - kezdte suttogva. - Egy rémálom volt. Rendszeresen vert és még arzénnal is megpróbált megmérgezni. Ez volt az, ami végül betette a kapus - mondta és könnyek töltötték meg a szemeit. - Meg akarom akadályozni, hogy más nőkkel is ezt tegye.
Ixchel a képre bámult és felvonta az egyik szemöldökét.
- Szemmel láthatóan erős nő vagy. Azt mondod, hogy nem tudtad megállítani? - ingerelte a nőt. A hangja csöpögött a szarkazmustól.
- Nem vagyok egy erőszakos ember - mondta Rhanyel ismét.
- Hol szeret sokat lenni?
Rhanyel a táskája után nyúlt és kihúzott belőle egy vastag köteg, többszáz dolláros számlát, hogy az asztalra hajítsa.
- Ebben a bárban szeret lógni. A Henrietta Hudson’s-ban. Nőket csíp fel és visz fel magához. Akkor is folyamatosan csinálta, amikor még együtt voltunk. Ami azt illeti, te is pont az esete vagy.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.89 pont (28 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 Ulysses 2015. 08. 24. hétfő 21:17
Nem volt unalmas. Miért lenne kár, hogy fordítás? Nagyon is korrekt munkát végzett Sinara.
Az eredeti szerzője követett el pár durva hibát. Kurvára nem profi bérgyilkos ez a kacifántos nevű csaj. A profi nem nyomozgat, nem ismerkedik, nem mutatkozik a célpont közelében. Kilövi, mint a selejt szarvasbikát a vadász, és kész. Meg bezsebeli a "munkadíját". Persze, filmeken láttunk már ilyent, ha jól emlékszem a vizenyős szemű Christopher Lambert is játszott valami hasonló érzelgős bérgyilkost.
#10 RAVETRAIN 2015. 08. 24. hétfő 10:51
Azért furcsa, hogy ennél egyszerűbben megfogalmazott, és kevésbé kreatív történetek is láttam már 8-asra pontozva. Ennek szerintem 9-esnek kéne lennie.
De ez persze csak az én szerény véleményem.
#9 RAVETRAIN 2015. 08. 24. hétfő 10:47
Ez izgalmas volt. Kár, hogy fordítás. Így nem a tiéd a dicsőség.
Mindenesetre szerintem mind a történet, a megfogalmazás, és a szexjelentet alapján kiváló. 10 pontot adtam rá.
#8 listike 2014. 12. 20. szombat 16:39
Jó.
#7 papi 2014. 04. 15. kedd 07:15
Egész jó
#6 A57L 2013. 10. 23. szerda 04:24
Nem rossz.
#5 tomi19 2012. 12. 5. szerda 12:32
Kiváló smile 10 pont
#4 hathor1996 2012. 11. 27. kedd 22:06
Ez állati lett smile
#3 Rinaldo 2012. 11. 27. kedd 08:14
Megérdemelték a sorsukat.
#2 genius33 2012. 11. 27. kedd 06:55
Nemrossz smile
#1 Törté-Net 2012. 11. 27. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?