A+ A-

Egy Szál Cigaretta

- Imádom ezt az életet - kortyolt bele a csempészett kiváló minőségű ír whiskibe James "nagypofájú" Willson. Kényelmesen hátradőlt székében, nagyot szívott havannájából, és miközben a tökéletesen formázott füstkarikáit eregette, fél szemét a swing ütemeire lábaikat emelgető lányokon tartotta.
- Isten áldja a szesztilalom kitalálóit, nélkülük még mindig a nyomornegyed köveit koptatnám. Persze nem egy életbiztosítás a legnagyobb New York - i család problémamegoldójának lenni, de legalább nem unatkozik, és bőven csordogál az elmulatni való zöldhasú.
- Rövid lesz az este, vagy inkább annál hosszabb -vigyorodott el, amint meglátta az ajtón besiető Gerryt. Pár dollárt dobott az asztalra, fejébe csapta a kalapját, és mire Gerry félútig jutott az asztala felé, már energikus léptekkel kifelé tartott. Lépéseinek ütemét meg sem törve fordította Gerryt felkarjánál fogva az ajtó irányába, aki kicsit botladozva követte.
- Nos? -emelte meg egyik szemöldökét, már a Packard üléséről Gerry felé fordulva.
- Gáz van, főnök -Zihálta Gerry. -Lucassiniék lecsapták az egyik szállítónkat, és letipliztek egy rakomány minőségi piával. A nagyobb baj az, hogy a sofőr a pia mellett a nagyfőnök aktuális barátnőjét is fuvarozta, és a banda őt is magával vitte. A Főnök őrjöng, fejeket követel és a nőjét vissza, ráadásul sértetlenül. Segítened kell James, különben holnapra én is ki leszek belezve!
- Nyugi, el lesz boronálva. -James ezekért a helyzetekért cserélte le a nyomort a bűnözői fényűzésre - Menj vissza a bárba, igyál meg egy - két piát, írasd a számlámra, kefélj egy kiadósat, és mire végzel, vagy itt vagyok a nővel, vagy volt egy utolsó szép éjszakád! - És mire a remegő térdű Gerry egy szót is szólhatott volna gázt adott és elhajtott.
- Hmm, kétesélyes történet ez - Morfondírozott magában - Lucassini emberei nem épp a lelki cizelláltságukról híresek. Gyakorlatilag semmi esélye, hogy a nőt érintetlen állapotban szerezze vissza, bár persze a nagyfőnök női esetében, amúgy is csak elméleti érintetlenségről lehetett szó.
- A fő kérdés, hogy olyan állapotban van - e a leányzó, hogy szállítható és leadható legyen, avagy már minden lukát szétbarmolták, és pár apró alkatrésztől is meg van fosztva?
Tudta hová kell mennie - nem véletlenül volt az, aki. Ebben a szakmában információ nélkül rég nem maradt volna az élők sorában. Pontos tudomása volt Luccasiniék eldugott raktárhelyiségéről, amiről ők azt hitték, hogy mindenki előtt titokban van tartva.
Két sarokkal arrébb parkolt le, és gyors ellenőrzést tartott. Pisztoly a hónaljtokban, csőre töltve, dobókések a felöltő bélésében, garrot a zakóujjban, és vadásztőr a jobb lábszáron. Még egy cigi kényelmesen a Packard oldalának dőlve - félig lehunyt szemmel élvezve a füstöt (ebben a melóban a legszebb, hogy minden cigi akár az utolsó is lehet, ezért ízlik annyira).
Megállt a raktárhelyiség bejárata előtt, egy gyors pillantást vetett a zárra, és elvigyorodott az amatőrizmuson. Itt még golyót sem kell pazarolnia a zár szétlövésére, egy rúgás a kilincs alá is elegendő.
Nem kezdett mérlegelni, hányan lehetnek bent, és milyen fegyverekkel, rég megtanulta, hogy ne kombinálja túl a dolgokat. Ez tette különlegessé, hogy bár élvezte az élet minden pillanatát, imádta a piát, a jazzt, a nőket és az életet, mégse érdekelte soha a holnap, és magas ívben tett rá, hogy él - e avagy meghal.
Bal lábával egy töretlen ívű mozdulattal rúgott az ajtóba a klasszikus helyre a kilincs és a zár közé, hogy az egy hangos reccsenéssel felpattant. Lendületveszteség nélkül, a rúgás mozdulatának folytatásaként lépett be a szobába, majd a lépést súlypontjának süllyesztésével, bal vállán át történő gurulással folytatta. Elképzelésen megfelelően a szoba közepére érkezett, és felállás közben körbe fordulva háromszor húzta meg a ravaszt a hangtompítós fegyveren, a három látóterébe kerülő alak irányába.
Kifújta a levegőt és körülnézve konstatálta, hogy a dolga nagy részét már elvégezte. Az öt bent tartózkodó emberből három vérbe fagyva feküdt a szobában, a negyedik férfi döbbent, lemerevedett mozdulatlanságba dermedve még a farkát sem húzta ki az asztalra döntött, összekötözött kezű, bekötött szemű és szájú nő hátsójából.
- Vége a partinak, haver! Húzd ki szépen, állj a falhoz és levegőt is csak akkor vegyél, ha én arra kérlek!
- Két kérdésem van mindössze, ha azokra szépen és okosan felelsz, már mehetsz is békésen csicsikálni. Ha terelni próbálsz, akkor is csicsikálás lesz a vége, csak sokkal hányatottabban fogsz álomba szenderülni.
- Tehát, egy: Hol a lenyúlt rakomány teherautó? Kettő: Hányadik voltál a sorban a nőnél?
- Ne nyírj ki, könyörgöm - nyílt tágra a letolt gatyájú, rosszarcú szeme - a főnök utasítására nyúltuk le a kocsit, és ott parkoltuk le két utcával arrébb.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.95 pont (21 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 zsuzsika
2016. 03. 1. kedd 08:48
Nem teszett. Válaszolok rá!
#5 A57L
2014. 01. 29. szerda 05:57
Nem rossz. Válaszolok rá!
#4 Andreas6
2013. 05. 31. péntek 14:12
Szerintem a legkevésbé sem. Válaszolok rá!
#3 genius33
2013. 02. 19. kedd 13:01
Érdekes. Válaszolok rá!
#2 lokil15
2012. 06. 26. kedd 13:41
Szerintetek jó lett a történet? Válaszolok rá!
#1 Törté-Net
2012. 06. 26. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről? Válaszolok rá!