A+ A-

Csak egy éjszaka

A háttérben Muddy Waters egyik száma ment, nem túl hangosan, de nem is halkan. Az egyik sarokban állt a régi kazettás magnó, benne a kazetta a maga tíz számával pedig egyfolytában lejátszódott újra és újra az egész éjszakán, és tovább. Vidáman hangzott fel a zongora, a szájharmonika és a dob együttese, de csöppet sem varázsolta szebbé a hangulatot a szobában.
A lány percek óta meredt maga elé. Arra ébredt, hogy ez a zene szól, és egyedül fekszik egy idegen ágyban, egy idegen ingben, idegen takaró alatt. Ahogy körülnézett, minden más is idegen volt, még önmagát is annak érezte.
Mi történt? Fogalma sem volt róla. A szoba rendetlen volt, pedig alig volt benne valami. Az ágy melletti széken ott hevert egy üveg whisky, két pohárral. Reszkető, kiszáradt ajkakkal bámult az ölébe. Vékony ujjai is remegtek, ahogy szinte az egész teste. Az ablakból szürkés nappali fény áradt a szobába, néha hallotta, ahogy egy autó vagy motor elhúz a közeli úttesten. Úristen, mit csinált előző éjszaka?
Alig emlékezett valamire. Szomorú volt, mert a barátja kidobta, ugyanis még nem állt készen a szexre. Azelőtt senkivel nem volt együtt, de volt barátja erre sem volt tekintettel, pedig még csak másfél hónapja jártak. Igaz, talán jobb is így: szerelmes akart lenni a férfibe, de nem volt az. Csak nagyon akarta már. De mégis ki szeretne bele egy olyan egocentrikus, erőszakos, önző alakba, aki ráadásul ügyesen kihasználja a sebezhetőséget és a bizonytalanságot? De a lány egy dologban hajthatatlan volt: nem fekszik le senkivel, csak ha érez is iránta valamit.
Épp ezért került lapátra, és ebből fakadó szomorúsága vitte el odáig, hogy egyedül belevesse magát az éjszakába. Azelőtt sosem volt az a vad bulizós típus, de most szüksége volt egy kis feszültség levezetésre. Ó, az istenért, miért nem tudott volna lemenni a konditerembe inkább?
Bőre libabőrös lett, és hirtelen meghallotta, hogy valahol lehúznak egy vécét. Összehúzta magán az idegen inget, és csakhamar kinyílt egy ajtó, amin egy ismeretlen alak lépett be. Magas, átlagos arcú férfi, pár évvel lehetett idősebb a lánynál, rövid haja kócos, tekintete sápadt, le se tagadhatná, hogy másnapos, és csak egy bokszeralsót viselt. Mikor meglátta, hogy a lány ébren van, elmosolyodott, és lassan leült az ágyra mellé, majd közel hajolva hozzá, így szólt:
- Jó reggelt, cicám.
A férfi megsimogatta gyöngéden egy ujjával a lány arcát, mire annak hányingere támadt és elfordította fejét. Mély levegőt vett, egyik tenyerét szájához szorította, próbált józanul gondolkodni. Végül sírva fakadt.
- Na, na, nem kell sírni... - a férfi átölelte, nem is sejtve, hogy ezzel csak még nagyobb fájdalmat okoz. - Nyugodj meg szépen, minden rendben.
Nem, nem, semmi sincs rendben. A lány megmarkolta a takarót és még szorosabban összehúzta magán az inget - mi a fenét szemérmeskedik? Az este buliba menekült, mert barátja elhagyta, amiért nem adta meg magát könnyen a szexre. Nos, ez a probléma már elhárult.
- Mi... az éjszaka... - motyogta a lány, de a férfi nem nagyon értette meg halk szavait.
- Hogy?
- Lefeküdtünk? - nézett fel rá könnyes szemekkel a lány.
A férfi zavart mosollyal nézett le pár pillanatig rá; mi mást csináltak volna? Végül bólintott.
A lány ismét elsírta magát, a férfi megint átölelte. Gyöngéden, finoman. Ennyi? A lány nem értette: azelőtt még barátjával is alig érintkeztek, nagyon ritkán ölelték meg egymást, ennek az idegennek meg ilyen könnyen megy? Szörnyen érezte magát a férfi meleg karjai közt.
Mikor eléggé kisírta és elég erősnek érezte magát, elhúzódott az ölelésből. Kitakarózott, de ahogy előtűntek hosszú, csupasz combjai, meggondolt magát, és visszaterítette magára a takarót, majd így szólt:
- Hol vannak a ruháim?
- A fürdőben hámoztam le rólad. De mi a baj? Miért sírtál az előbb?
A lány nem tudott volna elkezdeni magyarázkodni. Hogy mondja el, hogy tegnap élete egyetlen sebezhető pillanatában kapta el a férfi, és hogy még érintetlen volt, mikor...
Legszívesebben a föld alá süllyedt volna.
Mivel nem akarta megkérni ezt a férfit - akinek még csak a nevére sem emlékszik -, hogy vigye oda neki a ruháját, a takaró alatt lejjebb húzta magán az inget, amennyire csak lehet, kiszállt az ágyból, megküzdve a szédüléssel és hányingerrel gyorsan kisétált azon az ajtón, amin a férfi bejött. Szerencséjére az ing elég nagy volt, hogy egészen eltakarja popsiját.
Egy egészen egyszerű, de aránylag tiszta fürdőben találta magát. Ruhái valóban ott voltak, hanyagul a földre hajigálva. Farmer rövidnadrágja és lenge, vékony blúza szárazon hevertek az ajtó közelében, de bugyija és melltartója elázva a zuhanytárcában. Megint nekiállt sírni - mégis hogy lehetett ekkora hülye? Nem akart még szexelni, ezért szakított a barátjával, erre berúg, és öntudatlanul belemegy egy egyéjszakás kalandba? Alig bírta elhinni...
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.5 pont (40 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 A57L 2014. 11. 13. csütörtök 06:04
Kedves kis írás.
#5 listike 2014. 03. 12. szerda 13:38
Nagyon jó volt.
#4 Medve555 2012. 06. 23. szombat 18:57
A sztori jó. "Életből ellesve." Kisebb stilisztikai csiszolás nem ártott volna. A szerzőnek érdemes gyakorolnia.
#3 v-ir-a 2012. 06. 7. csütörtök 22:12
egész megkapó a történet....nagyon tetszik
#2 joozsi 2012. 06. 6. szerda 03:45
Nem a szextartalmától tizes. Szimpatikus a stílusod!
#1 Törté-Net 2012. 06. 6. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?