A+ A-

Levizsgáztam

Belégzés.
A gyomromban lévő görcs egyre jobban feszült. Remegés járta át a bensőm, összefűzött ujjaim már nedvesek a verítéktől. A szoknyámat simítgattam idegességemben, a bőröm szinte eggyé vált a nejlonharisnyával, a fehérneműm is rámtapadt, úgy érzem, akár szoknyán keresztül is látszik a vonala. Már csak ketten voltak előttem.
Kinyílt az ajtó, egyik társam jött ki, hüvelykujját magasra tartva vigyorgott rám, de a felügyelőtanár rögtön másik irányba terelte, hogy véletlenül se beszélgessünk. Az idő telt-múlt, az ölemben lévő jegyzet már aligha segített nekem, de egyszerűen képtelen voltam eltenni. Ez volt a félév legfontosabb vizsgája.
Ismét kinyílt az ajtó, én következtem, az utolsó. 'Csak magabiztosan, és nyugodtan!' mondtam magamban. Felszegett fejjel indultam be a terembe. Az első padra voltak téve a tételek, a mellette lévőre lap és íróeszköz. A professzor nem volt sehol, csak a tanársegéd. Értetlenkedve álltam a pad előtt, mire a tanár úr észrevett:
- Na, mire vár, húzzon tételt! förmedt rám.
- De... professzor úr hol van?- kérdeztem.
- Azzal maga ne törődjön- mondta, azzal egy papírlapot adott a kezembe. Kihúztam a
tételt, megnéztem és elborzadtam. A legrosszabb téma volt, ami nincs is rendesen benne a könyvben. Kóválygó fejjel ültem le, és írtam a vázlatot. Közben néha odapislantottam az előttem felelőre és azt kívántam bárcsak én kaptam volna azt a témát.
A tanár úr nem adta jelét, hogy figyelne a felelőre, rendezgette a papírjait, néha felpillantott rám, hogy dolgozom-e. Ekkor gyorsan lehajtottam a fejemet és írást mímeltem. Közben azt vettem észre, hogy a tanár úr tulajdonképpen nem is azt nézi,hogy írok-e, hanem az ingem. Lenéztem, hátha van rajta valami folt, vagy esetleg kigombolódott egy gomb. De inden rendben volt vele. Kénytelen voltam beismerni magamnak, hogy tanár úr a mellem fixírozta. Meglepődtem. 'No jó gondoltam- miért ne menjünk bele a játékba.'
Pont végeztek előttem, így helyet tudtam foglalni a tanári asztal előtt. Már csak ketten maradtunk. Még egy kicsit fészkelődtem, rendezgettem a vázlatomat, majd egy ártatlan mosolyt küldtem a tanár úr felé. Nem mosolygott vissza, szinte szoborszerű arccal nyújtotta a kezét a tételért. Belekezdtem a mondanivalómba. Közben kicsit köhögtem, éreztem, hogy kiszáradt a szám, de rendületlenül és egy kicsit magasabb hangon folytattam. Közben a tanársegéd engem nézett, ami egy kicsit zavart. Ismét köhintettem.
- Vizet?- kérdezte kicsit tartózkodóan.
- Öh, igen, kérnék- majd sóvárogva a tanári asztal mellett lévő kancsóra siklott a
tekintetem. A tanár úr felállt, töltött nekem egy kis vizet, majd a kezembe adta. A hűs folyadék jól esett, egy kis önbizalmat adott. Amint kortyolgattam, a tanár megint a mellem vonalát tanulmányozta. Kicsit kidomborítottam, de nem vette az adást. A poharat letettem és folytattam a beszámolóm, mely lassan a végéhez közeledett.
Az utolsó mondatokat kicsit lassabban, kevésbé összeszedetten mondtam el. Hallgattam. A tanár úr szemvillantással jelezte, hogy még többet várna. Az ajkamba haraptam és igyekeztem a leggyámoltalanabb arcom elővenni.
- Ennyi? kérdezte mély hangon.
- Igen, végeztem - rebegtem.
- Nos, ugye tudja, hogy ez nem elég a ketteshez? - nézett rám kérdőn. Nyeltem ez nagyot, és pánikszerűen néztem magam elé.
- Tudja, ha ezen a vizsgán megbukik, nem számíthat semmi jóra a következő félévben. Sokkal több tanulást igényelnek az ezt követő tantárgyak. És gondolom, haza sem akar menni, mint bukott diák. De ha nem buktatom meg, mi a garancia arra, hogy következő szemeszterben jobban tanul?
- Én...én erre is nagyon sokat tanultam... csak hát pont ez a téma nincs benne normálisan a könyvben - mondtam lesütött szemmel.
- Mindig ezt mondják - mondta, és keményen a szemembe nézett, majd előrehajolt. Meddig megy el a kettesért?
Hirtelen nem is tudtam mit mondani. Jeges rémület szorította össze a szívem. Nem akartam szégyenszemre hazamenni,de nem akartam ilyen módon hozzájutni a ketteshez. Másrészről, viszont a tanár úrban is volt valami izgató. Végülis...maximum 35 éves lehetett,zöldszemű, magas, jó állt neki az öltöny és kissé kreol bőrű volt. Teljesen össze voltam zavarodva, de végül elrebegtem egy kislányos igent.
Vizsgáztatóm erre ugyanolyan szobormerev, szinte eltökélt arccal odament az ajtóhoz, ráfordította a kulcsot és elém lépett. Felnéztem rá, ő pedig kezébe vette az arcom.
- Maga elég csinos. Lássuk, hogy csókolni is olyan jól tud-e, ahogy kifogást találni ezzel lehajolt és megcsókolt. Először lassan, csak az ajkaimat, aztán nyelvével befurakodott a számba arra késztetve nyelvemet, hogy az válaszoljon. Éreztem, hogy elönt a forróság. Még életemben nem csókoltak meg így, bár lehet hogy csak ez az abszurd helyzet hozta így. Szívta, harapta a szám, és közben igen gyengéden közbeiktatott néhány puszit. Kicsit felemelte a fejét.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.03 pont (35 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 listike 2014. 10. 31. péntek 19:27
Gyenge.
#3 genius33 2012. 09. 17. hétfő 09:56
Bezony, jól megirt.
#2 Pavlov 2011. 10. 6. csütörtök 08:03
Egész jó! Jól használtad a paneleket benne.
#1 Törté-Net 2011. 10. 6. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?