A+ A-

A sosemvolt szerelem

A férfi fejét a kezére támasztva állt a teraszon, és nézett messze a távolba. A házibuli zaja szinte el sem ért a füléig, annak ellenére, hogy a szomszéd már morgott, hogy nem tud aludni. Azt vette csak észre, mikor a nő melléje könyökölt a korlátra.
- Hát, megint egy házibuli.
- Megint.
A nő elmosolyodott, a férfi pedig megköszörülte a torkát.
- Emlékszel?
- Emlékszem.
Az a bizonyos buli régen volt már, nekik régen, hiszen még ők is fiatalok. Tizenhárom éve. Nekik ez is nagy idő.
- Fiatalok voltunk...
- Azok.
Azon a nyáron nagy összejövetelt szerveztek. A férfi - akkor még fiú - családjánál történt. Kihasználták azt, amit minden tinédzser kihasznál, hogy a fiú szülei hosszú idő óta először elmentek otthonról. Meghívtak hát minden barátot, nagy volt a család és sok az ismerős. A lány is ott volt, nem volt ebben semmi meglepő, szinte együtt nőttek fel a fiúval és testvéreivel. Furcsa kötődés alakult ki köztük, ami akkor kezdődött, amikor a fiú családja ideköltözött. Az akkori kislány épp a készülő kerítésüknél szomorkodott, térdelt az utcanyitás miatt kivágott nagy diófa mellett. Pár napja halt meg nagyapja, aki egyetlen barátja volt. Hiába volt barátkozós fajta, a többi gyerek, akikkel játszani próbált mindig-mindig csak bántotta. És akkor egyszer csak egyedül maradt. Siratta a diófát is, hiszen akkor már tudta, mi a veszteség, és az a szeretett, földre döntött fa is csak tetézte a bánatot. Lesett ki az utcára, mint egy vadászó macska, mikor vadászhat le valakit, akivel barátkozhat, akinek elmondhatja bánatát. Akivel ha nem is pótolhatja a hiányt, de legalább kicsit betömheti a szívén ütött lyukat. Így pillantotta meg a fiú egyik húgát, és szóba elegyedett vele.
A férfi emlékezett, először nem szerették a lányt. Nyafka volt, amolyan igazi - nagypapa-kis-unokája. Ami jó volt benne, hogy könnyen zavarba lehetett hozni mindenféle odaszólással. Nem is hagytak ki egyet sem. A kislány, hogy már nem volt mellette nagyapja, valahogy elkezdett önállósodni, fájtak ugyan a rá tett megjegyzések és gúnyolódások, de ilyenkor a lánytestvérrel elvonultak és jól kibeszélték a hülye bátyokat.
Aztán ahogy nőttek, a lány megedződött. A fiú járt az élen abban, amikor zavarba kellett hozni - a serdülő lányokat nem is nehéz. Csakhogy már a lány sem volt adós, nemsokára kőkemény szócsatákkal örvendeztették meg a hallgatóságot -, de már inkább barátságos mérkőzés keretében. Olyanok voltak ők, mint a játékos kedvű kölyökkutyák. Bele-belemartak a másikba, aztán néztek ártatlanul, majd ismét odacsíptek.
Emlékezett arra is, mint kezdett nőiesedni a lány. Csípője széles lett, melle ugyan kicsi volt, de formás feneke igencsak felhívta magára a figyelmet. Ő akkor már élte a tizenéves fiúk mértéktelen életét, buli buli hátán, pia és lányok. Igen, a lányok. Szerencsés volt, mert tapadtak rá a nőneműek. Olyan szövege volt, hogy bármelyik kiscsajról egy-kettőre lebeszélte a bugyit.
A lány eközben viszont egyre érthetetlenebb, titokzatosabb lett. Összejártak, ugratták egymás ugyanúgy, de a lány mellett sosem tűntek fel a fiúk. Ő ezt nem értette. Gyanította ugyan, hogy esetleg a lány szerelmes belé, de azt még önmagának sem vallaná be.
A nő is mosolyogva gondolt vissza akkori önmagára. Az iskolában sem volt könnyű neki, ott is kijutott neki a bántásból, hát felébredt benne a dac. Más volt, mint a többiek, de eztán még rátett egy lapáttal. Mindenki fiúzott? Hát neki csak azért sem lesz fontos ez a dolog. Minek, hiszen a fiúkkal csak baj van. Ő nem akart sírni reggel a mosdóban, mert a "barátja" buli másnapján már egy másik lánnyal járkált kézen fogva. És míg a többi lány egyre több sráccal építgette női önbizalmát, ő kezdett egyre inkább elfiúsodni. Fiús hobbijai volt, fúrt-faragott, fára mászott, íjjal lövöldözött. És ezt leginkább az utcabéli barátaival tehette meg. Felnézett a fiúra, valóban, talán kislányos rajongás is volt benne, szeretett volna olyan lenni, mint ő " ha fiúnak születik. De sajnos nem született annak - pedig nekik minden könnyebb. Őket tovább engedik, könnyebben elengedik bárhová: lásd, annyit csajozhatnak és annyi lánnyal, amennyi jólesik, mégsem bélyegzik meg őket. És a dac megmaradt. Ekkor már rendszeresen szekálták emiatt, hogy nem hiszik el, hogy nem akar barátot.
Már pedig nem, nem és csakazért sem! Farmerban járt, pólóban vagy topban és ő maga is súlyzózni kezdett, ahogyan a barátai tették. Erős háta lett, kockás hasa, csodálták is, de ekkor sem nőiességéért, amit tudatosan elfojtott.
Azon a bulin is - istenem, de rég volt, a fiú tizenhat, ő tizenöt - a fiúk odahívták és elkezdték böködni a szabadon hagyott hasát. Hogy milyen izmos, milyen feszes. Jól esett neki, mint ahogy mindenkinek, aki megdolgozik a testéért. Talán akkor érezte először, milyen jólesik a fiúk bókja.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.39 pont (28 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 Andreas6 2017. 07. 8. szombat 16:52
Nagyon jó! Ment a 10 pont.
#6 deajk2008 2016. 12. 1. csütörtök 09:31
mindenesetre nekem ez érdekes volt... 8p folytasd
#5 vakon53 2016. 03. 24. csütörtök 16:49
Igazavan cicusnak.
#4 cicus84 2009. 09. 30. szerda 22:03
Ez az eddigi legjobb történet, amit olvastam!Nagyon tetszett, és csak gratulálni tudok hozzá!!
#3 pisti47 2009. 09. 30. szerda 08:15
Na végre.
#2 sihupapa 2009. 09. 30. szerda 01:18
hu ez k...a jó volt.
#1 Törté-Net 2009. 09. 30. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?