A+ A-

Erdei tündér

Na, ezt jól megszívta... A többiek iszogatnak, mulatoznak, dumálnak, őt meg elküldték fenyőfáért az erdőbe, hiszen végül is karácsony van, legyen már mit feldíszíteni...
Az egész banda itt van, eljött mindenki. Néhányukkal már hónapok óta nem találkozott. Megfogadták, hogy legalább évente egyszer, így karácsony táján összejönnek - hogy aztán ebből majd mi minden fog megvalósulni, az már más lapra tartozik...
Annak ellenére, hogy a szakadó hóesésben neki egyedül kell a fáért menni - senki sem akart vele tartani, hiába kérte őket - szíve mélyén kicsit örült is, hogy végre csönd lesz körülötte. Túl nagy ez a nyüzsgés, megszokta már, hogy egyedül van, csak szól csöndesen a zene, a kutyája ott szuszog mellette, azt csinál, amit akar... itt meg alkalmazkodni kell ehhez a sok emberhez.
- Hol a francba van a fejsze? - kiáltott be a nyüzsgő társaságba... de senki sem hallotta.
- Hol van az a kurva fejsze? - ordította. Erre csönd lett, mindenki ránézett, majd egyszerre mindenki nagy röhögésben tört ki. Tényleg mulatságos látvány lehetett, amint a három számmal nagyobb medveszőrbundában ordítozik az ajtóban...
- Kint a kamrában kedves, a farakás mellett. - mondta az egyik lány, akié a kis faházikó volt.
- Aztán el ne vessz nekem! - mosolygott, és egy csókot nyomott a homlokára.
- Tudjátok mit, vissza se jövök... csak holnap reggel. Elleszek én valamilyen helyes erdei tündérkénél. - mondta a fiú dühösen.
- Itt édes a legközebbi ház is úgy 5 km - re van... erdei tündér? Az esetleg én lehetnék, úgy hogy siess vissza. - mondta a lány és becsapta a fiú orra előtt az ajtót.
Megkereste a fejszét, benyomta az övébe és elindult. Fogalma sem volt, milyen irányba menjen, mindenfelé csak hatalmas fenyőket látott, kicsiket sehol sem.
- Olyan helyet kellene keresnem, ahol ritkább az erdő - gondolta - ott talán lesznek kisebbek is.
Nagyon nehéz volt a medveszőrbunda, de olyan erős szél fújt, hideg is volt és szakadatlanul hullott a hó, a bunda pedig jól melegítette. Kicsit félve nézett hátra, de még mindig látta a távolban a kis házikót.
- Basszus, még elveszek - gondolta - de megtapogatta a mobilt a bunda belsejében, érezte, hogy ott van, bármi is történik, hív a haveroknak...
Járkált körbe - körbe, míg végre meglátott egy kb. 1,5 méteres arányos fenyőt, ami nagyon is meg fog felelni. Óvatosan lépegetve közelítette meg a fenyőt, mert a fával kevésbé borított domboldalon alig volt hó, viszont csúszós, jeges volt a talaj.
- Na gyere picinyem. - mondta és megemelte a fejszét. A nehéz bundában viszont, ez nagyon nehezen ment. Gondolt egyet, levette a medveszőr bundát, és letette maga mellé. Újra magasba emelte a fejszét és lesújtott... ebben a pillanatban viszont a lábai kicsúsztak alóla, hatalmasat vágódott hátrafelé, és a jeges talajon elkezdett lefelé csúszni, először lassan, aztán egyre gyorsabban. Hiába kapkodott, nem tudott semmiben sem megkapaszkodni. Nagy puffanással állt meg egy tőkénel lent a völgyben.
Arra eszmélt, hogy rettenetesen fázik... és hogy nagyon fáj a feje. Hátranyúlt, a keze véres lett.
- Na, te aztán adtál nekem. - mondta a fatönknek hátrafordulva és tudatosította, hogy valószínü, az eszméletét is elvesztette pár percre... vagy órára??
Rémülten nézett körbe és próbálta a csúszása nyomait megtalálni, de semmi. Csak a nagy fehérség, a sürü hóesés. Fogalma sem volt, honnan is jött. A zsebéhez kapott, de ekkor jött rá, hogy a mobil a bundában maradt. Elfogta a félelem.
- Én itt megdöglöm... - mondta maga elé teljes kétségbeeséssel.
Körbe - körbe szaladgált, nézett felfelé a völgyből, próbált egy ismerős pontot találni... de semmi. És ami a legrosszabb volt: lassan alkonyodni kezdett.
- Ha itt talál az éjszaka végem - mondta. Találomra kiválasztott egy irányt, és elindult.
- Valahol csak kell lennie egy útnak, háznak... hisz nem a világ végén vagyunk. - gondolta.
Rettenetesen fázott. A szél behordta a havat az ingje alá, könnyei lassan a z arcára fagytak... Ment egyenesen, felfelé a völgyből, abban bízva, hogy onnan legalább majd valamilyen fényt láthat... Mire a völgyből felért a dombtetőre, már alig látott... Egy kereszt volt a dombtetőn, valamilyen kegyhely lehetett. Asztalokat, padokat is talált... De ki a fene járna itt ilyenkor?... Ahogy mászkált körbe, belerúgott egy szemetes zsákba. Jó hatalmas zsák volt, tele szeméttel. Kifordított mindent és magára húzta a fóliazsákot, legalább nem fújja át annyira a szél.
- Héj, mi ez? - hegyezte a fülét. Mintha autó lenne! - ujjongott hangosan.
Valóban, nemsokára lent, jó messzire látni lehetett a két világító fénypontot. Elkezdett a fény felé futni. Eszeveszetten... érezte, ahogy az arcába csapnak az ágak, de nem törődött vele. Valamiben megbotlott és hiába kapkodott megint minden oldalra, sehol semmi kapaszkodót nem talált. Elterült.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.45 pont (40 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 zsuzsika 2015. 01. 10. szombat 08:13
Nagyon jó.
#6 A57L 2014. 02. 12. szerda 06:27
Egész jó.
#5 tomi19 2012. 12. 22. szombat 16:00
Nekem is kell ilyen szexéhes tündérke 10 pont...
#4 genius33 2012. 10. 10. szerda 08:04
Tündérke nyes hehe.
#3 Ubesz 2009. 04. 3. péntek 02:29
Ez nagyon tetszett most!
#2 Olvasó 2009. 03. 25. szerda 15:01
Utálom a telet,de egy ilyen erdei tündér meg tudná szerettetni velem.:D:D
#1 Törté-Net 2009. 03. 25. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?