A+ A-

Így esett, megesett

Bang! - A lendületből bevágott ajtó nagyot szólt az üres irodaházban. Kata ijedten rohant ki a folyósóra.
- Zsolt! A frászt hozod rám! Mi van veled mostanában?
- Bocsika... - szólt lehorgasztott fejjel - nem akartalak megijeszteni, csak kicsit még nem vagyok magamnál... - közben a lány cipőorrát nézegette.
- Látom ma is össze vagy zuhanva, mindjárt kész a kávé, majd átviszem.
- Köszi, az jó lesz... - jött a rezignált válasz és elindult az irodája felé. Ma még az a nyavajás zár se akart elsőre nyílni. Azért csak - csak bejutott végül. Elindította a számítógépét, bekapcsolta a nyomtatót, majd számba vette a napi feladatokat. Közben megjött Kata a kávéval. Ez amolyan kis szertartásféle volt már közöttük. Mindig ők voltak az elsők reggelente, a többiek csak egy óra múlva kezdenek majd beszállingózni. A csinos fiatalasszonnyal a kezdetektől - négy éve bérelt itt irodát Zsolt - jóban voltak. Olykor egy kis flört is belefért ebbe a munkahelyi barátságba, pár apró bók. Jól érezték magukat egymás társaságában, bármiről tudtak fesztelenül beszélgetni. Sok közös témájuk volt, a munkán kívül is.
- Na ki vele, mi van? - kérdezte Kata
- Csak a szokásos... Az este megint veszekedéssel telt. Pedig nem így volt tervezeve. Valahogy mégis mindig ez van mostanában. Utoljára már vagy másfél hónapja voltam a párommal. Azelőtt pedig a fene se emlékszik már. Nagyon feszült vagyok.
- Szóval a virág se vált be.
- Jah...
- Mi sem vagyunk valami jóban, mióta Jani rákapott a sörözésre. Munka után egyenesen a kocsmába megy.
- Ezt nem mondod komolyan...
- Dede ez van. Szóval volt már vagy három - négy hete, hogy utoljára hozzám ért bár az se volt valami nagy mutatvány.
- Hát elég nagy ökör... ha az a gyönge tavaszi szellő egyszer rád röpíthetne, a vad nyári viharok se tudnának letépni rólad.
- Álmodj csak királyfi - mosolygott Kata és kilibbent az irodából.
A kis reggeli beszélgetés elhessentette a rosszkedvet, Zsolt munkához látott. Ügyfelekkel tárgyalt, elintézett pár dolgot a városban, közben néha összefutottak Katával a folyósón. Váltottak pár szót, majd ki - ki ment a dolgára.
Nagyjából így teltek a napok. Otthon sem változott semmi. Zsolt próbálkozott, de hiába. Ez a másfél éve tartó durci kezdte felőrölni akaraterejét. Harminc lesz hamarosan. Ugyanúgy szereti a feleségét, mint amikor elvette. Az asszony mégsem akar vele lenni.
Minden kérdésére ugyanazt a választ kapta: "CSAK"
Katával is többször beszélgettek, ő sem érti. Igaz, Kata még csak huszonnégy. Nem biztos, hogy egy harmincas nő érzéseiről felvilágosíthatná.
Teltek a hónapok, a tavasz beleöregedett a nyárba. Kata kis minijein sokszor megakadt Zsolt szeme. Néha eljátszott a gondolattal, hogy mi lenne ha... aztán elhessegette a kisördögöt. Házi nyúlra nem lövünk. (Csak ha támad...) De eddig ilyen nem történt.
Rendesen fél ötig volt forgalom az irodaházban. Zsolt épp egy hosszab útról érkezett vissza, úgy öt óra tájt. Csodálkozott, hogy a bejárat még nyitva van. Ahogy baktatott az iroda felé, látta, hogy Kata ajtaja sincs teljesen becsukva. Be akart köszönni, de aztán megállt a keze a kilincsen, mert hangokat hallott.
- Nekem te ne mondd meg, hogy mit csináljak! - mondta ingerülten épp Jani, Kata férje. Jani egyébként csak pár évvel volt fiatalabb Zsoltnál.
- Légyszíves ne kiabálj.
- Ha akarok kiabálok!
- Figyelj, ez itt a munkahelyem. A főnök bármikor ideérhet, nem lenne jó, ha épp itt veszekednénk.
- Nem érdekel a főnököd! - heveskedett tovább jani. Lehetett hallani a hangján, hogy kicsit becsípett már.
Zsolt visszament a bejárathoz, halkan kinyitotta, majd izomból bevágta.
- A franc ebbe az ajtóba! - és cifrázta még egy kicsit a káromkodást.
- Szia! Már megint megijesztettél.
- Bocs, kicsúszott a kezemből. Szia Jani! Hát te? Hogy vagy mostanság? - Üdvözölte a Kata mögül kileső férfit
- Szeva! Megvagyok...
- Bocsi mégegyszer. Meddig maradtok?
- Katának meg kell várni a főnökét - dugóba került - , én meg őt várom, mert azt ígérte hazavisz. Most voltam vért adni, kell egy kis utánpótlás. Fél óra múlva meg kezdődik a meccs. Megbeszéltem a srácokkal, hogy együtt nézzük a Tallérosban.
- Hát ha gondolod arrafelé megyek, egy kis kerülőt tehetek a kedvedért. Összekapom a cuccomat és már indulhatunk is.
- Kössz az jó lesz...
- Figyelj köszi, de majd hazaviszem én, nem akarok gondot okozni neked. - mondta Kata.
- Ugyanmár. Másfél kilómétert azért bevállalhatok barátságból.
Kata még egy kicsit harcolászott, de azért látszott rajta, hogy örül, hogy Jani nem fog itt nyűgösködni amíg ő a főnökével megbeszéli az aktuális ügyeket.
Pár perc múlva indultak. Jani még odaért a meccsre. Mindenáron be akarta invitálni Zsoltot is, ő egy kávét fogadott csak el, arra hivatkozva, hogy rohannia kell. Aztán már robogott is vissza az irodába.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.38 pont (60 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#17 listike 2014. 07. 3. csütörtök 19:23
Nagyon jó, de hol van a folytatás?
#16 A57L 2014. 01. 14. kedd 05:03
Elég jó.
#15 papi 2013. 05. 8. szerda 06:53
És ezzel vége is?
#14 Craig 2010. 03. 24. szerda 00:44
Freditor, megint hoztad a formád. A Sztori rendkívül jól épül fel. A karakterek jól kidolgozottak, a sztori rövidségének ellenére is. Az sem érdekelt volna ha szexnek, csak pár sort adtál volna, helyet engedve, hogy kibontakozhasson Kata és Zsolt kapcsolata. Sok tehetség van benned és ezt nem egy írásodnál megtapasztalhattuk.
#13 Freditor 2009. 01. 21. szerda 20:00
Oké Lemon :)
Majd felteszem ide is...
Egy rendhagyó sztori lesz:)
Mint a régi orosz háborús filmekben... csak lőni fognak benne, tölteni sosem:)))))
Majd a szóhasználatot is igyekszem hozzá igazítani... Frici bácsi utánozhatatlan, szóval azt meg sem kísérlem, lehetetlen küldetés lenne.
#12 Lemon Orange 2009. 01. 20. kedd 16:30
Kedves Freditor!

Természetesen érdekel, hogy mi a történet folytatása. Nem gondolom, hogy különösebben szerénykedned kellene, jó amit és ahogy írsz. Gabesz meg nem véletlenül kevert össze Remetével, hisz mendkettőtök írása inkább irodalom, mint az általa oly hiányolt akciók.
Bár gabesznak ígérted a Gyorstüzelőt, de ha elkészül, pusztán érdekességként, akár fel is tehetnéd. Sajátos Így írtok Ti jelenkori folytatásként. :P

További szép napot!

Lemon
#11 incifinci 2009. 01. 19. hétfő 09:50
Jó kis írás ez, valóban "remetés" stílusú (de nem utánzat!), szerencsére egyre több lesz belőle. Hajrá!
#10 Ubesz 2009. 01. 19. hétfő 00:14
Nekem nagyon tetszett, nem volt túljátszva teljesen életszagú volt. Csak igy tovább!
#9 Remete D. László 2009. 01. 17. szombat 21:35
Kedves Freditor!
Ne szerénykedj!Jól írsz!
Azért köszönöm, hogy ez a véleményed, Gabesz meg... Hát.
Ha az akciót csak úgy értelmezi, ahogy ő elképzeli, akkor keresgéljen, van itt bőven akció is. Mindaddig, amíg nem akarja az érzelemmel töltöttebb írásokat száműzni, csak színesebbé teszi a palettát a véleményével.
Nem lehet olyant írni, ami mindenkinek tetszik, ezért írunk mi is, és azok is, akik másként fogalmaznak.
Jó olvasgatást Neked is Gabesz!
Freditor, Neked jó munkát kívánok, és mindkettőtöket üdvözlöm!
Remete.
#8 Freditor 2009. 01. 16. péntek 08:38
Kedves Gabesz!

Én csak szeretnék úgy írni, mint Remete... Mindenesetre köszönöm, hogy vele azonosítottál. :) Számomra ez tényleg nagy dolog. Olyan, mintha valami díjat kaptam volna, bár ebben a műfajban nemigen osztogatnak ilyesmit.

Ennek a történetnek az alapját úgy másfél éve írtam (mielőtt felkerült kicsit átírtam, hogy ide illő legyen). Sajnálom, hogy nem tetszett. Nekem csak ilyenek vannak a tarisznyában.

Azonban a kedvedért írok egy olyant ami csak akció. Csak neked:)))) Hogy mikor azt nem tudom, de meglesz. A címe már megvan "A gyorstüzelő". Leírom az első sorát is: "A lány kéjesen ráhomorított az eresre." Milyen stílusú legyen? Mivel ez csak neked készül, írdd be mit szeretnél és meglesz.

Üdvözlettel:
Freditor
#7 gabesz 2009. 01. 15. csütörtök 22:44
Nekem megint (MÁR MEGINT) remete íz van a számba. Nem azt mondom, hogy nem kell ilyen is, de "akciókat" akarok, ha megköveztek, akkor is!!!! (Elég már a sok - lágy szél körülölelte a ébredező nőiességét) típusból.
Sajnálom Remete, ne vagy az én műfajom.
#6 romo 2009. 01. 15. csütörtök 13:09
Igazán szépírás.
A végét egy kicsit részletesebben is leírhatod. mert így olyan, mint két óra előjáték után tíz perc action.
9 pont
#5 Freditor 2009. 01. 15. csütörtök 12:46
Köszi a hozzászólásokat!
Ez a történet bizonyos tekintetben valós eseményeket dolgoz fel, két kedves barátom kapcsolatának kezdetét. Természetesen némely részek csak a fantáziámban történtek úgy, ahogy itt szerepelnek. Egyelőre ennyi van lejegyezve belőle, de az élet ma is írja a sztorit... Amíg egy másik adósságomat nem törlesztem felétek, addig nem csinálok újat. Szóval most nem ígérem meg hogy hamarosan folytatom, mert szerencsére sok munkám van, így nem tudok rászánni a következőre 4-5 órát. Azonban ha befejezem az elkezdett sorozatomat és érdekel benneteket, hogy mi történt Zsolttal és Katával (akiket természetesen a valóságban nem így hívnak:)))) akkor előbb utóbb lehet folytatása.

Mégegyszer köszi mindenkinek aki véleményezte!
Írjatok bátran hideget-meleget.
Minden észrevétel segít abban, hogy a következő jobb legyen.

Freditor
#4 Andreas 2009. 01. 15. csütörtök 09:12
Nekem is tetszett. Egy kérdésem azért lenne: ha már mindkét szereplőnek ennyire tönkrement a kapcsolata, miért nem válnak el, és folytatják együtt? Nem jobb lenne, mint a bujkálás?
#3 pisti47 2009. 01. 15. csütörtök 05:26
Az elmúlt hetekben annyi szar írás után végre egy kellemes, szépen megírt történet.
#2 sihupapa 2009. 01. 15. csütörtök 03:33
szép és érthetö!
#1 Törté-Net 2009. 01. 15. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?