A+ A-

Hideg téli este

Egy hideg decemberi estén hazafelé igyekeztem a röplabda edzésemről. Igyekeztem, mert tudtam, Ő már otthon vár rám. Több mint két hete nem láttuk egymást, külföldre szólította a kötelesség, a munkája, a foci. Mindketten sportemberek vagyunk, így találtuk meg egymást. Már a gondolatára felforrt ereimben a vér. Emlékezetembe beégett az a néhány perc. A szervezet vezetőjéhez voltam hivatalos a szerződést aláírni az új csapathoz. Benyitottam az ajtón és ott volt Ő. Szerelem első látásra. Boldogságomat tetézendő, hatalmas pelyhekben kezdett el esni a hó. Hangosan felnevettem, és széttárt karokkal megpördültem, nem törődve a többi járókelővel.
Ahogy közeledtem a lakásomhoz, szívem egyre hevesebben vert, dobbanásait hallani véltem még az utca zajai mellett is. A dübörgés megkétszereződött, mikor ismerős autót pillantottam meg az utca végében. Tehát már itt van. Tényleg itt van. Megkétszereztem lépteimet, a lépcsőházban már rohantam felfelé. Aztán az ajtó előtt megálltam egy pillanatra, de légszomjamat csak nem sikerült enyhítenem. Teljesen a viszontlátás hatása alá kerültem. Megpróbáltam minél halkabban kinyitni az ajtót és besurranni. Már éppen a cipőm és kabátom vettem le, mikor megjelent a nappali ajtajában.
- Itt vagy végre - szólt tengermély hangján, ami azon nyomban elkocsonyásította térdeimet.
Végig mértem egyszer, majd még egyszer és ismét nem tudván betelni a látványával. Sötétkék farmert viselt, hozzá a jól ismert barna csíkos inget, amitől az érzékeim szerteszét ágaznak. Ő is valahogy hasonló képpen méregetett, pedig az én viseletem egy egyszerű melegítő együttes volt és félre csapott copfom. Megindultam felé, ő is felém; az előszoba közepe táján találkoztunk össze. Úgy öleltük-csókoltuk egymást, mintha hónapok óta nem találkoztunk volna. Majdnem elvesztettük a fejünket; tudtam hogy még nem szabad. Gyengéden eltoltam magamtól.
- Várj még - kértem. - Az öcskös bármikor megjöhet. Mára ígérkezett az új számaival.
Végszavaimra megszólalt a csengő. Nagyot sóhajtott, csókot lehelt a nyakamra és indult ajtót nyitni. Nagy levegőt vettem, rendeztem vonásaimat és a táskámat becipeltem a szobámba. Láttam, hogy van egy szépen csomagolt doboz az ágyamon. Melegség áradt szét bennem. A sok találkozó mellett még arra is jutott ideje, hogy nekem hozzon valamit. Kipakoltam gyorsan a táskámból és csatlakoztam hozzájuk a konyhában. Öcsém éppen a hűtőm mélyén kutatott.
- Hugi, mitől vagy így kipirulva? - kérdezte. Nem tud leszokni a hugizásról, pedig én vagyok az idősebb. Még ha csak öt perccel is.
- Előtted két perccel értem haza - magyarázkodtam. - Kicsípte az arcomat a hideg.
- Na persze. Van valami kajád.
- Amit a hűtőben találsz. Aztán, ha kibámészkodtad magad, térjük át a számaidra, mert nagyon fáradt vagyok.
- Milyen számok? - kérdezett közbe Ő.
- Az új albumom új számai. Hugi megígérte, hogy néhányat felénekel velem. Azokat hoztam.
- Essünk neki - álltam fel az asztaltól.
Besereglettek utánam a nappaliba, előkerült a gitár. Kevés hangolás után neki estünk a daloknak. Öcsém egyre jobban fejlődik, ezt észrevettem, de sajnos a másik férfi egyed folyamatosan elvonta a gondolataimat, így nem tudtam teljességgel odakoncentrálni. Mindenesetre azt felfogtam, hogy az egyik dal rólunk szól.
- Ezt miért írtad? - kérdeztem az öcsit.
- Mert kifejezésre akartam juttatni a csodálatomat. Kevés olyan kapcsolat van ma a világon, mint a tietek.
Ebbe szépen belepirultam, de azért valami köszönés félét sikerült elmotyognom.
- Na, jó, látom ma használhatatlan vagy - sóhajtotta öcsém. - Már két órája csak nyekeregsz. Holnap gyere be a stúdióba, ha ráérsz.
Ezzel a végszóval otthagyott minket. Tartalmas pillantásokat váltottunk az "Isten Lába" pasival (copyright Vavyan Fable).
- Gyorsan lefürdök, addig dobj össze valamit - mondtam és ellejtettem fürdőszoba iránt.
Levetkőztem és másztam volna be a kádba, mikor megpillantottam magam a tükörben. Kiegyenesedtem és oldalra fordultam. Végig tekintettem magamon és örömmel nyugtáztam, hogy már nem vagyok olyan gebe, mint egy évvel ezelőtt hála a folyamatos edzéseknek és a jól kialakított étrendnek.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.4 pont (10 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 papi 2015. 08. 14. péntek 13:02
Nem nagy szám
#2 listike 2014. 03. 12. szerda 06:21
Szép történet.
#1 Törté-Net 2008. 05. 14. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?