A+ A-

Vali emléke...

Huszadik évemet tapostam,s átmenetileg egy közületi szolgáltató vállalatnál kaptam egy teddide-teddoda állást, tekintettel arra, hogy érettségivel ugyan rendelkeztem, de semmiféle egyéb szakmai végzettségnek nem voltam birtokában. Elvtársi idők jártak, valamelyik rokon szólt egy jó szót az érdekemben, s felvettek nyolcadik hátramozdítónak. Előbb egy irodában befogtak kimutatások készítésére, rém unalmas számoszlopok egymás alá írogatására, majd kaptam egy "mászkálós" munkát, ami nem hiányzott senkinek. A helyi önkormányzat ingatlanadó - kivetéséhez szükséges volt egy állapotfelmérés a település házairól...Kaptam egy városrészt úgy húsz utcával, ezeket kellett bejárnom, naponta legalább egy utcát végiglátogatva. Jóval érdekesebb volt, mint a kimutatások készítése : naponta tucatnyi új arc, eltérő szokások, berendezések, stílus...Sokan fogadtak a hivatalt illető utálattal, mások udvariasan,végigjártam minden helyiséget, s bejelöltem, melyik milyen funkciót tölt be...
Egyik alkalommal egy fiatal nő nyitott ajtót az egyik kockaházban, kicsi, de nagyon formás asszonyka. Mivel koros édesanyja a konyhában vasalt, ő vezetett végig a lakáson. Kedves hangja volt, nőies mozgása, előttem haladva önkéntelenül simogatni kezdte szemem a kerek popsiját,ringó melleit, arányos combjait. Valamit érezhetett belőle, mert egyre gyakrabban fordult szembe velem, pillantásunk előbb csak kutatta a másikat, majd tekinteteink egymásba fonódva ölelkezni kezdtek. Már mindegy volt, mit kérdeztem, s ő mit válaszolt,csak húzkodtam a strigulákat a felmérőívbe, majd radíroztam, úgymond pontosítottam, minden kérdéssel őrá kíváncsian.
Amikor már a felméréstől teljesen eltérő kérdéseket tettem fel, elmosolyodott, és azt ajánlotta, üljünk le a szobájában, s ott folytassuk a beszélgetést. Kiderült, hogy elvált, 27 éves, tehát nálamnál jóval korosabb, bölcsebb, mégis még mindig nagyon fiatal nő.Elmesélte, hogy amikor csak férje volt otthon a kislányukkal, a gyermek magára rántott egy lábosnyi forró vizet, s nem lehetett megmenteni, olyan súlyosak voltak az égési sérülései. A kicsi halála tönkretette a házasságát, hamarosan elvált férjétől, s visszaköltözött édesanyjához.Még az öccse szokott betoppanni hozzájuk, más senki nincs a közelében, csak a munka, az örök munka egy iskola titkárságán. Már pár éve magányosan élt, s lassan beletörődni látszott ebbe az állapotba.
Hol ő mesélt, hol én. Beszéltem továbbtanulási terveimről, versekről, irodalomról, zenéről.Úgy tűnt, szomjasan hallgatja. Elszaladt az idő, lassan mennem kellett.Megígértette velem, hogy másnap újra benézek...
Alig vártam azt a másnapot, éjjel is róla álmodtam, újrajátszotta agyam az első találkozást.Reggel nekiálltam lehajtani az aznapi mennyiséget, majd délután becsengettem hozzájuk.
Ő nyitott ajtót. Láttam, hogy készült, új volt a frizura, de ugyanaz volt az élénk, okos tekintet, s a kedvesség, mellyel beljebb tessékelt. Már csak egymásról beszélgettünk, szomjasan ismerkedtünk egymás körülményeivel, múltjával, terveivel, s valamelyik percben összetegeződtünk. Ittunk is rá egy keveset, majd lassan egymás mellé kerültek kezeink,s majdnem összekapcsolódtak ujjaink.
Védte magát ellenem, állandóan emlegette a köztünk lévő korkülönbséget, mintegy önmagát figyelmeztetve, mégis izzani kezdett a levegő, egyre közelebb húzódtunk egymáshoz. Távozásom előtt hozzámért, keze mintha végigsimított volna vállamon, de olyan habkönnyűen, hogy senki bele nem köthetett, hisz mondhatta volna, hogy csak egy pihét vagy hajszálat szedett le rólam...
Mindenem zsongott, hisz fiatal voltam, annyi vággyal,annyi fizikai erővel, hogy egy lányosztálynak is elég lett volna. Úgy éreztem, meg kell kapnom ezt a nőt, mindenem vágyakozott az érintésére, csókjára, ölelésére. Benne akartam lenni, látni akartam szép arcát, amikor elmegyek benne. Másnap újra felkerestem.Hálóköntösben fogadott, s míg bevezetett szobájába, elmondta, hogy nemrég volt egy kisebb műtétje a combján, ezért néha le kell pihennie. Édesanyja újra a konyhában vasalgatott,öccs sehol. A szobába érve Vali a köntöst levéve befészkelte magát az ágyába, engem hellyel kínált a közeli karosszékre mutatva, s legjobb védekezés a támadás alapon megemlítette, hogy láttak együtt bennünket a munkatársnői, s rákérdeztek, kije vagyok...Azt válaszolta, csak egy kedves, számára túl fiatal új ismerősre tett szert. Nem érdekelt, amit mondott,nem érdekelt a távolító stratégia, őt kívántam, őt akartam, s már csak az ötlet hiányzott, miként legkevesebb a kockázat...Túl kellett billentenem a habozáson, hisz tudtam, éreztem, hogy kíván, de korábbi keserű tapasztalatai és a kapcsolat várható távlattalansága miatt nem akarja megadni magát. Kisfiúnak nézett - no jó, még úgy is néztem ki a húsz évemmel-, de ezt nem hagyhattam.
Rákérdeztem, hol operálták, megismételte, hogy a combja töve közelében. Kértem, mutassa meg, mert még nem láttam ilyen operációs heget.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.95 pont (21 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 vakon54 2017. 11. 17. péntek 15:46
Torkosnak igazavan!
#6 zsuzsika 2016. 10. 6. csütörtök 09:15
Nekem tetszett.
#5 A57L 2014. 01. 24. péntek 06:51
Elég jó.
#4 papi 2013. 04. 19. péntek 06:02
Kedves történet és nagyon megható a befejezés. Nem kellene cikizni.
#3 wwwalaki 2007. 11. 6. kedd 00:06
Előtte megy a nő, és ő közben a melleit nézi... érdekes. Talán periszkóp-szemei vannak?

Amúgy elég jó.
#2 Torkos 2007. 11. 5. hétfő 12:58
Az élet nem egy habostorta! De azért édes is tud lenni!
Főleg akkor, amikor az ember a szépre emlékezik. A csoda mindíg újjászületik, csak más és más köntösben. Néha fakó, néha ragyogó, mint ez a történet. Szép!
#1 Törté-Net 2007. 11. 5. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?