A+ A-

Györgyi tornaórája

A történet csupán a képzelet szüleménye. Ha bármiféle hasonlóság fellelhető fizakia személyekkel vagy eseményekkel kapcsolatban, akkor az csupán a véletlen műve.
Mindenki életében eljön az a pillanat, mikor valami olyas valami történik vele, melyre nem igazán számít, mégis annyira be tud tőle pörögni, hogy megszűnik létezni számára idő és érzékelés.
Így esett ez a kis Györgyivel is, ki nem sejtve mi fog rá várni az iskolában, napi rutinszerűséggel elindult hét óra 30 perckor.
Ahogy kilépett az ajtón, máris barátnője Betti várta őt, ki egyben az osztálytársa. Györgyinek mindig is volt kivel mennie suliba, hisz Betti a legjobb barátnője a szomszéd lakásban lakott, ugyanazon az emeleten.
Na de térjünk vissza a történetre, mely nem útközben játszódik. Györgyi és Betti megérkeztek az iskolába. Két óra lejárt és készülődött mindenki a testnevelés órára. A lányok a lány öltözőben, míg a fiúk a férfi öltözőben cserélték le iskolai ruhájukat a tesi órán használatos göncökre.
Elkészült végre az egész csoport így hát bevonult az osztályba az egész osztály. A tanár még nem volt bent, így hát szórakoztak a bent lévő tárgyakkal, melyeket az előttük bent lévő osztály hagyott hátra. Talán 5 perc telhetett így el, mikor a tanári pihenő ajtaja megnyílt és a 30 év körüli tanár lépett ki rajta. Az osztály rögtön abbahagyta tevékenységét és tornasorba állt.
Névsorolvasást követően elkezdték a bevezető gyakorlatok elvégzését, mely futásból és néhány alapgyakorlatból állt. Ide tartozott a törzsdöntés is, mely alatt a tanár igencsak kerek szemekkel figyelte az akkor 11-ikes lányok fenekét. Hamarosan az alapgyakorlatok végére ért az osztály, így hát előkerültek a szivacsok, melyek a talajtorna kelléke volt. A fiuk focizni kezdtek a terem másik felében, miközben a lányok talajtorna gyakorlatokat végeztek. Bukfenc előre, hátra, cigánykerék, felsőhíd stb. Szóval ami igaz az igaz. Györgyi igencsak szemrevaló és fejlett lány volt, kinek nem csak az arca, hanem a teste is igen tökéletesnek mondható. Ám amennyire szép volt, annyira ügyetlen és tehetségtelen volt a talajgyakorlatokban. Ezen oknál fogva a tanárnak muszáj segítenie, így hát a hátsóhíd gyakorlatánál Györgyi derekát tartva próbálta a lányt rávenni a megfelelő és tökéletes gyakorlat elvégzéséhez. Miközben az igencsak szemrevaló "csaj" a gyakorlat végrehajtásába kezdett, Zsolt a tanár, másik kezét is odarakta, hátha jobban megtarthatja a lányt. Bár ő igazság szerint nem azt tervezte, így a keze a gyakorlat végzése közben a lány fenekére csúszott. Ennek hatására Györgyi szemei kikerekedtek és elvesztve egyensúlyát a szivacsra zuhant. A lány nem tudta mire vélni a tanár cselekedetét, igaz szemmel láthatóan vonzódott a fiatalabb lányokhoz.
Györgyi a földön ülve próbálta összeszedni gondolatait, mikor Zsolt iszonyat mérgesnek tűnő hangon kezdett kiabálni a lányra:
- Ha nem leszel képes elvégezni a gyakorlatot, akkor meg fogsz bukni! És ugye tudod hogy testnevelésből nincs pótvizsga? Ha ebből most megbuktatlak automatikusan évet fogsz ismételni.
A lány csak hebegett, majd felpattant és könnyes szemekkel igyekezett ki a lányöltözőbe. Fél óra várakozás után az osztály többi, a gyengébbik nemhez tartózó személye is belépett az öltözőbe, és mivel a testnevelés óra után lyukas órájuk van, tusolni mentek. Betti is bejött, ki egyből Györgyihez lépett. Látszólag ő nem vette észre mit tett a tanár. Suttogó nyugodt hangon szolt a szipogó lányhoz:
- Figyelj! Valamit tenned kell. Ha nem találsz átmenni, jövőben már nem leszünk osztálytársak. Menj beszélj a tanárral hátha ad neked némi haladékot, hisz holnapután már vizsga. Talán jövő hétig megtanulod a helyes gyakorlatot.
- Igazad van. Megyek és beszélek vele. Mindjárt jövök, menj addig tusolj le.
Györgyi a terembe sietett, ahol már egy árva lélek sem volt. A tanári pihenő ajtajához lépett és nagy lélegzetvételt követően jól halható kopogással jelezte, hogy be szeretne menni. Az ajtó mögül Zsolt hangja hallatszott:
- Szabad!
Az ajtó megnyílt és Györgyi lépett be rajta. Meg sem várta a tanár reakcióját, rögtön a mondandójába kezdett:
- Tanár úr kérem, adjon nekem haladékot, hogy megtanulhassam a gyakorlatot. Nem szeretnék évet ismételni. Majd megpróbálok jobban igyekezni jövőben, csak adjon egy hét haladékot, kérem.
- Nos, sajnos haladékot nem adhatok. De viszont a vizsgán átengedhetlek egy szívességért cserébe. - szólalt meg a tornatanár kis mosollyal a szája sarkán.
Györgyi kérdően nézett rá Zsoltra, majd egy meggondolatlan válasszal állt elő.
- Bármit megteszek tanár úr.
A tanár szeme felcsillant és a semmit nem sejtő lány koromfekete szemeibe nézve mosolyodott el. Majd szégyent nem ismerő kijelentéssel fordult a lányhoz:
- Ami azt illeti, igencsak csinos vagy. És én régen nem csináltam már ilyen fiatal és friss csajjal mint te. Talán mikor egyetemista voltam, akkoriban még fel-felszedtem, néhány középiskolás lányt.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.67 pont (30 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 vakon53 2016. 03. 29. kedd 16:06
Patkány az ijentanár aki ijetcsinál a tanítványával.
#4 feherfabia 2015. 10. 21. szerda 06:30
Egész jó!
#3 papi 2013. 06. 5. szerda 05:09
Nem rossz
#2 Marci 2008. 07. 8. kedd 02:50
Talán egy kicsit hosszúra sikeredett a bevezetés. Amúgy hatost ért nálam.
#1 Törté-Net 2007. 09. 6. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?