A+ A-

Magányos emberek

- Hol vagyok? - nézett föl riadtan a férfi, és amikor lepillantott a kezében fogott távkapcsolóra, már minden újra a helyére került. Elaludt a tévé előtt. A képernyőn reklám ment és ő csatornát váltott, aztán újra és újra folyamatosan. Képtelen volt megállni, csak pörgette a csatornákat. Fáradt volt és feszült, de mintha ólomból lennének a tagjai, arra képtelennek érezte magát, hogy végleg kikapcsolja a készüléket és elmenjen lefeküdni.
Az íróasztalra pillantott, ahová a postát tette még reggel és súlyos kövekként nehezedtek rá azok a hivatalos levelek, amiket ugyan nem bontott föl, de tudta, hogy csak újabb gondokat fognak jelenteni, ha már tudja pontosan a tartalmukat.
Megigazította az orrán a szemüvegét, ami ferdén állt és újra csatornát váltott. Érezte, hogy álmos, de attól tartott, hogy ha elkezdi a lefekvés előtti ceremóniát, mint a fogmosás, vetkőzés, akkor elszáll az álmosság és csak gyötrődni fog az ágyban. Az órájára nézett és látta, hogy nemsokára reggel lesz. Megnyomta a kikapcsoló gombot és elment pisilni. Már ez a tevékenység is szorongással töltötte el. Nehezen ment és időnként fájdalmas is volt. Gyűlölte a korát. Küzdött az öregség ellen, de az feltartóztathatatlanul jött és naponta keserítette meg az életét. Amikor a tükörbe nézett, amikor vizelni ment, amikor nehezet evett, ha reggel fölkelt és fájt a dereka, a nyaka és minden porcikája szinte dühös volt a testére, ami így cserbenhagyta. Az agya még fiatal volt. Gondolataiban húsz évesnek érezte magát, ami nem volt igaz teljesen, mert az életben szerzett sok rossz tapasztalat elvette a húszévesek optimizmusát.
Még ivott az ásványvizes üvegből, aztán ledobálta a ruháit és bebújt a hüvös takaró alá. Fázott és arra a nőre gondolt, aki ebben az ágyban legutóbb hozzábújt és milyen meleget adott. Már a gondolattól is jobban érezte magát és elfelejtette a hideg ágyat.
Könyvet vett a kezébe, de a gondolatai elkalandoztak. Újra a nőre gondolt, akitől félt akkor, mert úgy érezte sokat akar. Elárasztotta őt a melegével és az érzéseivel.
Szerette az érintését, de félt kiadni magát. Most nincs ideje érzelmekre. Most nincs ideje arra, hogy valakivel összegabalyodjon. Igaz alig van munkája, csak csordogálnak a megrendelések és a mindennapjai is üresek, de mégis fél egy új kapcsolattól. A könyv lassan kicsúszott a kezéből, a gondolatai átmentek az álomba és már nem is félt úgy, mint ébren.
Álmában hátulról átölelte a nőt és a nyakába csókolt. Ő megfordult és a keze közé fogta az arcát, mosolygott rá, aztán apró csókokat adott az arcára. Szorította a nádszál derekú asszonyt, mint aki menedéket keres. Arra ébredt, hogy erekciója van. Végigsimította megduzzadt péniszét, aztán hasra fordult és próbált újra elaludni. Szerette volna folytatni az előbbi álmot. Jó érzés volt, ahogy érintik, simogatják minden kötelezettség nélkül.
Már dél volt, amikor fölébredt. Valami nyomta az oldalát és mikor odanyúlt az éjjel olvasott könyv akadt a kezébe. Fájt a dereka mikor megmozdult és nagyot sóhajtva ment újra vizelni. Mikor már a kávéját itta akkor gondolt a nőre, aki álmaiban itt járt. Itt álltak a konyhában és ő itt ölelte át. Sajnos mikor megint elaludt nem jött a folytatás. Álomtalan mély alvás volt, de nem pihentető. Most is olyan fáradtnak és levertnek érzi magát, mint éjjel lefekvés előtt.
A nő tartotta a kezében a telefont és az ujjai a hívógombon voltak, de habozott. Nem kapott semmi érzelmi visszajelzést a férfitól, sőt időnként félelemmel teli elutasítást érzett a reagálásaiból. Most mégis úgy érzi hívni kellene, látnia kellene még egyszer. Lehet, hogy csak ő nem vette jól a jelzéseket. Talán csak az ő jelzésvilága más, mint amit eddig megszokott. Nem értette saját magát sem ebben a kapcsolatban, mert ahelyett, hogy tanult volna a régi fájdalmakból most újra szívesen és önzetlenül vetette volna bele magát a mindent elárasztó érzésekbe. Olyan jó volt mikor csak az érzések uralkodtak, mikor csak a zsongás volt. Vágyott a zsongásra, ami elnyom minden rossz gondolatot és érzést és sodorja őt.
Aztán mégsem nyomta meg a gombokat a telefonon. Várt. Át akarta még gondolni ezt mielőtt elvesztené a fejét, aztán arra eszmél, hogy megint darabokban van és fáj élni. Lehet, hogy ő a szerelembe szerelmes? Ezt az érzést hajtja, mert ez olyan, mint valami kábítószer.
Néhány óra múlva nem bírta tovább és hívta a férfi számát, aki morcosan szólt bele a kagylóba. A lány elmosolyodott és szerette volna megsimogatni ezt a morcos embert. Elöntötték az érzések. Amikor aztán a férfi a harmadik találkozót mondta le kétségei támadtak, hogy egyáltalán érdemes-e erőltetni ezt a kapcsolatot. Végül arra gondolt mégis megpróbálja, egyszer találkozik vele, és csak aztán dönt véglegesen.
A férfi rettegett a találkozástól. Mikor közeledett a randi ideje odatelefonált és lemondta valamilyen átlátszó indokkal. Remélte, hogy a nő majd megelégeli és végleg megsértődik, de az türelmesen vette mindig tudomásul az időpont módosítást.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.63 pont (8 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#1 Törté-Net 2007. 05. 30. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?