A+ A-

Út a tárgyalóig, vágyak ajtajáig, s azon túl...

A fiú a hajnali sötétségben lépett fel a vonatra. Örült, mert üres fülkét talált, kabátját, táskáját maga mellé lerakva az ablak mellé ült. Órájára pillantott, s elmosolyodott. A tegnap este jutott eszébe, amikor a lánnyal órákat beszélgettek. Mégis, amikor felállt számítógépétől, olyan hiányt érzett, hogy belesajdult. Akkor döntötte el, hogy reggel utazik, meglepi őt. Kényelmesen elhelyezkedett, majd kifelé bámult a sötétségbe. Álmosan figyelte az elsuhanó épületeket, otthonokat. Ő a szülői házban él, de már nagyon szeretne egy otthont, ahol minden nap hazaérve a melegség és a szerelem várja. Telefonját kezébe vette, s elkezdte írni az első, hajnali sms - t. Úgy fogalmazta, mintha munkába lenne, nem akarta, hogy gyanút fogjon a lány. Nem kellett sokáig várnia, a válasz is megérkezett. Kiérezte a mondatokból a munkába készülődő lány álmosságát. Elmosolyodott, s fejét megtámasztva, szemét behunyva szundikálni próbált.
A lány a rádió hangjára riadt fel. Leállította, még pár perc lustálkodást engedélyezett magának mielőtt felkelt. A zuhany alatt próbált feléledni, de egyre melegebb vizet engedett magára, ami inkább bágyasztó volt. A teáját kortyolgatta, amikor sms - e érkezett. Mosolygott a fiú hajnali kedvességén, majd rögtön választ fogalmazott. De jó lenne most vele, gondolta, az sem zavarná, ha elkésne a munkából. Eszébe jutott az első találkozás, amikor a fiú az ágy szélén ült, ő meg vele szemben a széken. Az ujjak játszottak egymással, miközben az ajkak lágy táncba kezdtek. Megborzongott, jajj indulnia kell, eszmélt fel. Táskába dobálta a joghurtokat, majd gyorsan kabátba bújt, s elindult otthonról.
Nagyot zökkenve állt meg a vonat a következő állomáson. A fiú hirtelen felriadt, s kezét a mellette lévő ülésbe ütötte. A francba, szisszent fel, rögtön az előző héten komolyan elvágott ujját nézve. Megkönnyebbülten látta, hogy nem szakadt fel a sebe. Hol járhatunk, nézett ki a már majdnem világosba. Siófok - olvasta, na már félúton vagyok. Tudta, hogy pár óra boldogságért háromszor annyi időt utazik. Nem érdekelte, látnia kellett. Akkor is elindult volna, ha csak messziről láthatná. Ahogy rágondolt, szinte érezte a kezei között a lány kezét. Telefonálnia kell neki, ilyenkor már mindig szokott.
A lány belépve megállt a kollegák között a nagyirodában. Szerette ezt a reggeli kellemes, kávé - illatú hangulatot. Miközben hámozta ki magát a kesztyűjéből, sáljából fülelt, hogy mi a reggeli téma. Az esti Fábry műsoron ment a zsongás. Láttad a Schobert Norbit a feleségével? - kérdezte egyikőjük. Nem - válaszolt, egyrészt ő elég szelektív módon tévézett, mert inkább olvasni vonult el, másrészt az estét a fiúval töltötte a számítógép előtt. Nagy röhögések közben tovább folyt a show elemzése, ő a másik ajtón átment a saját irodájába. Nem kapcsolt villanyt, két hatalmas ablakán beszűrődött annyi fény, hogy le tudta vetni a kabátját. Elindította a számítógépét, majd kipakolt a táskájából. A félhomályban megnézte a levelezését, majd rákattintott egy oldalra, hogy mik a napi friss történetek. Ekkor szólalt meg a telefonja:
- Jó reggelt Manó - szólt bele kedvesen.
- Neked is szép reggelt, de nem vagyok Manó - mondta a fiú.
- De az vagy.
- De nem a manók kicsik, csúnyák és gonoszok.
- Mert te még nem láttál kedves - aranyos - szeretnivaló manót.
- Hiányzol - zárta le a kedves élcelődést a fiú.
- Te is nekem, nadon, de mi ez a zaj körülötted?
A telefonba behallatszott a vonatozás zaja, de a fiú kivágta magát:
- Tudod itt mindenféle lemezt munkálnak meg, azt hallhatod.
Majd gyorsan, hogy le ne bukjon, elköszönt:
- Majd még csörgök, ceretlek...
A délelőtt gyorsan pörgött az irodában. A kollegák jöttek - mentek, ki munkával, ki egy kis beszélgetésre. Szívesen meghallgatott mindenkit, habár többször érezte nehéz lelki kukának lenni. Tíz óra után, szemeit megdörzsölve állt fel az asztal mellől. A függönyt elhúzva nézett ki az ablakon. Csúnya ködös idő van még mindig állapította meg. Az ajtó nyitódásra meg sem fordult csak úgy mondta:
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.46 pont (13 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 A57L 2014. 01. 8. szerda 04:53
Nem rossz.
#3 papi 2013. 12. 10. kedd 05:46
Ez tetszik
#2 v-ir-a 2012. 02. 19. vasárnap 18:37
szép
#1 Törté-Net 2006. 05. 13. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?