A+ A-

Felejthetetlen nyár

Egyedül vagyok! De mennyire rohadtul egyedül! Nem elég, hogy két hete szakított velem életem szerelme, a családommal kellett lejönnöm a Balatonra. Itt fogok rohadni két teljes héten át. Totális unalom! Az igaz, hogy szép barnára sültem, és felfaltam két könyvet az eltelt napokban, de ennél többre sajnos nem futja!
Mi lenne, ha lemennék ma este a partra? Csak úgy sétálni... Talán bemehetnék szórakozni valamelyik bárba. Megiszom egy italt, elbeszélgetek valakivel. Csak az a baj, hogy mindig Ő jár a fejemben. Tudom, hogy nem érdemli meg. Mindegy! Majd lesz valami.
Este van. Jól áll rajtam ez a gönc. Semmi extra, de az arcom! Kilométerekre sugárzik róla a szomorúság! Pár hete még azt hittem, hogy menyasszony vagyok, boldogan megyek haza a közös lakásba, és erre kit látok?! Páromat az egyik barátnőmmel 'in flagranti'. Hát, igen. Ez se jött össze! Kidobtam minden holmiját, visszaadtam az ajándékait, övé lett a közös macska, enyém a kutya. Életem legszebb 5 éve odaveszett. De talán jobb is így. Csak tudnám elfelejteni. Bár egy kicsit nehéz így, barátnő nélkül.
Na, mindegy. Azt hiszem elindulok a parton. Először viszont muszáj vennem egy doboz cigit, mert unalmas este elé nézek. Anyámék is leléptek valahová, senki nincs a szálláson. Szóval most rágyújtok. Hű, de nehezen gyullad. Á, mégse gyújtok rá. Milyen szép a part! Mindenhol párok andalognak kéz a kézben, vagy a padokon ülve csókolóznak. Irány a móló! Ezt már nem bírom! Legszívesebben belevetném magam a Balatonba, dehát elég valószínűtlen, hogy belefulladok. Ebbe a vízmagasságba? Hát, már semmi sem sikerül, azt hiszem. na, jó erre rágyújtok. Még mindig nem akar meggyulladni. A francba!
- Segíthetek?
- Tessék?
- Hát, csak láttam, hogy szenvedsz a cigivel. Gondoltam adok tüzet. Elfogadod a segítségemet?
- Hát, tulajdonképpen miért ne? Köszönöm! - a cigim végre meggyulladt, és mivel nem volt jobb dolgom, beszélgetni kezdtünk. Elmondtam mindent, ami rossz történt velem, aztán ő jött:
- Tudod, anyukám tavaly halt meg. Rákos volt. Apám nem törődött velünk, ezért most én tartom el a családot. Barátnőt elég nehezen találok, mert vidéken lakom, és nincs túl sok lehetőség az ismerkedésre. Volt nekem is egy hosszú kapcsolatom, de a lány kiment külföldre dolgozni, és nem akarta, hogy várjak rá. Szerencsére elég jól keresek, és nem kell a testvéreimnek dolgozniuk. Mindegyikőjük tanul.
- Akkor te vagy a legidősebb?
- Igen, bár most én is tanulok a munkám mellett.
- Mit?
- A számvitelire járok.
- Komolyan?
- Igen. Csak nem ismersz onnan valakit?
- Hát, saját magamat.
- Ne viccelj! Az nem létezik, hogy még soha nem láttalak. Biztosan feltűntél volna.
- Nem hinném, mert estire járok. Olyankor te nem vagy ott, gondolom.
- Nem, sajnos. Figyelj, mit szólnál, ha a tanárokat kibeszélnénk egy ital mellett? A vendégem vagy!
- Rendben! - el sem hittem, hogy sikerült végre egy ismerőst találnom. Végtére is az! És milyen kedves! Arról nem beszélve, hogy milyen huncutul mosolyog a szeme. Az italozás remekül ment. Sok koktél és tequila után már nagyon jó volt a kedvünk, és elmentünk táncolni. Hülyeségeket csináltunk, hangosan röhögtünk, még karaokezni is beálltunk. Az I will survive és a Just a gigolo után már kicsit kifáradtunk, és elindultunk, hogy együnk valamit:
- Farkaséhes vagyok! Te nem?
- De.
- Tudod mit, most én hívlak meg!
- Rendben, de csak akkor, ha még velem maradsz! - hű, ez ledöbbentett! Ahogy mondta! Persze nem akartam semmire sem gondolni, dehát két huszonéves ember miért ne csinálhatna bármit...Vagy nem?
Szóval megettük a két gyrost, össze-vissza folyt rajtunk minden. De ezen is csak nevetni tudtunk. Ráadásul Balázs ontotta a poénokat. Én meg ettől úgy röhögtem, mint egy kismalac. Ő meg rajtam. Szóval nagyon jól éreztük magunkat.
- Na, és hol maradjak még veled? Mit akarsz csinálni?
- Nem tudom, talán sétálhatnánk egy kicsit a parton, ha van hozzá kedved.
- Rendben, de aztán haza kell mennem, mert anyukám már biztos azt hiszi, hogy egy szatír áldozata lettem, és a darabológyilkos is értem jött már.
- Ne aggódj egyben hazaviszlek.
A parton csend volt. Hallottam a szuszogását, és ettől tiszta libabőr lettem. Utoljára kb. egy hónapja voltam pasival, és most már nagyon vágytam valakire. Elég lett volna egy ölelés, vagy egy csók. Csak érezzem, hogy közel van hozzám valaki.
- Leülünk a mólóra? Tudod, rágyújtani.
Hát, leültünk. Én jobboldalt, ő baloldalt. Fáztam.
- Odaadjam az ingemet?
- Nem, hagyd csak. Majd kibírom.
- De én igazán nem akarom, hogy megfázz! Akkor legalább engedd, hogy egy kicsit közelebb üljek! - és átölelt hátulról. Már megint tiszta libabőr lettem. Olyan jó volt leheletét érezni a nyakamon. Nem tudtam mit csináljak. Merjek kezdeményezni vagy sem?
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.42 pont (19 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 feherfabia 2016. 06. 18. szombat 07:31
Nagyon 10P
#6 vakon53 2016. 04. 20. szerda 17:10
Nagyon de nagyonjó!
#5 zsuzsika 2014. 12. 21. vasárnap 08:44
Nagyon jó.
#4 listike 2014. 03. 7. péntek 11:23
Nagyon szép volt.
#3 fekszipapa 2008. 08. 24. vasárnap 14:59
#2 Ildica 2004. 06. 17. csütörtök 15:33
Ha ze igaz,gratula...ha nem,akkor is kellemes olvasmány volt. :)
#1 Törté-Net 2004. 06. 17. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?