A+ A-

Raks Sharki (keleti tánc)

Kislány korom óta vonzódom a keleti kultúrához, ezen belül kifejezetten a hastánc és a hozzá kapcsolódó zene, öltözködés és történelem érdekel. Sokszor képzeltem el magam a sok száz évvel ezelőtti háremek táncosaként. Talán nem volt olyan nap mikor ne kívántam volna, hogy akkor ott és úgy éljek. Nem érdekelt, hogy tárgynak nézték a nőket a minden napokban. Viszont az a szenvedélyes bűvölet, amit ezek a nők képviseltek teljesen lenyűgöz. Becsukom a szemem és látom, ahogy fekete hajú, olíva barna bőrű szépségek ringatóznak kecsesen a dobok ritmusára. A férfiak tekintete tele van csodálattal és alázattal. Látom, ahogy a táncosnők köldökében lévő apró drága köveken visszaverődő gyertyafény játékos mintákat fest a levegőben velük együtt mozgó égő tömjén füstjére.
Amint volt lehetőségem beiratkoztam egy hastánciskolába. Nagyon lelkesen csinálom azóta is, és a rengeteg gyakorlás és hajlékony testem gyümölcse az a tánctudás, amivel fellépésről fellépésre tapsoltatom hólyagosra a közönség tenyerét. A nyáron volt szerencsém fellépni, egy nálam idősebb, tehetségesebb, elismertebb hastáncos csoporttal. Valójában háttértáncosnak kértek fel, de számomra ez is hatalmas szerencse volt. Rengeteg gyakorlás, kimerítő kurzusok vették kezdetüket. Mindennap a szemembe vágták, milyen kis gusztustalan vékony vagyok, amit nagyon túlzásnak éreztem, hisz kellő méretű keblem és fenekem van. A derekam ugyan vékony, és hasam is finoman párnázott de sose tartottam a lógó hasú táncosnőket példaképemnek. A nőnek legyen nagyon nőies alakja és kevés "feleslege". Főleg ha olyan fiatal, mint én.
Alaposan felkészültnek éreztem magam mikor a színpadra léptünk. Hátul, a közönségnek jobb oldalt táncoltam. Ruhám a levendula színének (az egészen mély árnyalatától kezdve a kifejezetten világosig) szépségében tündökölt. Imádtam ezt a kombinációt, mert kiemelte a szép barna bőröm, aminek elérése nem kis munka volt számomra. Hajam frissen mosott volt, és semmilyen frizurát nem készítettem magamnak, hisz a tiszta, sötétbarna derékig érő egyenes hajamnak kellemes az esése táncközben. No meg szeretem az erotikus mozdulataim lezárni egy gyengéd hajcsapkodással. Ahogy végignéztem a közönségen, a megszokott "apám is lehetne" korosztály volt, ahogy egy ilyen vállalati rendezvényen megszokhattam. Tehát amint felcsendült a zene, bevezető mozdulatokkal ringattam csípőm, finoman zörgetve ezüstszínű övem gyöngy sorait. Miközben a betanult koreográfiát kezdtük el táncolni, egy kisebb zajt csapva bejött a terembe egy fiatal, jóképű srác. Elöl ült le, jobb szélre kezében egy fényképezőgéppel. Elengedtem egy finom mosolyt, amit nem bírtam magamban tartani a nagy örömtől. Elkezdett fotózni, hol a szóló táncost, hol mindenkit.
Nem mertem odanézni, de éreztem, hogy figyeli minden mozdulatom. Elkezdtem több mindent beleadni a táncba, és finomabb, erotikusabb mozdulatokkal ringattam a testem. A zene és a tánc idővel önbizalmat adott, rá mertem nézni, és szemezni kezdtem vele. Láttam szemeiben a hatalmas bűvöletet, amit testem kígyózásának látványa váltott ki. Ettől kezdve legtöbbet engem fotózott. Egyre jobban élveztem, hogy táncolok. Neki táncoltam. Minden mozdulatomban benne volt a vágy, amit felé kezdtem el táplálni. A fátylazás kezdődött, amit nagy örömre már jóval előrébb táncolhattam, közelebb hozzá. Játszottam vele, hol elbújtam a fátyolban, hol mutogattam magam, hol csak egyes testrészeim hangsúlyoztam ki. A kötött műsör után jött a várva várt pillanat, a szabad tánc, a borravalógyűjtés. Ilyenkor a közönség közé elegyedünk, és aki szimpatikus vagy kis pénzt csúsztat övünk és ruhánk közé, annak táncolunk egyénien.
Először nem mertem egyenesen hozzá menni és neki táncolni, hanem egy őszülő, szemüveges férfinak táncoltam egyszerű, alap mozdulatokat kellő távolsággal. Hamar felszökött a hangulat a magasba, láttam, ahogy az idősebb társaim táncra hívják az erősen érdeklődő férfiakat. Gondoltam eljött a pillanat, és forgolódó mozdulatokkal elindultam a jobb szél irányába. Elkezdtem keresni a férfitömegben, de nem találtam. Megijedtem, és egyre kétségbe esetten kerestem. Közben megfogta valaki a csuklóm a hátam mögött. Megfordultam, és Ő volt az. Zavaromban azt kérdeztem, miben segíthetek. Erre elmosolyodott, és azt mondta, talán megmutathatnám, hogy is néz ki ez a tánc. Hülyének éreztem magam.
Fátylammal körbe tekertem és egyiptomi (apró, gyors, szigorú, mozdulatok) stílusban kezdtem táncolni. Igyekeztem nem túl feltűnően közeledni hozzá. Igaz tiltja a táncos etikett, hogy túl közel táncoljunk a közönségnek, de most nagyon nem tudott érdekelni. Kezdett a dolog személyesebbé válni... Háttal voltam neki, és finoman körözgettem a fenekemmel. Éreztem, hogy valami kemény van a nadrágjában, és valahogy nem mobiltelefonnak tűnt. Megfordultam és a szemébe néztem.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.5 pont (8 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#1 Törté-Net 2004. 03. 19. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?