Férfiszex

Ismeretlen
Szavazás átlaga: 4.43 pont (40 szavazat)
Megjelenés: 2003. május 19.
Hossz: 10 274 karakter
Elolvasva: 11 801 alkalommal
Forrás: Nők Lapja
Bizonyosak voltunk abban, hogy nem kell különösebben blikkfangos címet kitalálni ezen cikkhez. Hisz nemcsak a téma örök, de a kíváncsiság is, amely a szexualitásra irányul. Egyesek szerint három dolog – a pénz, a hatalomvágy és a szex – irányítja a férfiakat. Mások még tovább mennek: úgy gondolják, a pénz és a hatalom is csak a szex szolgálóleánya.

Ha valaki elhatározná, hogy amennyire csak lehet, kizárja életéből a szexualitást, meglehetősen nehéz dolga lenne. Először is ki kellene dobnia a tévéjét. Hisz ma már főműsoridőben, közvetlenül az esti mese után jönnek az enyhébb kategóriába tartozó szexjelenetek. Még szerencséje van annak a szülőnek, aki egy régebbi filmet fog ki, ahol a főhősök félig-meddig megválnak ruhájuktól, majd a kép elhomályosodik, és lágy vonósfutamok után közvetlenül a másnap reggelnél vagyunk (ahol a színészek tökéletes frizurával pattannak elő az ágyból, és magukba döntik a kötelező félliternyi narancslevet).
De a rádiónktól is meg kell válnunk, ha nem akarunk olyan műzenéket hallgatni, amelyekben lányokból álló popcsapatok jobb sorsra érdemes tagjai
k
alf
ín
alf
ál
alf
alf
k
fel testüket ("Tedd meg, bébi, miénk az este, óh-óh-óh... ").

ám ha azt akarjuk, hogy semmilyen erotikus hatás ne érjen bennünket – ami természetesen lehetetlen –, akkor jobb, ha ki sem tesszük a lábunkat az utcára. Lesből támadnak ránk ugyanis a két méter magas, hatalmas női tomporok: bármely utcasarkon szemünkbe villanhat egy-egy csipke fehérneműbe "csomagolt" hátsó az óriásplakátokon.

A hétköznapok nagy részében érzéki üzenetek bombáznak bennünket: a szexualitás át – meg átjárja az életünket, ha akarjuk, ha nem. Egyesek örülnek ennek, mások fogják a fejüket: atyavilág, mi jöhet még ezek után? Röpke tíz év alatt átalakult a nemiséghez való hozzáállásunk – gondolhatnánk. Hisz minden csatornán ömlik a szex. Látszólag nincs már tabu téma. De csak látszólag.

önértékelés


Ugyanis hiába zúdulnak a nyakunkba lépten-nyomon szexuális felhívások, mégsem beszélünk szexuális problémáinkról. Nők és férfiak alszanak el egymás karjaiban hosszú éveken át úgy, hogy nem tudják, mit vár tőlük egyikük, s mi esne jól a másiknak. Azt sem mondjuk el, és ezért nem mindig egyértelmű: nem kell megfelelnünk a médiában, a hirdetésekben és a mozifilmekben kialakult szuperhím/szupernő ideálképének. így aztán az önértékelés nemegyszer romokban hever. és ha a férfiak önértékelésével problémák vannak, akkor szexuális életükben azonnali és látványos gondok jelennek meg. Ilyenkor fogja el a férfit a "harctéri idegesség". Ilyenkor "nem megy a dolog", merevedési zavarok léphetnek fel, mi több, teljes impotencia is.

A férfi nagyon sérülékeny. Ha hajszolt, ha gondterhelt, ha bármi zavarja, vagy éppen csak nagyon akarja a másikat, ha szorong, mindez érezhető szexuális teljesítményén. éppen azon a ponton, ahol egy férfinak – és ezt elsöprő többségük komolyan gondolja! – folyamatosan a maximumot kellene nyújtania. Ha pedig felmerül a legkisebb merevedési probléma, a férfiak nagy része szorongani kezd, ez pedig kihat a már említett önértékelésre. A szex még kevésbé fog menni, ettől a szorongás még jobban felerősödik, s kialakul egy olyan ördögi kör, amelyből nemritkán csak szexológus, szexuálpszichológus segítségével, de leginkább folyamatos sikerélménnyel lehet kikerülni.

épp ezért van szükség az őszinte és türelmes párkapcsolatra. Ha a nő nem követelőző, nem agresszív, hanem megértően kezeli az átmeneti problémát, akkor nagy valószínűséggel közösen vészelhetik át a férfi számára igencsak
k
alf
ín
alf
os
időszakot. Az okos nő ilyenkor eltereli a férfi figyelmét, és megpróbálja erősíteni az önképét.

Egy kis különbség


A férfiak agya átlagosan tizennégy százalékkal nehezebb, mint a nőké. A nők agyának féltekéi azonban jobb "összeköttetésekkel" rendelkeznek, épp ezért a gondolkodásuk gyakran gyorsabb. A férfiak szíve lassabban ver, átlagban hetvenkettőt percenként. A nők szívverése szaporább. Szívizomzatuk erősebb, mint a férfiaké: ennek köszönhetik, hogy kevesebben kapnak infarktust, és jobban tűrik a magas vérnyomást.

A férfiak jobban "fel vannak vizezve": tíz százalékkal több lehet szervezetükben a víztartalom, elérheti a hetven százalékot. A férfiak jobban bírják az
a
alf
lk
alf
oh
alf
ol
alf
t
: olyan emésztőenzimmel rendelkeznek, amely feldolgozza a szeszt. A nőkből ez az enzim hiányzik. A férfiak hajhagymái viszonylag sekélyen gyökereznek a fejbőrben (a női kétszer olyan mélyen helyezkedik el), ezért jobban hullik a hajuk.

Számtalan különbség van még a két nem között, a szexualitáshoz is másként viszonyulunk. Anatómiailag különbözünk egymástól. Míg a nőkben egy életen át átlagosan négyszáz petesejt – havonta egy – érik meg, addig a férfiak egy szexuális együttlét alkalmával akár több száz millió ivarsejtet "pazarolnak el". Ebből is kitűnik – bármennyire is illúzióromboló – biológiailag a férfiak arra vannak programozva, hogy minél több utódot nemzzenek. A "vadászösztön" a génjeikben kódolt üzenet.

Ezt persze több férfi is mentőövként használja akkor, amikor számon kérik rajta csapodárságát. Holott az ösztönökre hivatkozni civilizált világunkban nem túl szerencsés. Mióta kialakult az őskorban a nemek közötti munkamegosztás, ezzel párhuzamosan jött el a stabil párkapcsolatok időszaka, amely mind a mai napig tart, és a
g
alf
ye
alf
rm
alf
ek
alf
vállalás
és – nevelés szempontjából ideális.

Izgalmak


A huszadik században megváltoztak a hagyományos szerepfelfogások. A modern fogamzásgátlás kialakulásával és a női egyenjogúságért küzdő mozgalmak hatására megváltoztak a szexuális szokások. A nők is élvezhetik a szexet, mi több, megtehetik az első lépést is. (A hagyományos leosztás szerint a férfi ostromolja a kiválasztottat, udvarol, felvonultatja legjobb tulajdonságait, a nő pedig passzívabb a párválasztásban, s a hölgyek elvileg nem kezdeményezhetnének).

A hagyományos, klasszikus udvarlás időtartama felgyorsul, a kapcsolatok lazábbak. A nők pedig elvárják, hogy a férfiak jobban odafigyeljenek rájuk szexuális téren. Azzal például, hogy a férfi megpróbálja a nőhöz hangolni izgalmi görbéjét. A férfi szexuális izgalomba ugyanis jóval rövidebb idő alatt jut el – néha elég néhány másodperc –, és hamarabb éri el az orgazmust is, mint a nő. A beteljesedés után a vágy azonnal megszűnik benne, míg a nőnek nagyon fontos lenne az utójáték, a becézgetés, a levezető simogatás.

Az izgalmi görbe összehangolásakor természetesen nem arról van szó, hogy férfinak és nőnek egyszerre kellene elérnie a beteljesedést. Ezt a kivételes élményt a legritkábban sikerül átélni.

Időzítés


Molnár Tamás szexuálpszichológus internetes honlapján szaktanácsadást is vállal, ahol érdekes vizsgálatról olvashatunk. Japán fiatalembereket kérdeztek arról, hogy milyen módon próbálják kontrollálni, illetve késleltetni orgazmusukat. A többség (hatvanöt százalék) arról számolt be, hogy szexmentes képeket képzel el. Például: havas hegységek, horgászás, a nemzeti himnusz éneklése (magukban). Úgynevezett "szexnegatív" témákra gondolt a másik fő csoport. Ilyenkor a fiatalemberek a partner visszataszító jellemzőire, a terhesség lehetőségére, vagy az AIDS-re gondoltak. Tizennégy százalékuk nem szexuális elterelő témákról számolt be: állatok halála, kifizetetlen adósság, stb. Csupán hét százalék számolt be szexuálisan pozitív képzetekről, például a partner szexuális gyönyörérzetének fokozására gondolva, vagy milyen kellemes lenne folytatni a szeretkezést. öt százalék említett korai magömléssel kapcsolatos szimbolikus fantáziát, mint például: folyami gát elképelése.

Nagyon kevesen számoltak be olyan technikáról, amellyel megakadályozhatják a magömlést. Molnár Tamás legfontosabb felvetése azonban az, hogy a technikai próbálkozásokból hiányzik az elszorításos technika alkalmazása.

Szex-tetthely


A nők jobban szeretik a meghitt, romantikus együttléteket, és azokat a helyzeteket, amikor nem kell tartaniuk attól, hogy külső körülmények zavarhatják meg őket. A férfiak hajlamosak arra, hogy merészebb szexuális fantáziájukat megvalósítsák.

Például a helyszínválasztás is fokozhatja az izgalmakat. Ma már a szénakazal és a mozi hátsó sora nem számít túl extrém helyszínnek. érdekes, hogy a repülőgép fedélzete az erotikus fantáziálások egyik legfőbb helyszíne, továbbá a zsúfolt közterületek is izgatónak hatnak, legyen az múzeum, pályaudvar, vagy éppen színházi ruhatár.

Többször értesülünk extrém helyeken lebonyolított pásztoróráról. Bizonyíték is kerül rá, méghozzá a bulvárlapok címoldalán, nemegyszer ugyanis újságírók dokumentálják a különleges együttléteket. általában akkor tör ki botrány, ha a párocska a légiközlekedés biztonságát is veszélyezteti: a közelmúltban a légikisasszonyt és egy pilótát bocsátott el az egyik külföldi légitársaság, mert kiderült, hogy munkájuk közben kicsit egymásba feledkeztek, s a rádióadót bekapcsolva hagyták.

A hosszú élet titka


Az élet dele után a férfiaknak is számolniuk kell a változó kor gyötrelmeivel. Eljön ugyanis a férfiklimax, amelyet általában mély hallgatás övez, pedig az erősebb nemnek éppúgy lehetnek hormonális, keringési és pszichés zavarai, mint a korosodó hölgyeknek.

A klasszikus értelemben vett férfiklimax általában az ötvenedik életév környékén jelentkezik. Bár a legtöbb férfi élete végéig megőrzi nemzőképességét, ám az idő előrehaladtával csökken a férfihomon-termelő sejtek száma. Egyre gyakrabban jelentkeznek a merevedési problémák. A férfiak többségét az ilyen tünetek elkeserítik. A bajt csak tetézi, hogy a klimax időszakában szellemi és fizikai teljesítményük jelentősen visszaeshet, sőt, még hőhullámok is jelentkezhetnek.

Ma már az andrológiai kezelések keretein belül megfelelő terápiák állnak a férfiak rendelkezésére, hogy a tüneteket enyhítsék. De érdemes az egészséges életmódra vonatkozó előírásokat is betartani, hogy a testi kondíciót jobban megőrizzük. Végszükség esetén aztán jöhet a varázstabletta, amely az esetek nagy többségében valóban használ.

Azokat a férfiakat, akik hanyagolják a szexet, kétszeresen fenyegeti a szívkoszorúér-megbetegedés azon társaikhoz képest, akik többször szeretkeznek. A szex megóvja a férfiak egészségi állapotát, így ennek érdekében kellemes áldozat, ha hetente legalább ötször boldoggá teszik párjukat – és önmagukat.
Bot-ok részére nme engedélyezett a szavazás!
Szavazás átlaga: 4.43 pont (40 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
feherkalman1
2022. január 3. 06:59
#16
Nem igazán értem miről szól.
1
a
angel234
2021. június 28. 04:22
#15
Furcsa egy leírás,nem tetszett.
1
én55
2021. május 6. 21:30
#13
Ez mi akart lenni?
1
zsuzsika
2014. november 13. 07:20
#11
Nem tetszett.
1
a
A57L
2014. április 30. 06:38
#10
Nekem se tetszik.
1
tutajos46
2013. december 6. 08:00
#9
Nem tetszik,
1
dogma
2004. március 23. 15:05
#6
Na ez egy nagy-nagy-nagy rakás szar. Jó ötlet volt a Nők Lapja "színvonalas" cikkjeiből egyet átörökíteni, így már legalább átérzem, hogy mennyire szar lehet női magazinokat olvasni. Valami nőstény íróőstehetség most jól megmondta a frankót, kár, hogy fogalma sincs semmiről - könyörgöm már, én se tartok előadást a balettről, mert fingom nincs róla, akkor ez az idióta meg miért is csinálja? Hadd ne példálózzak, mert az sokáig tartana.
1
Paja
2003. október 9. 15:38
#5
Ez a valami fergeteges appológiája a férfiak szexuális ügyetlenségének és figyelmetlenségének. Lehet, hogy a tökélyt nehéz elérni, de eszerint nem is erdemes mert a tökéletlenség természetes a férfiak részéről.
A többi nagyívű és hülye általánosítás: elmegyek és vége (én pl egy igazi menet után még sokáig folytatóképes maradok, minél jobb volt annál tovább). Hányan tudunk több numerát? 50 felett már a többségnek problémás a szex. Egy fenét!
1
Xcal
2003. május 22. 20:32
#4
ez a cikk mellesleg nem fizetős..
és tetszett nekem is..
off:
a sértődésről anyit hogy van aki sértődik, és képzeld olyan is aki fillérre beoszt mindent, sőt én hónapokra előre be vagyok táblázva..
biztos hogy nemcsak én..

csao
1
kozell
2003. május 22. 19:12
#3
Ha egyetértek akkor keveset mondtam. Jól összeszedett gondolatsor. Kár, hogy néhányan a fizetős oldalak miatt sértődötten nem olvassák el.
Nekem tetszett.
1
Greg
2003. május 19. 11:30
#2
Yess! Ezt az utolsó szakaszt tuti az orra alá dörgölöm a barátnőmnek! :-DDD
Csak az a baj, hogy hetente kétszer találkozunk, így aztán tutira nem marad másra (film, stb) idő... :-))))
1
T
Törté-Net
2003. május 19. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1