A+ A-

Mindent újrakezdeni...

Tizennyolc évesen nagy fordulópont következik be az ifjúság életében: vége szakad a könnyed, önfeledt gimnáziumi éveknek, érettségi, felvételi, és a fiataloknak el kell dönteniük, hogyan is tovább. A fiúnak nem voltak gondjai a pályaválasztással: száz százalékos biztonsággal tudta, melyik egyetemre szeretne járni, de a második félévben biztos ami biztos, a szorgalmas otthoni tanulás mellett jelentkezett egy felvételi előkészítőre is. Nem gondolta, hogy neki ez jelenti majd az igazi fordulópontot életében.
A mérsékelten érdekes órák közben gyakran vizslatta végig szemeivel csoport - , és egyben vetélytársait: vajon ki milyen eséllyel áll a felvételi megpróbáltatás előtt? Egyik ilyen szemlélődés közben tűnt fel neki egy addig teljesen átlagosnak hitt, fekete hajú lány. Csillogó, intelligens szemei, selymes arca és formás alakja egyre gyakrabban vonzotta el tekintetét a füzet lapjaitól, gondolatait pedig a tárgyalt témától.
- Te Jó Ég, hogy nem vettem észre eddig ezt a földre szállt angyalt a szemeim előtt? - gondolta magában a fiú.
Valami addig ismeretlen forróság kezdte elönteni belülről. Szívverése felgyorsult, szinte érezte, ahogy száguld az ereiben az egyre forróbb vér - egész teste lüktetett. Az óra szüneteiben sem tudta levenni tekintetét a lányról. Milyen intelligens, milyen jókedvű, milyen édesen csacsognak minden féléről a mellette ülő, hozzá nem is hasonlítható barátnőjével. A fiú alapvetően nem volt visszahúzódó típus, de ezen túl úgy érezte, ha Ő a közelben van, egy értelmes szót sem tud kinyögni, így óráról órára csak bámulta az egyre szebbnek tetsző tüneményt. Milyen kecses: minden mozdulata imádni való. Ahogy leveszi tolláról a kupakot, ahogy hátraveti és becsavarja selymes, fekete haját, ahogy összenevetnek a barátnőjével. A tanóra fokozatosan elvesztette eredeti értelmét: a fiú nem volt képes egyetlen értelmes oldalt sem lejegyzetelni a tananyagból, mert tekintete akaratlanul is folyamatosan elkalandozott. Azt hitte, talán majd enyhülni fog az állandó lüktetés, de inkább csak egyre fokozódott.
Iszonyatosan szeretett volna beszélni a lánnyal, de a folyamatosan mellette tartózkodó barátnő szinte megközelíthetetlenné tette őt, így az amúgy sem túl magabiztos fiú sokáig csak az óra szűk keretein belül, kikérdezések alkalmával kerülhetett szűk beszédkapcsolatba vele. Óra eleji szóbeli feleletekkor olyan jól esett neki megmondani a helyes megoldást, mikor az okos lány kivételesen nem tudta a választ, ilyenkor néha összetalálkozott tekintete az elismerően hátraforduló gyönyörűséggel. Végül egy alkalommal, mikor a lány végre egyedül érkezett órára, alkalma nyílt néhány percet beszélni vele az óra szünetében, sőt, a metróig is elkísérhette. A fiú életében nem érezte még olyan ostobának magát, mint akkor, mégis ez volt élete legboldogabb napja. Nem, mert ugyan általános dolgoktól nagyon eltérő témákat felhozni az állandó emésztő tekintet következtében enyhén kipirosodott lánynak, de így is kiderült, hogy nagyon sok dologban hasonlítanak. Következő alkalommal már ismét nem volt egyedül, és a fiú, ha lehet még parázslóbb szemmel figyelte minden egyes rezdülését. Képtelen volt ezentúl megfelelő alkalmat találni, hogy szóba elegyedhessen vele.
Lassan, de biztosan közeledett a felvételi napja. A folyamatos kikérdezéseknek hála a fiúnak nem volt gondja a készüléssel, főleg hogy tudta: ha bejut, ugyanarra az egyetemre járhat majd évekig, mint ahova a lányt is remélhetőleg felveszik. Eljött az utolsó előkészítő ideje is, és a fiú még mindig nem tudott, nem mert közelebb kerülni kiszemeltjéhez. Az óra után elhatározta: ha felveszik, új életet kezd, nem teketóriázik, és az első adandó alkalommal - ami a remélt, de oly távoli gólyatábor volt - , határozott lépéseket fog tenni a lány irányába. Eljött hát a felvételi napja, majd a folyamatos várakozások ideje: elért pontszám - kiértesítés, majd ponthatár - kiértesítés. Szó mi szó, a srác nagy öröme, - ugyanis ilyen kis hülyeségek is úgy fel tudták vidítani, mint mást, ha megnyerné a lottóötöst - hogy még egy közös tulajdonságot talált a lánnyal: pontosan ugyanakkora pontszámot értek el az egyik tárgyból nem tartott sokáig. A jó eredmény ellenére a gyenge matek - teljesítménye miatt ő két ponttal elmaradt a ponthatártól, míg a lány sikeresen bekerült az egyetemre.
A fiú majdnem összeomlott. Órákig járta önkívületben az éjjeli fényben pompázó fővárost, ő azonban nem fogott fel belőle semmit. Végül egy híd közepén találta magát. Hosszan nézte a sima tükrű folyót: a gyönyörű, holdfényes éjszaka, mely mindenki mást jobb kedvre derített volna teljesen hatástalan volt rá - talán csak a legmélyebb énjét befolyásolta, hogy ne kövessen el valami eszméletlenül nagy hülyeséget. Végül reggel az otthoni ágyában ébredt - maga sem tudta, hogyan került haza. Az elkövetkezendő napokban részletesen végiggondolta egész eddigi életét: hol és milyen hibákat követett el benne, majd szemügyre vette önmagát.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.03 pont (35 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#14 vakon53 2016. 01. 23. szombat 12:34
Aranyos írás.

10 Pont!
#13 feherfabia 2015. 09. 13. vasárnap 06:21
Gyenge!
#12 listike 2014. 02. 26. szerda 16:10
Ez így nagyon kevés.
#11 papi 2013. 05. 14. kedd 05:49
Ez valószinüleg csak a bevezető és a történet majd ezután jön!
#10 ANOka 2003. 01. 9. csütörtök 20:46
Hát ennek valamilyen "rózsaszín ponyvában" jobban helye lett volna, de nekem tetszett. :-D
#9 Bagira 2003. 01. 9. csütörtök 20:18
Ugyan az erotika minden bizonnyal abban a páholyban esett meg, de addig nagyon szép ut vezetett, profi módon elővezetve. De ha lehetne, később valami lányosztály is kerüljön ebbe a képbe :))))) addig is 10 pont (kicsit előleg..)
#8 Beast 2003. 01. 8. szerda 21:09
Ha ennek lesz folytatása akkor megnyugszom, de ha nem akkor meg mért van az erotikus történetek között? egyébkén nagyon jól meg van írva. a folytatás reményében 8 pont.
#7 gehevnyeknyác 2003. 01. 8. szerda 17:40
eeeez aztán döfi
#6 ast 2003. 01. 8. szerda 17:24
SZÖRNYŰ! már csak abban reménykedem hogy legalább nem igaz
#5 T. 2003. 01. 8. szerda 17:23
Szerintem tök király történet, csak sajnos az erotika hiányzik belőle...
#4 tomi (hehe) 2003. 01. 8. szerda 15:49
???????????

miért tettétek fel??? ez nem nulla,hanem -10:-(
#3 gis 2003. 01. 8. szerda 15:45
Nem rossz, de mit keres az erotikus történetek között? :)
#2 JW 2003. 01. 8. szerda 01:49
jó történet, egy kicsit magamra ismerek a főszereplő srác személyében, megérdemel egy 10-est.
#1 Törté-Net 2003. 01. 8. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?