Házaspár fotózása 1-3. rész

Szavazás átlaga: 7 pont (47 szavazat)
Megjelenés: 2024. június 18.
Hossz: 102 775 karakter
Elolvasva: 1 215 alkalommal
1. rész – Előzmények: mobilvásárlás bonyodalmakkal

Rendszerváltás során nehéz anyagi helyzetbe kerültünk férjemmel. Erre az időre sikerült a , aminek nagyon örültünk, de a családi kassza sikeréhez nem járult hozzá. Hiába emelkedett a családi pótlék összege és más támogatások is, a kiadások egyre csak nőttek, mert az árak sokkal gyorsabban emelkedtek. Dolgoztunk mindketten. Én itthon egy helyi üzemben szalagmunkán voltam. A bér nem számított rossznak, de ebből éppen csak a rezsire futotta. Idehaza beszűkültek a lehetőségek, a fekete munka volt a divat, de az se fizetett túl jól. Nem érte meg a kockázatot. Amellett, hogy a bejelentés is elmaradt, hallottunk ismerősöktől olyat, hogy volt akinek pár ledolgozott hónap után nem is fizettek semmit.
férjem németországi munkával is megpróbálkozott, sajnos nem sok sikerrel. A beígért nagy pénz elmaradt, pedig a maradék megtakarított pénzünket áldoztuk a költségekre. A kiutazást önmagának kellett fedeznie azzal, hogy ottani munkába állását követő első havi béréhez hozzáadva visszakapja azt. Sajnos nemcsak ez maradt el, mert az első hónapban már megszűnt a munkahely is, a cég csődöt jelentett, így a munkabér kifizetése is elmaradt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy német nyelvtudását és ismeretségét latba vetve sikerült egy hetes alkalmi munkát találnia, amiből kifizethette addigi albérletét és maradt valamennyi.
Felhívott és megkérdezte tőlem mit tegyen. Egyik lehetőség, hogy továbbra is kint marad és egy másik, kevesebbet fizető munkahelyen dolgozik tovább. Az a munka könnyebb és még így is másfélszerese volt annak, mint amit itthon hasonló munkáért kapott volna. A munkakörülmények is csábítóbbak voltak és úgy tájékoztatták, hogy ez a régi cég stabilabb, fizetőképesebb.
Másik lehetőségként a maradék pénz szinte teljes egészében elment volna a hazautazásra.
Elmondta, hogy nagyon hiányzunk neki mindketten, a kislányom és én is. Ezt én is elmondhattam róla, neki. Nagyon hiányzott a mindennapjaimból és esténként is többször ébredtem fel arra, hogy de jó volna most az ő erős keze és teste ha itt volna.
Kiutazása nem maradt titokban sem az utcánkban sem a munkahelyemen.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 47 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7 pont (47 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Selymi
2024. június 21. 03:20
#7
Százezer az neked sok? Akkor az átlag 50k lenne? Rendben, élj meg annyiból havonta és légy boldog. Ráadásul ez nem a pénzről szól, ugye tudod?! Egy könyv megírása már arról szólna, de meg se próbálom. Valakinek elküldtem egy kis részt azokból amiket írtam. Nagyjából 1 millió karakter volt csupán, de még csak nem is reagált rá. Talán bele sem olvasott, mert nem az általa megszokott dokumentumformája volt. Kívánságára elküldtem neki másra konvertálva, mert csak azt látta, hogy hosszú. Nem emlékszem a reakciójára.
Ehhez a karakterszámra még csak annyit, hogy akadnak itt többen, akik azt mondták, hogy nem az számít, hanem a tartalom. Hogy ez mennyire igaz, arra példa az itteni,. meg mondjuk ennek a sztorinak a megítélése: https://www.torte-net.hu/tortenet/12629-Szeretni-vagy-megfelelni - nem mintha én magamat hozzá akarnám hasonlítani, minthogy ennek a történetnek a mondanivalója is más lenne. 
Nemrég egy hozzászólásban azt olvastam, hogy valaki szeretne a történelem tükrében mondanivalót megfogalmazni. (Vagy valami ilyesmi...)  Ez ugyan nem régmúlt időket idéz, de szerintem a mondanivalója, akinek átmegy talán azt fogja bizonyítani, hogy ma is aktuális. Mert még mindig kiárusítjuk a nemzeti kincsünket, ami nem a mezőgazdasági termékek, hanem a szellem. Bizonyítja ezt az, hogy hazánkban nem kevés a végzett orvosok száma, mégis túlóráznia kell a kórházban dolgozóknak. Más területen sem jobb a helyzet, csak azért e példa, mert ez jobban érződik mindenkinek.
Ezt elég régen írtam és arra apellálva gondoltam közzétenni. A 2 rész nem tuti, mert a szerkesztőkre bíztam annak eldöntését, bár én 6 részre osztottam pusztán tagolásként. Emiatt az is elképzelhető, hogy 3 részben kerül majd fel. Ha így lesz, legalább ezt az igényed kielégíti majd, mert úgy érzem ennél többre nem számíthatok tőled.
Az alsónemű történelméről biztosan tudod, hogy nem a bugyi volt az első, hanem a férfi fehérnemű. Keleten - például Indiában az őserdőkben - már ősidők óta praktikus viselet volt a férfi vadászok számára az ágyékkötő, miközben az otthon hagyott nőknek csak bizonyos napokon volt muszáj eltakarniuk a nemiségüket. Bár fogalmam sincs most, ki lehet Angi, de tudom, hogy sok pasi is fittyet hány e téren az erkölcsnek. Akad olyan férfi, aki templomba se visel a nadrágon és zoknin kívül mást alul. Kamionban is praktikus viselet volt régebben a boxeralsó, bár amióta van bennük légkondi, ez nem mindig megfelelő.
Remélem megfeleltem ezzel a cserfes kicsikről alkotott nézetednek is, bár ez nincs 100.000 karakter így elég rövid is lett. 
Álmodj szebbet, mint ez a történet. 🙂
1
Ez egy válasz doriangrey 2024. június 20. 13:09-kor írt üzenetére.
kivancsigi
2024. június 20. 15:18
#6
Kíváncsian várom, van időm olvasni. Üdv.
1
Ez egy válasz Selymi 2024. június 20. 09:39-kor írt üzenetére.
doriangrey
2024. június 20. 13:09
#5
Én feltettem volna három darabban, még úgy is hosszú, de már fogyasztható. Szakmai hozzászóláson nincs, mert hátha kritikának veszed és hátha te vagy Angi és a következő kávézásra bugyit húzol. Te amúgy jársz nyáron bugyi nélkül? Fiatalka kis cserfesnek tűnsz, azok elég lazán vették mindig is a templomi erkölcsöt, szóval nem tartom kizártnak, hogy a szél is befúj néha.
1
doriangrey
2024. június 20. 13:04
#4
Százezer leütés?! Húgom, ezzel könyvet írhatnál. Nem egy gyors kis recska-olvasás a céges budiban, két meeting közt, a nagycsöcsű Angira gondolva, miközben még szurkol is a plebejus, hogy nehogy a Géza is most jöjjön, mert hogy néz már ki, hogy ugyanarra a központi eszmére verik. Angi egyébként tegnap sem vett bugyit és a kis kurva úgy ült az asztal szélére, hogy mindkét felhasználó telibe látta a leszállópályát. Rügyezett is a sportmelltartóban a két dinnye, de láthatóan nem zavarta ez sem.
1
Selymi
2024. június 20. 09:39
#3
Köszi. Még van 3 rész ebből. Volt aki szerint egyben kellett volna feltenni, de ha még így is hosszúnak tűnik, akkor jó döntés volt 2 részletben. 
Egy megtörtént eset feldolgozása, kissé kiszínezve. Természetesen a szereplők neve sem egyezik a valósággal.
1
Ez egy válasz kivancsigi 2024. június 19. 14:53-kor írt üzenetére.
kivancsigi
2024. június 19. 14:53
#2
Nem rossz a történet, csak egy kicsit hosszúra nyúlt.
1
T
Törté-Net
2024. június 18. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1