Szerelmem, Piroska

Szavazás átlaga: 7.99 pont (70 szavazat)
Megjelenés: 2023. június 26.
Hossz: 31 091 karakter
Elolvasva: 864 alkalommal
Ötven június tizenkettedikén a postavonattal jöttem Budapestre. Este indult, minden görbefánál megállt, de hétfőhajnalban a Nyugatiban voltam. Reggeliztem, és hatkor, a parancs felolvasásakor már ott álltam a Terézvárosi szakasz tagjai közt.

Szatmárból jöttem: ott régen is alig volt munka, de most a szövetkezeti csoportok szervezése idején semmi! Kellett a segédmunkás az építkezéseken, a bányákban. Akinek nem volt igazolt jövedelme, azt közveszélyes munkakerülés (KMK) miatt letartóztatták: bányába, építkezésre, esetleg kubikosnak került!

A környékünkön állandó munkát csak a vasút , tehát ide jelentkeztem. Itt még érvényben volt a régi rend: előbb próbaidősként kellett bizonyítani! Tehát: napidíjas állandó helyettes pályamunkásnak vettek fel. Tanulni akartam: csak álltalánost végeztem, ezért előmunkás tanfolyamra mehettem. Viszont jelentkeztem a Budapesti Út-Vasút Építő Technikumba. Hiába voltam kitűnő tanuló, hiába a hibátlan felvételi, az egyéves gyakorlatom, a pályamester úr támogatása: kollégiumi helyet nem kaphattam, mert anyám „HTB” azaz háztartásbeli volt. Négy húgom mellett a TSZ-ben munkát nem kapott, a kertben termelt, amit tudott. Megtudtuk: Pesten kevés a pályamunkás, a Terézvárosi PFT fogad. Kaphatok szállást, és tanulhatok is.

Félhétkor magához rendelt a vezetőmérnök, Földy tanácsos úr. Alaposan kikérdezett, megnézte a szolgálati lapomat, és a technikum levelét:
– Látom, az előmunkás vizsgát teljesítette, az oktatások is rendben! Nyári gyakorlatra iskolások is érkeznek. Kevés az előmunkás, napidíjasként vezesse őket. Amíg a diákokra vár, Rátky kolléga tájékoztatja. Zoli! – hívta be a fiatal mérnököt – Rád bízom, vidd körbe!

Közel tízóra volt, mire minden diák megérkezett: Rátky Zoli bemutatott, kiosztottam a „”, kezdték a felkörözést, azaz a belépést!

Következtek az oktatások: forgalmi, titkos ügykezelés, balesetvédelmi és a többi. A káderes (személyzetis) ellenőrizte az anyagunkat, kitöltötte a munkaszerződéseinket, és mindenki esküt tett. A gyakorlatos diákok csodálkoztak: hattól ötig dolgozunk, de minden szombat szabad! Ők nyolctól négyig, nem, mint másutt kettőig!

Előmunkásként 32 forint volt a kezdőnapibérem, azaz havi nyolcszáz! Az egyetemisták egész hónapra (évfolyamuk függvényében) száz-ötszáz forintot kaptak.

Kevés volt a szállás, nyárra kaptam egy ágyat. Igaz pályamunkásként, jogos voltam egy szobára, de mint egyedülálló, a sorvégére kerültem.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 15 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.99 pont (70 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
t
tibee72
2023. augusztus 31. 11:47
#8
Nekem nagyon tetszett. Egy más, régi, tiszta világ. A szex itt mellékes volt, nem hiányoltam!
2
l
laja.jl
2023. június 27. 10:10
#7
Akármi legyen a történet alapja, maximális tisztelet érte!
Van értelmes TÖTÉ-NETe, olvasmányos, érdekes. Remélem néhány embernek tanulságos.
A tömény sex sem hiányzik.
4
kivancsifancsi
2023. június 27. 08:19
#6
Amennyiben a saját életed története tisztelettel gratulálok.
2
Andreas6
2023. június 26. 06:47
#5
Érdekes korrajz, nem bántam meg, hogy elolvastam. Csak úgy, mellékesen: ez egy erotikus oldal, ezért nem igazán illik ide. 
3
veteran
2023. június 26. 03:41
#4
Csak könnyes szemmel lehetett olvasni.
1
L
Lemon Orange
2023. június 26. 00:49
#3
Dehogynem!
2
Waderlaci
2023. június 26. 00:44
#2
Nagyon jó írás! Kár, hogy úgy, kellett megírni, hogy ide bekerülhessen. 
2
T
Törté-Net
2023. június 26. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1