A+ A-

Márvány szívem

Attól a pillanattól fogva tudtam, hogy figyel, mikor átléptem Kostas kúria küszöbét. Pillantása oly bizsergetőn siklott végig bőrömön, akár egy szerető simogatása, testem minden egyes sejtj életre kelt.
Athan Kostas, azt suttogták, a bál visszavonult háziurána unokája volt. Fekete, csuklyás köpenyt, egy álarcot és szmokingo viselt, mint minden más úriember, mégis, egyértelműen nem tartozot közéjük. Magas termet, világos bőr, sötét, homlokából hátrafésült hullámos haj. Athan az árnyékban állt Poszeidón festménye mellett kezében egy pohár pezsgővel, amiből egy kortyot se ivott. Erős olasz orra, magas, éles arccsontja is épp elég szembeötlő volt, de szeme, sápadt, ezüstösen ragyogó pillantása miatt akadt el lélegzetem, pislogás nélkül figyelt. Egy pillanatra pánikba estem azon tűnődtem, hogy valahogy sikerült-e megtudnia, kölcsönruhába jelentem meg, egy lopott naplót cipelek, és azt tervezem, hog átkutatom a házát egy értékes műtárgy után, amint lehetősége adódik rá.
Az öreg Mr. Kostas vagyonos volt, aki szerette a gyönyör dolgokat, de évente egyszer nyitotta csak ki az otthonát nyilvánosság előtt. Jelentős magángyűjteményének darabjai kiállította a gyűjtők elitcsoportjának, történészeknek és jótékonykodóknak, akik cserébe méretes csekket írtak az egyete művészeti szakának. A Kostas-féle álarcosbál tökéletes alkalma kínált, hogy bejussak a házba, és élni is fogok vele.
Elfogadtam egy pohár pezsgőt, és vártam a lehetőséget. A Atalanta felé fordultam, és láttam, hogy Athan már nincs ott. Lopv körbe pillantottam a teremben, és elégedetten állapítottam meg, hog nincs a közelben. Letettem a félig üres poharat egy tálcára, vette egy nagy lélegzetet, és elindultam a felfedezőutamra.
Bár a kúria meglehetősen nagy volt, csak két helyre rejthettek eg nyolclábnyi tömör márványt - a padlásra, vagy a pincébe. Miutá megbizonyosodtam róla, hogy senki nem figyel, felosontam főlépcsőn, és a ház vége felé vettem az irányt, ahol a padlásra vezet lépcső rejtőzött.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.76 pont (38 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 sunyilo 2016. 07. 1. péntek 23:53
A történe jó lenn, ha lefutatta voln a helyesírá-ellenőrző rajt. Így nagyo rossz olvasn, szint élvezhetetle
#6 vakon53 2016. 07. 1. péntek 15:12
Netörődjél a fikázókkal írjáltovább.
#5 veteran 2016. 07. 1. péntek 08:09
Egy nagy nulla.
#4 feherfabia 2016. 07. 1. péntek 06:07
gyenge!
#3 Andreas6 2016. 07. 1. péntek 05:51
Képtelen voltam végigolvasni, annyi benne a hiba, méghozzá többségben olyanok, amiket a helyesírás ellenőrző program is jelez. Még arra is lusta voltál, hogy ezeket javítsd (például hogy helyett hog, stb.) Ez a nemtörődömség az olvasó semmibe vétele. 1 pont.
#2 A57L 2016. 07. 1. péntek 05:16
Ez sem egy nagy szám.
#1 Törté-Net 2016. 07. 1. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?