A+ A-

Panzió nyáron

Eszter munkát keresett a nyáron, az iskolai szünetre. Sikerült neki minden szervezet nélkül találnia egy eszményinek tűnő állást. Egy erdei panzióban találta meg az eszményi munkahelyét, nem a legmagasabb bérért, de szállást és az étkezéseket is állták.
Az oda utazásban is szerencséje volt, a közeli városig kellet csak eljutnia és onnan a tulaj és felesége kivitte. A jelentkezéskor is szimpatikusnak tűnt a számára a harmincas éveiben járó pár (Adél és Pál). Az első nap délután körbe vitték és megismertették a panzióval és az elvégzendő munkát ismét egyeztették. A szobák takarítása, mosogatás a konyhán és néha nagyobb fogadások esetén pincérnőként kellett besegítenie. A szobája a tulajdonosoké mellett volt, a vendégektől kicsit távolabb.
Az első pár nap eseménytelenül telt el, csak a szomszédból kiszűrődő zajok keltették fel a fantáziáját. Párat ismert már nagyon, de pár furcsa hangot nem tudott hová tenni.
A hétvégén sok vendég lemondta az eső miatt a szobafoglalást, a tulajdonosok feszültek voltak a majd teljesen üres szálló miatt. Ráadásul eltört egy porcelán tálalótálat mosogatás közben. Adél rögtön leszidta, és megfenyegette, hogy levonja a béréből az árat. Szomorúan vonult el a ház mögé kipityeregni magát, hiszen majd egy heti fizetése a csicsás tál. Hátul Pál talált rá és megkérdezte, hogy mi a baj, elmondta, hogy mi történt, és hogy sajnálja nagyon, inkább ledolgozná valahogy a tál árát, de a pénzre szüksége lenne, sajnos Adél nem hallgatta meg a kérését, annyira dühös volt.
-Nyugodj meg. - mondta Pál - beszélek vele és keresünk valami megoldást. Mire lennél mégis hajlandó, hogy elfelejtsük a tálat? - Bármire, mondta Eszti, kis remegéssel a hangjában.
-Rendben, akkor fél óra múlva gyere a szobánkba, addig megpróbálom Adélt meggyőzni. Hangzott a válasz.
Fél órával később remegő térdekkel kopogott a szoba ajtaján, majd belépett a felszólítás után. Az ágyon ültek egymás mellett, és felszólították, hogy álljon eléjük.Megbeszéltük, hogy bizonyos feltételekkel kiválthatod a tálat, vagy ha nem fogadod el, akkor a hó végén levonjuk a béredből. A feltétel az, hogy minden este egy héten keresztül bejössz hozzánk este, és büntetést kapsz az elkövetett hibáidért és a tálért. Ez a mai este 20 csapás a fenekedre. Ha nem akarod, akkor nyugodtan menj ki, ha igen, akkor ott az a szék és támaszkodj a támlára.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.33 pont (24 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 Andreas6 2014. 12. 28. vasárnap 18:47
Az erőszak nem SM! Ez itt nem tűnik fel senkinek?
#3 papi 2013. 11. 8. péntek 09:24
Egész jó
#2 Arcsi53 2010. 04. 2. péntek 08:51
Jó tötrénet! Tetszik a csattanó is csak ne lenne benne annyi ismétlés a helyesíráson még dolgozni kell.
#1 Törté-Net 2010. 04. 2. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?