A+ A-

Az angyal és az ördög 1. rész

Ezt a regényt most kezdtem el. Nincs meg még a "42. részig" mint Letícia "Belépő az édenbe" című regénye. Ez az első rész és csak akkor folytatom, ha tetszik nektek. Van egy alapötletem, de szívesen fogadok ötleteket a mű folytatására és igyekszem azokat beleszőni a történetbe. Tehát várom az értékeléseket. Ha tetszik, folytatom. Ha nem ez volt az első és egyben utolsó rész is.
Mióta világ van Isten is van. Mióta Isten van létezik az ördög is. Ha Isten tesz valamit azt az ördög megpróbálja saját hasznára fordítani. Gonosszá teszi Isten embereit. Háborúkat szít, ellentéteket kovácsol, bűnre csábít. Az embereket elcsábítja a rossz oldalra és magához ragadja. Amíg létezik a világ a rossz és a jó, az Isten és az ördög harca nem ér véget. Amit az Isten teremt azt az ördög gonosszá teszi. Így lesz mindig s mindenütt.
Az abszolút királyságot mára minden országban elvetették. Néhol még megvan a királyság csökevénye mint az Egyesült Királyságban (Nagy Britannia), Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Svédországban stb. de már sehol a világon nincs igazi királyság. Ám a mai világban az uralkodó szerepe egyre kevesebb. II. Erzsébet brit királynőnek ma már csupán annyi a "feladata", hogy beszédeket mond (évente egyet) és ha egy állampolgár eléri a száz éves kort intéz hozzá egy telefon hívást. Nincs több szerepe II. Margit dán királynőnek sem. Hollandiában inkább van politikai szerepe Julianna anyakirálynőnek, mint Britanniában és Dániában. De a világon minden országban leszámítva talán Japánt és néhány apró afrikai törzsi államot demokrácia van. Lassanként a brit, holland és dán királynők, a svéd, spanyol és mongol királyok, a monacói herceg, a Caroletta luxemburgi nagyhercegnő, a lichtensteini herceg és a bahreini király is eltűnik a történelem süllyesztőjében és a királyok, királynők, császárok, hercegek már csak a könyvekben élnek. Vagy mégsem.
Egy hívő keresztény tudós Oxfordban kijelentette hogy a tökéletes államforma a királyság mivel Isten is "király". Ám ez a kijelentés csak akkor igaz ha az uralkodó "olyan mint Isten". Tehát mindig tudja mi jó a népnek és azt teszi. Az emberi hibák miatt veszélyes egy személy kezében összpontosítani a hatalmat. Így egy "őrült" uralkodó, mint Néró, Napóleon, Sztálin vagy Hitler tönkreteheti az egész országot.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7 pont (11 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 csabika69 2008. 01. 27. vasárnap 21:12
Eredeti ötlet bár már beléptünk ebbe a századba, de a téma örök és aki logikusan gondolkodik annak nem lehet idegen a cím sem...kíváncsian várom a folytatást... 10
#2 Netvándor 2004. 09. 4. szombat 18:15
Jöhet a folytatás....
#1 Törté-Net 2004. 07. 23. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?