A+ A-

A grófnő levelei

Bármily meglepő is mon ami, e történet, melyet ígéretem szerint most levelemben olvashat, a XVII. században esett meg velem. Én, Marie Catherine Jumellede Berneville Aulnoy francia grófnő 1650-ben születtem először, azóta többször éltem e földön, egészen addig, míg a most e sorokat papírra vető nőként az 1970-es évek elején újra meg nem láttam a napvilágot.
Kíváncsiságát felajzó néhány mondatomban csak egy történetet ígértem, de az életeim során nem egy érdekes eseményben volt részem, az elkövetkező leveleimben ezekből elmesélek majd néhányat. Minden történetem egy más korról, más személyiségemről szól, de valamennyi rendkívüli élmény volt életemben. A most elmondott még az első létezésem legcsodálatosabb találkozását eleveníti fel, amely örökre kitörölhetetlen nyomokat hagyott bennem, amely valamennyi életemnek megmásíthatatlanul a középpontjában állt. S amelynek hatására elkezdtem írni.. először meséket, majd verseket, történeteket.
Szüleim XIII. Lajos és XIV. Lajos művészetekben, kultúrában virágzó kora alatt éltek Franciahonban. Őseim családfáját Nagy Károly frank birodalmáig vezették vissza a történetírók, így egy igazi ősi francia család utolsó leszármazottja voltam. Szüleim korán meghaltak (késői, nem várt csoda voltam az életükben) és én egy hatalmas uradalom örököse, irányítója lettem szinte még gyerekként. Apám előre látó, okos ember volt, gyámjaimat úgy jelölte ki, hogy azok nem csak, hogy nem foszthattak meg jogos örökségemtől, de még az életemet sem korlátozhatták.
Egy csodálatos kastélyban laktam. Nem volt e világon senkim, egyedül éltem, tetteimről nem volt elszámolási kötelezettségem. Emiatt eléggé erőteljes, akaratos nővé fejlődtem. Persze, ez a szokatlan szabadság azt is jelentette, hogy a középkori szórakozásokat büntetlenül űzhettem. A középkor laza erkölcsei rám is jellemzőek voltak: ha megkívántam valakit, főúri rangom segített, hogy meg is kaphassam az illetőt. Ráadásul vonzó nő voltam, így mindig találtam újabb és újabb áldozatokat, akikre persze 2-3 együttlét után rendszerint ráuntam..
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.46 pont (26 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 listike 2015. 10. 23. péntek 10:35
Teljességgel valótlan.
#5 genius33 2013. 03. 8. péntek 16:43
Királyi sztory nyes
#4 tiborg 2011. 09. 1. csütörtök 08:48
Vegig elveztem !!!!!!!!Folytasd!!! V
#3 Hidrox 2003. 06. 6. péntek 07:47
A korunk diszkóiból ismert "lassúzás" a 17. sz-i Fr.o-ban kicsit anakronisztikusnak hatott, akármennyire is kereste a hölgy a feltűnést. De a történet igényesen megírt, és érdekes, az sem lett volna baj, ha egy kicsit részletesebb és hosszabb. Várom a folytatást.
#2 scully 2003. 06. 6. péntek 07:37
Tetszett, 10 pont.
#1 Törté-Net 2003. 06. 6. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?