A+ A-

Beépítve

William Whitestone
AHOGY KEZDŐDÖTT ...
Timothy farmerzsebébe süllyesztett kezekkel ballagott a rendőr főkapitánysághoz. A délelőtt tizenegy neki még korán volt, nagyokat ásítozva haladt úticélja felé. Hozzászokott már az éjszakai élethez, a hajnali lefekvéshez, s most morogva gondolt vissza az ébresztőórára, mely alig háromórai alvás után ugrasztotta ki az ágyból. A sarkon milliónyian várták, hogy a lámpa zöldre váltson, ő átaraszolt az ácsorgók tömött során, s belépett a rend, fegyelem, jog és törvény épületébe. Hanyag kézmozdulatokkal, félig ejtett, alig érthető szavakkal köszöntötte az ismerőseit, s gyorsan, mielőtt még túl korán fedeznék feljöttét, beugrott a felvonóba. A negyediken kiszállt, balra fordult, végighaladt a folyosón, s benyitott az egyetlen üvegablakú ajtón.
A kicsiny szobában régi, ütött-kopott bútorok, múlt századi, valószínűleg valami csempésztől származó fotelek, dohányzóasztal állt, a sarokban kávéfőző bugyogott, mellette rádió szórta az éterbe a boogiet.
- Ó, Tim! - ugrott fel a helyéről Susan, a titkárnő, akit talán a bútorokkal együtt hagytak itt, mint valami időutazót. Nyugdíjas éveit cserélte fel, hogy segíthesse fia, a rendőrfőkapitány munkáját. - Késett - nézett az órájára. - Mindig késik Timothy. A kapitány a fejét veszi.
Rém büszke volt a fiára, aki az utcai járőrségből küzdötte fel magát, s így jogot érzett hozzá, hogy mindenki felett anyáskodjon. Pedig Tim ezt rossz néven vette. Tíz éve volt már a pályán, a kemény munkához kemény sors jutott neki osztályrészül. A kábítószeresek zsarujaként több mocsokkal találkozott röpke évtizede alatt, mint más kollégája egész életében. Hivatása betöltötte egész lényét, minden más alárendeltté vált, még a család is, igaz, ez számára ismeretlen fogalom volt. Pedig lehetett volna másképp. Mélyen ülő kék szemei, éles arcéle, szögletes álla, sportos alkata révén mindig a gyengébbik nem kitüntetett figyelmében részesedett, mégsem házasodott meg. Inkább élvezte a szabadság előnyeit, s a függetlenség örömét.
Tim megvakarta rövid barna üstökét, s valami frappáns kifogást keresett késésének okára.
- Ne is mondjon semmit, Tim - legyintett Susan. - Menjen csak inkább be, Jim már várja.
Tim túl fáradtnak érezte magát ahhoz, hogy elmosolyodjon, ezért inkább bólintott. Majd a vastagon kárpitozott ajtó kilincséért nyúlt, s benyitott.
- Üljön csak le - mutatott a parancsnok az íróasztalával szembeni bőrfotelre. - Régen láttam, hadnagy, de ha jól emlékszem, akkor sem volt megborotválkozva.
Tim ujjhegyeivel végigsimított több napos borostáján.
- Árt az önbecsülésemnek - szólalt meg.
Sand kapitány megcsóválta a fejét. No nem haragból, inkább csak bosszúságból. Ötvenegynéhány évesen öregnek találta magát hozzá, hogy átértékelje magában a fiatalságot. Számára a sima arcbőr éppolyan mindennapos kötelezettség volt, mint az egyenruha.
- Szerencséjére nehéz küldetés előtt áll - rázta meg hevesen az öklét. - Így eltekintek a fegyelmitől.
- Nehéz küldetés? - kapta el a szavakat Tim.
Sand nagyot sóhajtott.
- Bizony nehéz. Nem is tudom, hogyan vázoljam fel - ráncolta össze a homlokát. - Azt hiszem, nem kell különösebben elmagyaráznom, kik az alvilági urak városunkban.
Tim rábólintott.
- "Papa" Valter és "Nehéz" Joe - mondta.
- Pontosan. Eddig egészen jól elfértek egymás mellett, most azonban "Nehéz" Joe úgy döntött, hogy megpróbál kihasítani "Papa" Valter kábítószer-piacából egy darabot. Pedig az illegális szeszfőzdék, az éjszakai bárok és a prostituáltak biztosan jól hoznak a konyhára, de ez neki nem elég. S félő, ha nem sikerül szándékától eltérítenünk, a városban elszabadul a pokol.
Tim figyelmesen hallgatta a rendőrfőkapitányt.
- S mi közöm van nekem ehhez? - kérdezte.
Sand az íróasztalára támaszkodott.
- A polgármester gyors eredményt akar. De mint tudjuk, "Nehéz" Joe-t nem könnyű megtalálni.
- És akkor? - türelmetlenkedett Tim.
- És akkor úgy döntöttünk, hogy a sorai közé vegyítünk valakit. Megkértük a főügyész engedélyét, aki áldását adta az akcióra. Most már csak ...
- Csak egy balekot kell keresni, akire rá lehet osztani ezt a hálátlan szerepet, s ez a balek én lennék - szólt közbe feszülten Tim.
Sand széttárta a kezeit.
- Nos igen. Fogalmazhatunk így is - erőltetett nevetést magára.
Tim hátradőlt.
- Akkor lássuk.
- "Nehéz" Joe-t senki nem ismeri, senki sem tudja hogy néz ki, senki sem tudja mi az igazi neve. Pontosabban: egyetlen személy kivételével senki. Ezt az illetőt Madeleine-nak hívják - tolt Sand egy dossziét Tim elé. Előlapjára egy ébenfekete hajú, kék szemű, meglepően bájos, mondhatni: káprázatosan helyes arcú nő fényképe volt tűzve.
Tim hosszan füttyentett, amikor tekintete Madeleine képére esett. Magához húzta a dossziét, s belelapozott.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.88 pont (100 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 papi 2014. 03. 16. vasárnap 16:01
Tetszik
#10 Andreas6 2013. 12. 1. vasárnap 16:25
Gratulálok, nagyon jó!
#9 A57L 2013. 09. 6. péntek 03:57
Egész jó.
#8 listike 2013. 05. 26. vasárnap 07:34
Nagyon jó. Még sok ilyet. 10pont.
#7 Padawan001 2012. 05. 18. péntek 23:36
Nem az a sima szex történet és kész, hanem egy nagyon jó történettel át itatott alkotás. Remek, ez remek!
#6 bikmakk 2011. 08. 12. péntek 22:38
Amilyen hosszú, olyan jó!10.
#5 Pavlov 2011. 01. 13. csütörtök 00:52
Én szívesen olvasnám!
#4 Shavo 2011. 01. 11. kedd 09:20
A történetet nem én írtam, hanem William Whitestone. Van második kötete is, ha van rá érdeklődés feltöltöm.
#3 Pavlov 2011. 01. 11. kedd 08:22
Tényleg jó történet. Látszik, hogy sok időt töltöttél vele. De van egy baj, a túl irodalmias elnevezések! "Bódító családfa"? A "locsolója" elé térdelnek a lányok, és ő megrántja a "virslijét"? Értem én, hogy kerülnéd a szóismétlést, de ez így meg képzavarhoz vezet. Érdemes lenne legközelebb félretenni néhány napra a művet, utána végigolvasni pihent fejjel, és bátor kézzel megvágni, átírni.
#2 BalGa 2011. 01. 11. kedd 04:08
Ez jó, szép kerek, olvasmányos története van. Élvezetes... smile
#1 Törté-Net 2011. 01. 11. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?