A+ A-

A barátság selyemszála...

Mióta csak eszemet tudom ismertük egymást. Az elején jóban voltunk, mint két testvér, aztán jött a suli, más osztály, más barátok. Majd jött a közép és főiskola is, és barátként újra egymásra találtunk. Úgy gondoltam, bebizonyítottuk, hogy a fiú-lány barátság működik, bármit is mondanak mások.
Láttam a csajait, akik eszüket és ruhájukat ledobva Gábor izmos karjaiba omlottak, és rendszerint nem tartottak tovább néhány hétnél, aztán a komolyabbakat is, akikkel már hónapokat is együtt volt. Persze mindent megbeszéltünk, beleértve a párkapcsolatot, szexet is. Én a főleg könyvből, tanulmányokból, no meg filmekből szerzett tudásomat, "tapasztalatomat" szívesen megosztottam vele, cserében a hús-vér történeteiért. Engem nem különösen érdekeltek a fiúk, és fiús, sportos kinézetemnek és ritkamód nagy számnak köszönhetően inkább haverokat, barátokat szereztem, mintsem szeretőket. Meg a barátaim vigyáztak is, nehogy véletlenül valaki túl közel kerülhessen hozzám, amiért különösen hálás is voltam.
Persze voltak pasik, akikért rajongtam ideig-óráig, de egyik sem volt különösen meghatározó. Egy alsóbb évfolyam gólyabálján kezdődött a kis történetem. Gondoltam végre eljött az idő, hogy igazi nő legyek, a többiek már régóta szekáltak miatta, hogy hagyjam már el a lezser pólókat, és az állandó nadrágviseletet, és az örökké összekötött hosszú hajammal is kezdhetnék már végre valamit. Szóval hagytam, hogy segítsenek a csajok a bál alkalmából. Egyből tuti fodrász, kozmetikus, manikűrös címeket kaptam (az utóbbit persze jó nagy ívben elkerültem), és segítettek kiválasztani első igazi báli ruhámat is. El kell ismernem, jó munkát végeztek. Ahogy a bál előtt végignéztem a tükörképemen, meg voltam elégedve. Sosem voltam modell alkat, de a sok sportnak köszönhetően nem panaszkodhattam az alakomra. Derékig érő hosszú barna hajam szelíd hullámokban, omlott a vállamra és vízesésként a hátamra. Szerencsére kék szememet szépen kihangsúlyozó smink is elegánsan szolid volt, mert hát emiatt majdnem ölre mentem a kozmetikussal, aki valami borzadályt akart először rámkenni. A ruháról meg csak szuperlatívuszokban. Szóval igazán boldog lehettem.
Gábor pont gyakorlaton volt előtte héten, úgyhogy telefonon egyeztettünk, hogy mikor és hol találkozunk, mert hát ki mást hívtam volna meg partnernek, mint a legjobb barátomat. No meg persze gólyabálos húgom barátnőjét, Évát szemelte ki újabban, akinek ugyancsak idén volt a báli szezonja. Szokás szerint rásegítettem a becserkészésre.
Már éppen ideje volt, hogy megérkezzen, és tőle szokatlan módon késett, úgyhogy kimentem elé a szálloda előterébe, nehogy elkerüljük egymást. Belépett a főbejáraton és, ha nem fogom vissza magam az állam biztos koppant volna a flancos márványpadlón. Jól szabott öltönyében, csillogó tengerkék szemeivel és férfias illatával teljesen lenyűgözött. Kezdeti magabiztossága ellenére láttam, hogy tanácstalanul áll előttem néhány méterrel, hogy merre is kellene mennie.
- Gábor! - szóltam rá mosolyogva - Késtél.
Zoé? Te vagy az? - Rám nézett és őszintén meglepődött, láttam rajta. Néhány másodpercig szótlanul nézett rám, de hamar feltalálta magát és határozottságát előhalászva udvariasan intett a törzse előtt, hogy követhessen az asztalunkig.
Ettünk, ittunk, mulattunk és roppant jól éreztük magunkat, míg apukám, aki hobbifotós szorgalmasan kattintgatta a képeket. Láttam, hogy anyu néha furán nézett rám, így hát, amikor ismét kiment egy kétbetűs kitérőre, nem haboztam kikísérni őt. Ahogy beléptünk a tükrök elé, egyből megkérdeztem tőle, hogy talán rosszul viselkedem-e, hogy olyan csúnyán néz rám. Anyu elgondolkodva nézett rám, mielőtt mondott volna bármit is. Majd előhalászta az időközben elorzott fényképezőt, néhány gombnyomással kikeresett egy képet és a kezembe nyomta a gépet. A képen a mellettem Gábor ült éppen furán rám nézett, én pedig bájos mosollyal igyekeztem apukám felszólításának eleget tenni a kamerába nézve, hogy végre rólam is szülessen néhány elfogadható kép.
- Igen? Mit nézzek rajta?
- Van köztetek valami? - kérdezte anyu, mire én nem is kicsit meghökkentem.
- Ugyan már! Hogy gondolod! Tudhatnád, hogy ő a legjobb barátom! - válaszoltam felháborodottan. Mindig feldühített, ha ilyent feltételeztek. Nem értem, hogy miért nem tudják megérteni, hogy semmi nincs közöttünk csak barátság.
- Jól van, na! Azért a fejem marad jó! - Mire mindketten elmosolyodtunk és a dolog annyiban is maradt. Hamarosan visszatértünk a társaságba és továbbra is felhőtlenül jól éreztük magunkat. Talán egy kicsit jobban is a kelleténél. A ritkán fogyasztott alkohol, viszonylag nagyobb mennyiségben hamar megártott, persze csak annyira, hogy a kultúrált viselkedés még megmaradjon. Sokat táncoltunk, majd a buli végeztével ellentétben a többiekkel a baráti társaságunk hazament, szüleink pedig a barátnőm szüleivel másfelé folytatták a megkezdett mulattságot.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.43 pont (23 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#13 vakon53 2016. 03. 29. kedd 10:43
Nemrossz írás.
#12 zsuzsika 2016. 03. 8. kedd 08:07
Egy fiú-lány baráti kapcsolatát szerintem elrontja,ha sex alakul ki kettőjük között.
#11 A57L 2014. 05. 5. hétfő 05:43
Nem tetszett.
#10 listike 2014. 02. 19. szerda 16:27
Tényleg van férfi és Nő közötti barátság.
#9 v-ir-a 2011. 12. 25. vasárnap 22:31
nekem is van férfi barátom....a legjobb barátom smile
#8 Zsazsa33 2010. 11. 2. kedd 11:30
Lassan harminc éve tart a barátságom egy fiúval - ma már természetesen férfi - s ez alatt az idő alatt volt néhány csodálatos összeborulásunk is, ami nélkül sokkal szegényebbek lennénk. Mindenkinek azt kívánom, hogy éljen meg ilyen barátságot. Olyan mintha a második énem lenne. Mindketten egyébként igazán kiválóan működő házasságban élünk és a barátságunk mindenkor támogatta azt. Meggyőződéssel vallom, hogy igazi barátság csakis különneműek között létezik, mert egyedül az mentes a versengéstől. Persze minden barátságnak a szeretet az alapja, anélkül nem működik!
#7 csaniman 2010. 01. 24. vasárnap 12:22
Bocs, a történet nem a legjobb, de pár másikhoz képest klasszis..., ami még zavar, h fiú létemre van lány barátom, sőt, mondhatom, hogy ő a legjobb barátom. e mellett még barátnőm is van, jól megférünk... szal van fiú-lány barátság!
#6 Torkos 2007. 10. 10. szerda 06:31
Dehogynem! Csak mi nem vagyunk ebben jó partnerek. A szexuális viszony továbbfejlődése már gazdasági kapcsolat is, mert egyfajta társi viszony. Élettársi vagy házastársi viszony. Ennek továbbfejlődése a szülői viszony, végül jön a nagyszülői viszony. Az élet márcsak ilyen. Az anyai ösztön sokkal erősebb mint az apai, ezért van ez az egész hülye helyzet.
A hímek késztetése: minél több nőstényt megtermékenyíteni! A nőstények késztetése: az ivadékot a lehető legnagyobb biztonságban világrahozni és felnevelni! Ehhez meg kell nyerni a legerősebb hímet.
Ez emberi nyelvre lefordítva a pénzt is jelentheti. Mert ugye a gazdag, de gizda hímet testőrök óvják.
Attól még ez is állati ösztön. Az emberi érzés az egymásról szól. Az egész olyan mint a házépítés. Az alapoknál kezdődik (köszönő viszony), majd jönnek a főfalak (beszéló viszony), a válaszfalak (szekszuális viszony) és végül a tető, ami megóvja az összes eddigit (élettársi vagy házastársi viszony). Az előzőeket nem bontjuk le, mert az egész értelmét veszti, azaz összedől. A baráti és a szekszuális viszony csak gyakorlás! Célja, hogy a végén okosan gazdálkodjunk a belső térrel, a minél nagyobb komfort érdekében (azaz harmónikusan éljünk a kiválasztott társsal). Tehát jó gyakorlást mindenkink
#5 Teknősbika 2007. 10. 10. szerda 01:30
torkos!

a több jelen pillanatban a szexuális viszony
sajnos nagyon ritkán jön össze, a nők valamiért nem képesek a baráti viszony fejlesztésére
#4 Torkos 2007. 10. 9. kedd 21:56
Mi az a több Teknősbika? A barátság a viszony egy fajtája. Rangban a harmadik. Az első a köszönő viszony, a második a beszélgető viszony és csak ezután jön, ha jön. A több tulajdonképpen a testi viszony, másnéven a szexuális viszony. Ennek a kezdeti határán van a testi kapcsolat. Ez vagy megerősíti a baráti viszonyt és szexuális viszonnyá alakul, vagy kivégzi. Olyan ritkán fordul elő, hogy egy alkalomnál megáll a dolog, és megmarad a barátság szintjén a kapcsolat.
Persze olyan is van, hogy a testi kapcsolat barátság nélkül is létrejön, de az olyan is.
#3 Teknősbika 2007. 10. 9. kedd 15:38
szerintem férfi és nő között lehet barátáság, miután a testi kapcsolat létrejött
addig nem, meret a férfi többet akar
#2 Torkos 2007. 10. 9. kedd 12:29
Jó ez! Apró megjegyzés: Igazi barátság csak nő és férfi között lehet, mert ragyogóan egészítik ki egymást. Nem kell egymásra licitálni az életben. Csak egy a baj, mégpedig az, hogy nagy bennünk a birtoklási vágy, és ezért feláldozzuk még a barátságot is. Az igazi barátok, testi-lelki barátok, és egymásért élnek-halnak. Szabad akaratukból jutottak el idáig. Nincs szükség esküre, fogadkozásra, mert természetes dolognak tartjuk a másik érdekeinek szolgálatát.
#1 Törté-Net 2007. 10. 9. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?