A+ A-

Ki tudja?

Ködös hajnal köszöntött a falura. Néma idegen botorkált csendesen az országút mentén. Kihunytak az utcalámpák, mintha csak születésnapi gyertyákként fújta volna el őket az ünnepelt. Csak egy villódzó, kontakthibás neon ragyogott a falu szélén. Motel. Az idegen arra vette az irányt.
Csilingelve nyílt a motel ajtaja, s nyekkenve csapódott be az idegen mögött.
- Máris megyek! - hallatszott egy csilingelő asszonyhang a pult mögül nyíló ajtórésből. A hangot egy fej követte, aki kikukkantott, szemrevételezendő az idegent. Meglátva azonban, hogy ki érkezett, teljes egészében előbújt a hátsó helyiségből, ahonnan pirítós és meleg tea illata szállongott. Az asszony alakja diszkréten rajzolódott ki a kötényruhája alól. Apró, de izmos, ruganyos keblein szépen feszült az anyag, s csípejét kellemesen emelte ki a kötényt megkötő derékpánt.
- Jóreggelt! - köszöntötte az idegent, akiből még a hajnali köd gőze párolgott, s sötét alakját mintegy glóriaként ragyogta körbe az ajtó ablakán beszűrődő napfény. Ballonkabátjának ujjából előtűnt kézfeje, amint csuklyájáért nyúlt, s hátracsapta azt. Centis sörte fedte fejét, szakállán éppúgy, mint a feje búbján.
- Magának is. - dörmögte a bajsza alól.
- Szobát szeretne? - kurta bólintás a válasz. - Hány személyre? - egy ujj. - Meddig? - egy marék papírpénz a pulton. - Értem. Beírhatom a nevét a vendégkönyvbe? - intés, majd egy olvashatatlan szignó a könyvben.
Ön az egyetlen vendégem. Az egyes szoba, rögtön jobbra. Ha gondolja, az ebédet délben itt tálalom, egy kis levest főzök, rántott csirkével.
Köszönöm. - markolta fel a kulcsot a férfi, s ment ki a helyiségből. A nőt a hideg rázta. Mindig is mondták a szomszédai, hogy veszélyes lehet egyedül továbbvezetni a kis motelt, elhunyt férje nélkül, a település szélén. Kezdte megfontolni a szavaikban rejlő igazságot.
Tíz körül lehetett, mikor dolga végeztével úgy gondolta, megnézi a vendégét. Óvatosan közelített az ajtaja felé, s megpróbált bekukucskálni az ablakon. Valami hosszú csillogót látott a félhomályban. Nem mert tovább leskelődni, kopogott. Gyors neszezés hallatszott bentről, valami fémes szisszenés, majd egy rekedt igen.
Csak törülközőt és szappant hoztam, meg egy beretvát.
Köszönöm. - s a férfi szemei parázsként izzottak, ahogy a nőre nézett. Az asszony félelme valahogy enyhült, egyre inkább a kíváncsiság lett úrrá rajta. Vajon ki ez az idegen, s mit akarhat. S mi ez a titokzatosság, ami körüllengi. Félelmetes külsejének szöges ellentéte volt a meleg izzó szempár, s ahogy ránézett... Régóta volt már férfi nélkül.
Eljött a dél. Az idegen frissen borotválva, tiszta ruhában jelent meg az asztalnál. Csendben némán ették az egyszerű, de finom ételt. De evés közben öszze-összevillant a két tekintet, néma, csendes, bujkáló mosollyal.
Ha nincs más dolga, szívesen látom vacsorára is.- mondta az asszony, felbátorodva. - Szilveszter van, ne töltsük egyedül az estét, ha együtt is tehetjük.
Rendben. Hétre itt vagyok. Van egy bolt valahol?
Igen, az ötödik ház a jobb oldalon.
Lassan teltek az órák. Az asszony, miután sütött egy kis aprósüteményt, s némi halat rántott vacsorára, úgy gondolta, vesz egy forró fürdőt.
Levette a kötényruháját, ami alatt általában semmilyen fehérneműt nem hordott, legfeljebb menzesz idején egy bugyit. Jóleső érzéssel merült el a kellemesen illatos, forró fürdővízben, s a mosdókesztyűvel, mint már annyiszor elmúlt magányos évek alatt. Ahogy a gyertya fogyott a kád szélén, úgy nőtt benne a vágy és a gyönyör. Egyre koncentráltabbak lettek a simogatások, s egyre szaporábban vette a levegőt, mígnem ívbe hajló teste el nem jutott a csúcsra. Vágyakozva várta az estét. A falubeliek már megszokásból tartották tiszteletben gyászát és magányát, akarva akaratlan magányossá téve a fiatal özvegyasszonyt erkölcsének őrzése közben.
Eljött az este. Az idegen egy üveg pezsgővel kezében állított be. Csendesen, a kanapé két végében ülve nézték a tévé szilveszteri műsorát. Az asszony nem mert, az idegen pedig nem akart a másikhoz szólni. Eljött az éjfél.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.63 pont (16 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 Andreas6 2018. 01. 31. szerda 09:21
Érdekes színfolt a sok egy kaptafára készült történet között. Kár, hogy rövid.
#9 vakon53 2016. 04. 24. vasárnap 12:43
Jólettvolna ha lettvolna folytatása!
#8 zsuzsika 2015. 01. 5. hétfő 09:48
Nem tetszett.
#7 papi 2014. 03. 9. vasárnap 08:18
Egész jó
#6 listike 2013. 12. 19. csütörtök 09:03
Érdekes.
#5 v-ir-a 2013. 03. 16. szombat 22:15
jó ez kár h nincs folytatása...
#4 Lofty 2004. 01. 18. vasárnap 03:57
Erre csak azért nem adok 1 pontot, mert sokkal jobban néz ki így:
"Eddig 1 ember szavazott erre a történetre és 1 pontot kapott. (Átlag: 1 pont)"

=o)
#3 Nemtom 2004. 01. 15. csütörtök 11:34
Hegylakósex :) Rulez
#2 okostóni 2004. 01. 15. csütörtök 08:52
Mi ez a badarság? Kardforgató - csuklyában - tévét néz? Sex meg alig. Gyenge.
#1 Törté-Net 2004. 01. 15. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?