A francia lány

Szavazás átlaga: 4.34 pont (608 szavazat)
Megjelenés: 2003. április 4.
Hossz: 18 805 karakter
Elolvasva: 2 656 alkalommal
Sikerült! Az utolsó percben, de elértem a vonatot. A vasutas, mikor meglátott, ahogy a peronon szaladok, rám is kiáltott:
– Schnell! Nur eine Minute!
Hogy miért németül? Mert a bécsi Westbanhofon sikerült majdnem lemaradnom a vonatról. Kora délelőtt érkeztem, a bőröndömet beraktam a csomagmegőrzőbe, aztán irány a város! És elbámészkodtam az időt Schönbrunnban, a Mariahilfer Strasse kirakatai előtt meg a Burg kincstárában. A csomagom kiváltása is tovább tartott, mint gondoltam, így hát persze, hogy futva érkeztem. Még szerencse, hogy a jegyeket még otthon megvettem. A vagonomig már nem is jutottam el, úgyhogy most mehetek végig a vonaton, magam után vonszolva a koffert. A hálókocsi, mely a célomhoz visz, a vonat elején van. De nem számít, mert nyár van, szabadságon vagyok, és utazom Párizsba!
Nehéz volt ezt a szabadságot kiharcolni! Jutka váratlan eltűnése mindenkit kellemetlenül érintett. Egy ideig az ő munkáját is nekünk kellett elvégezni, mindnyájan fáradtak és idegesek voltunk. Csak május végén sikerült felvenni Jutka helyére egy mogorva, savanyú idősebb nőt. Csak a munkával kapcsolatban volt hajlandó szóba állni velünk, és valahányszor 5-10 percre leálltunk és beszéltünk pár szót mondjuk az esti tévéműsorról, rosszalló pillantásokat küldött felénk. Soha nem mondott semmit magáról vagy a családjáról, azt is csak Kati kolléganőnk (akinek a barátja a személyzetin dolgozik) derítette ki, hogy férje és egy 13 éves fia van. Szóval nem volt jó a hangulat. És ebben a hangulatban mertem kérni két hét szabadságot. Nehezen, de végül megkaptam. Két napot töltöttem mostohaapáméknál, reggel megérkeztem Bécsbe, és most végre úton vagyok, hogy tíz napot töltsek a fény városában.
Hol van már az a nyavalyás hálókocsi? A következő lesz... igen, ez az. Francia vagon. A hálókocsi-kalauz elém siet, mikor meglát. Kérdez valamit, sajnos franciául, amit nem értek. Mutatom a jegyem, megnézi, bólint.
– Komm, Frauläin! mondja immár németül, és elindul a folyosón. Az egyik fülke ajtajánál megáll, bekopog.
– Oui – hallatszik bentről egy kellemes női hang. A kalauz kinyitja az ajtót, és megint mond valamit franciául, befelé, amit akkor sem értenék, ha tudnék ezen a nyelven. Aztán egészen kinyitja az ajtót és félreáll.
– S'il vous plait, mademoiselle –, majd németül is megismétli: – Bitte, Frauläin!
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 9 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 4.34 pont (608 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
én55
2021. április 18. 16:20
#57
Jó lett 8 pont.
1
a
A57L
2020. április 29. 04:14
#56
Csodás utazás volt.
1
Andreas6
2017. november 4. 07:04
#55
Nagyon tetszett! Írjál még sokat!
1
l
listike
2014. november 27. 10:16
#54
Nagyon jó történet.
1
p
papi
2013. december 29. 12:18
#53
Tetszik
1
T
Törté-Net
2003. november 27. 11:22
#52
A történet pontszáma szavazati csalás miatt a felére csökkent.
1
Shadow
2003. augusztus 9. 22:11
#51
naggyon nagyyon tetszik
1
Apuci
2003. május 5. 17:48
#50
Igen, magával ragadó, könnyed, élvezetes story, és ráadásul ha igaz, akkor az írónö számára felejthetetlen élmény marad. 10-es!
Csak egy kis kétségem van: nem jön hogy elhiggyem, hogy nem történt semmilyen címcsere.
1
hunt3r
2003. május 5. 00:33
#49
durvan jo volt ez a story is.
10 es :)
1
Arletta
2003. április 23. 12:27
#48
Kedves fórumozók!

Megjelent a folytatás is, címe: Egy másik évfolyamtárs

A jövőben már csak az ottani fórumba írok.

Remélem, nemsokára meglesznek a kapcsolók is.

Arletta
1
Arletta
2003. április 23. 12:01
#47
Kedves Xcal!
TheChronic lényegében megválaszolt mindent. Én csak egy dolgot tennék hozzá, pont a helyesírási részhez.
MINDIG mindent Word-ben írok (ez nem reklám!), és a helyesírás-ellenőrző MINDIG be van kapcsolva! Ha van a szövegben idegen nyelvű rész, akkor azon a részen átállítom a nyelvet! Bár az ellenőrzés nem tökéletes, sőt, néha kifejezetten hibát javasol ott, ahol pedig jól írtad, azért a zavaró és bosszantó hibákat kiszűri.
Ha pedig megírtad, küldd el nyugodtan Törté-Netnek; ha megüti azt a minimális mértéket, amit elvár, meg is jelenik.

Kedves TheChronic!
Köszönöm, egyetértünk!

Arletta
1
TheChronic
2003. április 22. 22:00
#46
Xcal!

Ha megengeded,Arlettát megelözve válaszolok a felvetéseidre,mivel magamat is érintve érzem.

Ha rád tör az írási kedv,ne habozz-ÍRJ!

Ne tartson vissza semmilyen kritika,vagy a nyilvánosság elött való megmérettetés nehézsége.Aki ír,és megjelenteti,már letett valamit az asztalra;aki kritizálja,mindig egy lépéssel az író mögött van.Ezért nem szabad,hogy a kritikától félj - mert aki kritizál,írjon jobbat,vagy jobban,nem igaz?

Én voltam az elsö,aki kifejezetten erös támadást intéztem a gyenge helyesírás és összecsapott szerkesztés ellen,mert nem éreztem helyénvalónak,hogy a -legtöbb esetben értékes- tartalom igénytelen formába öntve veszítsen kisugárzásából,hatásából.Ez a saját egyéni igényeim kifejezése volt,és nem maradtam vele egyedül,mert igen sokan csatlakoztak hozzám,megkövetelve az íróktól az igényességet.
Ha a saját történetedet írod,akkor ez különösen sarkalljon arra,hogy megfelelöen tálald.Ez nem jelenthet gondot,mert a forma utólag is alakítható,javítható,akár külsö lektorok által.

Sokat írtam,de a lényeg az: írj,és nyugodtan publikáld! Hidd el,megéri. TC
1
Xcal
2003. április 22. 16:42
#45
Arletta!

Lassan de biztosan olvasgatom többek közt a te történeteidet is, és bár én hetero vagyok, és egyszerre csak egy lánnyal szeretem, úgy érzemem rám fog törni az írhatnék.
Exhibicionista hajlamaimról már 16 éves koromban tudomást szereztem, mikor is egy számomra kedves lány a fejemhez vágta a kifejezést, amiről akkor még azt sem tudtam mit jelent, később mijor megnéztem az értelmezőben nem értettem, mivel tudtommal nem vagyok mutogatós bácsi, de akkor még nemértettem, hogy aki azt teszi amit te, a nyivánossággal osztja meg az élményeit, az is illethető eme jelzővel.
Azért hozzád irtam, mert a te stilusod az ami leginkább hogyugymondjam simul az én érzékeimhez.
Még egy dolog ami már előre zavar:
Mivel gyakran végigolvasom atörténetek hozzászólásait, azt észleltem, hogy sokan képesek kritizálni egyiket másikat csak azért, mert helyesírási hiba van benne, annak ellenére hogy a történet jó.
Nekem pocsék a helyesírásom, mert azt szoktam meg egy időben hogy ékezetek nélkül, mindent röviden (pl ly helyett j, vagy tt helyett t ) írok.. és öszintén szólva ugy is szeretek, viszont egyre többször kell ékezetekkel irnom, ezért gyakran keverem a két stilust :)
Miután ilyen hosszan irtam a semiről adok egy 9 potyöt az irasra, mert megérdemli :)
1
Arletta
2003. április 21. 11:09
#44
Kedves CoVboy!
Ez nem rajtam múlik, hanem Törté-Neten. Én írtam.

Arletta
1
CoVboy
2003. április 21. 01:37
#43
Arletta,lesz új történeted a közeljövőben?Már mindet legalább 10x elolvastam.
1
Arletta
2003. április 20. 11:42
#42
Kedves CoVboy!
Köszönöm!
1
CoVboy
2003. április 19. 01:44
#41
Ígykellezt gyerekek!Igazán profi történet!Csak így tovább!
1
Arletta
2003. április 17. 10:37
#40
Kedves mohszy!
Tudomásul vettem.

Kedves TheChronic!
Természetesen elhiszem. Inkább arra próbállak figyelmeztetni, hogy olykor két- (vagy még több) értelműen fogalmazol, én pedig (és lehet, hogy ez valóban tudatalatti dolog) azt az értelmet olvasom ki, amire nem is gondolsz, mikor írod.
Az üvegfal jó hasonlatnak tűnik; hozzátenném, hogy talán olyan, amit teljesen belepett a pára, és ahogy egy-két helyen hozzáértem, ott átlátni. De nagyon keveset látni, még ha olykor soknak is tűnik.
További jó olvasgatást és kukucskálást!

Kedves partizaan!
?? Sajnos ez nekem kínai...

Kedves Csak1srac!
Köszönöm a tetszésnyilvánítást és a bíztatást. Párizs tényleg csodálatos, bár én az üzleteket meg a kulináris élvezeteket a kulturális élmények mögé sorolom; de mindegyik feledhetetlenül csodás!

Arletta
1
Csak1srac
2003. április 17. 02:52
#39
Kedves Arletta!

Nagyon tetszenek a történeteid, és ez különösen tetszett. Ami Párizst illeti: nemrég voltam ott és a többieknek mondom tényleg gyönyörű szép város. Mindenképpen menjetek el oda egyszer ha tudtok, mert egy csoda!!! :) Főleg a sok üzlet, étel (csokis-mandulás croissant nyámi) ital egyszerűen szenzációs!!! :)

Legyetek rosszak, stb stb! Arletta neked pedig további sok sikert és várom a további történeteket! :)

Csak1Srác
1
partizaan
2003. április 15. 21:23
#38
Pas mal,l'histoire!
1