A+ A-

Túlóra az irodában

Kati irodistaként dolgozott a belvárosban egy jól menő cégnél, fent a legfelső emeleten.
Egy nyár eleji péntek délelőttön, az asztalánál ült, és a második kávéját kortyolgatta.
Az asztala az ablak mellett volt. A városi éltet figyelte. 24 éves volt. Egy évvel azelőtt költözött el a szüleitől. Azelőtt Budapest egyik peremkerületében élt. Mindig is szeretett volna a belvárosba költözni, ahol zajlik az élet. Így nem mellékesen a munkahelye is jóval közelebb volt, ami lehetővé tette, hogy éjszakánként tovább múlathassa az időt valamelyik belvárosi szórakozóhelyen. Nem mintha különösebben szerette volna az italt, csak a hangulat kedvéért járt az ilyen helyekre. Többnyire a barátnőivel, és a fiúikkal ment, de ha úgy adódott, egyedül is inkább egy ilyen helyen töltötte az estét, mint hogy otthon punnyadjon a TV előtt vagy olvasgasson valamit. Nem félt az egyedülléttől, élvezte az egyedüllétet is. Könyveket olvasni, és közben elmélkedni dolgokon, de még jobban szeretett új emberekkel megismerkedni. Nem feltétlen barátkozás céljából, csak úgy elbeszélgetni erről - arról, aztán mindenki élte tovább az életét, egy érdekes eszmecserével gazdagodva.
Miközben a munkahelyén a kávéját kortyolgatta, fölnézett, és meglátta a távoli folyosón elhaladni az egyik új kolleganőjét. Annának hívták. Miközben végighaladt a folyosón, végig Kati felé nézett. Amikor összeakadt a tekintetük, elmosolyodtak, és intettek egymásnak. Anna két héttel azelőtt kezdett el a cégnél dolgozni. Kati tanította be, de aztán a lányt más osztályra helyezték. Anna nagyjából egyidős volt Katival, és hasonlóképp gyönyörű. Neki is hosszú fekete haja volt, mint Katinak, csak kicsit göndörebb, és szép barna bőre. Katinak az utóbbi időben folyton ő járt az eszében. Amikor néha összefutottak a folyosón, és a lány rá mosolygott, nagyot dobbant a szíve, és még percekig a föld felett járt, néha szinte levakarhatatlan kismosollyal az arcán. Mintha még mindig hallaná a lány kedves hangját:
- Szia! Hogy vagy?
Titokban mindig is gyakran fantáziált nőkről, de sosem merte kiélni a kíváncsiságát. Félt, hogy talán beigazolódik a sejtése, hogy ő inkább a nőket szereti. Érzett már vonzalmat nők iránt, de erről igyekezett nem tudomást venni. Élvezte a férfiakkal a szexet, és abban bízott, hogy ha majd összeházasodik valakivel, elmúlnak az efféle fantáziálásai. De akkoriban egyelőre csak egyedül akart lenni. Másfél hónappal azelőtt szakított a barátjával, és egy ideig nem akart újra férfiakkal ismerkedni.
Aznap tovább bent maradt a szokásosnál. Gyakran kihasználta a cég azon lehetőségét, hogy a munkaidejét ő oszthatja be, de a heti óraszámnak meg kellett lennie, illetve a heti feladatokat legkésőbb péntek estig el kellett végezni. Mindenesetre nem volt célszerű halogatni a munkát, mert ha pénteken sok minden jött össze, és még az előző napokról is maradt ez az, akkor könnyen az éjszakába nyúlóan ott kellett maradni, és lőttek az aznap esti szórakozásnak. De Kati ismerte már az ilyen hullámzásokat. Megérte neki hétköznap éjszakánként is mulatozni, és későn felkelni. Nem mintha sokat aludt volna, csak hajnalban szokott lefeküdni, és 9 - 10kor kelt. Aludhatott volna tovább is, de elég volt neki nagyjából 6 óra is. Nem szeretett aludni. Élvezte az életét.
8 óra tájt, amikor Kati kiment a dohányzóba, hogy erőt gyűjtsön az utolsó adaghoz, ami még bő fél órát vett volna igénybe, kellemes meglepetés érte, amikor az ajtón belépve meglátta Annát füstölni odabent.
- Ó még te is itt vagy? –kérdezte Kati felderülten -
- Amint látod. –mosolyodott el Anna -
- Megszoktam, hogy ilyen későn már csak én vagyok bent. Általában elkényelmeskedem az
ebédszünetet, és néha ez a következménye. Te is az utolsó pillanatra hagytál
mindent?
- Nem gondoltam, hogy pont pénteken ennyi minden jön össze, meg mivel én még új
vagyok, a sok aprólékot nekem adják.
- Hát igen. Nekem is nehéz volt eleinte, de ha lejár a próbaidő sokkal lazább lesz minden.
Azért ez egy nagyon jó hely. Nehéz lenne jobban találni. Meg itt megtartják az embert, ha jól
végzi a dolgát.
Beszélgettek még erről arról. Szóba került, hogy Anna is szeret biliárdozni, aminek Kati nagyon megörült, mert egy barátnője sem volt, aki igazán szeretett volna. Megbeszélték, hogy meló után elmennek játszani egyet. Kati előbb végzett, mint Anna. Átment a részlegére, és segített neki. 10 - re oda is értek a biliárdszalonba. Vettek egy üveg bort, és játszani kezdtek.
Annának egész jól ment a játék. Kati örült, hogy végre olyasvalaki ellen játszik, aki az ő szintjén van. Az is kiderült, hogy sok más téren is hasonló az érdeklődésük, és többnyire egy véleményen voltak a dolgokkal kapcsolatban, de ha mégsem, akkor is izgalmas beszélgetések alakultak ki a nézőpontjaik különbözőségéből kifolyólag.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.74 pont (47 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 veteran 2015. 07. 30. csütörtök 15:27
Jobb is lehetett volna.
#2 papi 2015. 07. 22. szerda 21:27
Nem rossz
#1 Törté-Net 2015. 07. 22. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?