A+ A-

Nagy dákó

Végigpöfögtem a vaskapun, végig az aszfaltozott kocsiúton, mely egyenesen a Bisbey kastély hatalmas bejárati ajtaja elé kanyarodott. Itt aztán kikászálódtam a tragacsomból és
felpillantottam arra az építészeti förmedvényre:
két komoran meredő emelet volt vörös téglából, bronz vízköpőkkel, a homlokzatot déli stílusú gót oszlopok támasztották, melyek úgy festettek, mint egy csúf ábrázatból vigyorgó rothadó fogak. A nagy válság idején igazi fényűzés volt ez... hiába, mióta felfedezték az olajat Los Angeles medencéjében, egypár szerencsés kiválasztott igencsak gazdag lett, miközben a többség munkáért kuncsorogva állt sorba a munkaközvetítő irodák előtt.
Ügyet se vetettem a díszes rézkopogtatóra, ehelyett keményen dörömböltem öklömmel az ajtón. Egy inas kísért végig a csendes és hűvös márványburkolatú előcsarnokon, majd fel a kanyargós, vörös bársonnyal borított lépcsőn a kastély úrnőjének második emeleti dolgozószobájába.
Etta Bisbey... így hívták a hölgyet. Ott ült egy súlyos tölgyfa íróasztal mögött, melyen a Titanic húsz túlélője is elfért volna a vízen lebegve. Most felállt, sasszézva kerülte meg a jókora politúrozott bútordarabot, aztán közszemlére tette mindazt, amivel a sors megáldotta. És hát barátaim... Az bizony nem volt semmi! Nagy, kerek mellei úgy feszítette gyöngyfehér blúzának gombjait, hogy majd lepattantak. De testének többi része sem volt piskóta. Az arca csinos, koromfekete haját művészien fogta össze a feje tetején. Darázsdereka volt és igencsak formás, karcsú lábikrák és csábos bokák villantak elő zafírszínű szoknyája alól.
Megráztam kinyújtott kezét. - Említette a telefonban, hogy szeretné, ha megkeresnék valamit - kezdtem hivatalos hangon, miközben majd kiesett a szemem. Kalapomat a lágyékomra szorítottam, nehogy nyilvánvalóvá váljék a látvány okozta fejlemény.
- Igen, Mr. Polk - felelte Mrs. Bisbey. - az egyik... műtárgyamat... lopták el. Én pedig vissza akarom kapni. - Azzal torkára szorította két kezét, majd lecsúsztatta két mellére.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.07 pont (44 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 zsuzsika 2016. 02. 13. szombat 15:21
Érdekes.
#6 papi 2014. 03. 16. vasárnap 16:06
Nem rossz
#5 A57L 2014. 03. 2. vasárnap 09:05
Egész jó.
#4 Bikmakkocska 2012. 12. 30. vasárnap 18:45
Hát, ez bíz bizarr.
#3 tenzin 2012. 09. 5. szerda 00:15
ja
#2 v-ir-a 2011. 12. 15. csütörtök 23:41
hmm érdekes volt smile
#1 Törté-Net 2011. 12. 14. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?