A+ A-

Joanne

Könnyek csorogtak alá a kivörösödött szempárból. Joanne már a nyolcadik romantikus drámánál tartott aznap, de nem akart felhagyni az önkínzással. A lejátszó hirtelen elkezdte szaggatni a lemezt. A nő meglepetésében gyorsan megtörölte arcát, majd kiugrott a pléd alól, hogy kimentse a filmet. Az utóbbi három napja nem telt kellemesen, nem vágyott még a morcos lemezkölcsönzős Mrs. Anderson zokszavaira is, így óvatosan kiemelte a DVD - t a forró lejátszóból.
Talán mégis ideje lenne lefeküdni, gondolta és a faliórára emelte tekintetét. Fél tizenkettő múlt pár perccel. Aznap éjjel fogmosás és fürdés nélkül hajtotta a fejét a párnára. Még sokáig forgolódott, nem jött álom a szemére. Pedig olyan jó lett volna, akár csak néhány órára feledni a gondokat. Ehelyett csak feküdt és Sam arca lebegett előtte. Azon gondolkodott, hogy tulajdonképp miért is sír? Hiszen ő mondott nemet egy újabb kapcsolatra. Ő nem akart belevágni a nagy szerelmi vállalkozásba. A férfi egy szóval se bántotta. Sőt, ilyen kedvesen még soha senki nem viselkedett vele. Mégis kosarat adott neki. Felült az ágyon, s homlokát a tenyerébe tette. Miért fél a kihívástól? Hisz, nem törvényszerű, hogy egyik kudarc követné a másikat. De már túl késő ehhez. A férfi gépe felszállt, soha többé nem találkoznak és ő csak most döbbent rá, hogy beleszeretett ebbe az emberbe. Talán Jo élete végéig bánni fogja a döntését. Azonban egy valamiben biztos volt. Azt a meleg mosolyt és a lágy kézfogást sosem feledi.
Kikászálódott az ágyból és a konyhába ment. Hajnali kettő körül járhatott az idő. Benyúlt a hűtőbe és kivette a tejet, hogy töltsön magának egy pohárral. Valaki kopogtatott. Joanne nem rezzent össze, nem lepődött meg. Megszokta már. Katey, a szomszéd 18 éves kamasz, biztosan megint tilosban kiszökött a házból és elfelejtett kulcsot vinni magával. Nem egyszer esett már meg, hogy a lány egy mini ruhában vacogva toporgott Jo tornácán, hogy elkérje a kulcsot, amit az apja adott a nőnek szükség esetére. Ő sosem zsörtölődött emiatt, hisz alig volt tíz évvel idősebb tőle, emlékezett még a hasonló élményeire tizenéves korából, egyébként a lány az éjszakai mentőakciókat mindig meghálálta hétvégén egy kis takarítással. Jo a bejárati ajtóhoz sétált és kinyitotta, nem törődve a hideg novemberi széllel, de nem Katey állt ott. Sam volt az. Sam, akinek a Föld másik féltekéje felé kéne épp tartania.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.59 pont (17 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 vakon53 2016. 03. 24. csütörtök 16:15
Tetszett.
#6 zsuzsika 2016. 02. 28. vasárnap 10:03
Elmegy.
#5 feherfabia 2016. 02. 6. szombat 06:53
Közepes!
#4 listike 2014. 09. 30. kedd 16:32
Tetszett.
#3 A57L 2014. 08. 19. kedd 06:42
Jó lett az írás.
#2 genius33 2013. 02. 10. vasárnap 07:58
Egész jó smile
#1 Törté-Net 2010. 01. 25. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?