A+ A-

Megkísértve 1. rész

- Oldozz fel atyám, mert vétkeztem...
Gabriel Martinez atya már azelőtt tudta, hogy ki ül a gyóntatófülke másik oldalán, mielőtt a lány megszólalt volna, hiszen az illatát, ezt a lágy, finom, üde illatot már jól ismerte. Izabella Swan, a város egyik legmódosabb családjának középső leánya. A lány alig múlt húsz éves, elképesztően gyönyörű alkattal és arccal áldotta meg a természet, művelt és bájos ifjú hölgy, aki minden héten egyszer eljött hozzá gyónni, és bevallotta apró kis bűneit, amikért természetesen megkapta a feloldozást. Feloldozást kért a torkosságáért, mert nem tudta megállni, hogy a vasárnapi ebéd után feltálalt csokoládétortából ne egyen meg még egy szeletet. Vagy a hazugságért, amivel megmentett egy macskát, amiért az belenyalt a tejfölbe. A haragért, amit a lovászmester iránt érzett, amikor az megütötte a kedvenc lovát. Általánosságban véve Izabella Swan bűnei könnyen feloldozhatóvá váltak, mindössze pár Mi Atyánk-ot és Üdvözlégy-et kellett elmondania érte. Gabriel szívesen hallgatta kicsit rekedt, bársonyos hangját. Nem egy alkalommal beszélgettek ők ketten, nagyokat sétálva a templomkertben, és Gabriel rendkívül szórakoztatónak és kellemesnek találta ezeket a beszélgetéseket a nála tíz évvel fiatalabb leányzóval annak ellenére, hogy ő sokkal tapasztaltabb volt Izabellnél és többet is látott a világból, mint amennyit a lány egyáltalán el tudott volna képzelni.
Gabriel atya húsz éves korára már megcsömörlött az élettől. Nehéz sorsú családból származott, szülei kétségbeesetten próbáltak tisztességes életet élni, de belebuktak a megpróbáltatásokba. Édesanyja beteg lett és meghalt, apja pedig az alkohol rabságában végezte. Gabriel tíz évesen magára maradt egy kegyetlen világban. Koldulásból, és lopásokból tartotta fenn magát. Éppen a sekrestyét akarta kirabolni, amikor Martin atya elkapta. A jó pap ahelyett, hogy rendesen megruházta volna, enni adott neki, és tiszta, meleg ruhát. Felajánlotta a kis papi lakban a kályha melletti kis zugot, ahol a fiú meghúzhatta magát. Gabriel az első éjszaka után megszökött tőle, és magával vitte a templom ezüst gyertyatartóit is.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.8 pont (44 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 deajk2008 2016. 11. 27. vasárnap 16:28
nagyon ideális hosszúságú lett folytasd ... 8p
#7 A57L 2014. 09. 10. szerda 13:06
Csatlakozom,én szerintem is jó.
#6 papi 2013. 04. 19. péntek 05:23
Szép történet
#5 genius33 2012. 10. 17. szerda 07:11
Jóóóó smile
#4 kelyhecske 2010. 05. 16. vasárnap 21:55
egy folytatást megért volna , mi lett velük
#3 Pontifex 2009. 09. 30. szerda 15:18
Néhány tárgyi tévedésre hívnám fel a figyelmet! Reverendát a katolikus papok viselnek és a gyónás is ehhez a valláshoz köthető.Ellenben a katolikus papok szemináriumban tanulnak és felszentelik őket és nem egy "öreg mester" tanítványai.Amikor kihelyezik őket egy plébániára(parókiára),akkor nem önálló felekezetük lesz,legfeljebb gyülekezetről beszélhetünk,bár ezt a kifejezést inkább a protestáns egyházak használják.
A "felekezet" az egyházak - mint pl. a "református", az"evangélikus",stb.stb. - gyűjtőneve.
Tudom,hogy ebben a történetben nem ezt tekintetted fontosnak,de azért az sem baj,ha ezekre az "apróságokat" sem árt helyesen alkalmazni!
Persze tudom,egyesek szerint most is csak az "eszet" osztom,remélem te nem tekintetted annak!
#2 Pavlov 2009. 09. 29. kedd 00:23
Túl sok minden van ebben. Rózsaszín álmodozás, Nyomorultak, krimiszerű befejezés... Ráadásul hosszú is...
#1 Törté-Net 2009. 09. 29. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?