A+ A-

Először, de vajon utoljára?

Rettenetesen meleg, június elejei nap volt. A tankönyv fölött görnyedtem a nyitott ablak mellett, a lehető legkevesebb ruhában, már- már meztelenül, reménykedve, hogy a késő délután szolgál egy kis szellővel. A szüleim és a testvéreim fürdőbe utaztak a hétvégére, de nekem a következő héten esedékes osztályozóvizsga miatt a kétóránkénti hideg vizes zuhany és a magolás maradt.
- De Anya, kérlek szépen, ígérem, tanulni fogok ott is... - könyörögtem az indulás napján.
- Nem. Nagyon sajnálom Kicsim, de edd meg, amit megfőztél. 17 éves vagy, bízom benned és abban, hogy ebben a helyzetben tanulni fogsz, nem úgy, mint egész évben. Nem sózom rád nagyanyádat ellenőrzés céljából, ezért merem remélni, hogy nem valagvakarászással fogod tölteni az időt. - kimondhatatlanul hálás voltam. A nagymamám nem egy egyszerű eset. De nem akartam belenyugodni, hogy itthon kell poshadnom!
- De Anya, nagyon kérlek...!
- Dorottya! Megmondtam, hogy nem! - láttam, hogy nincs esélyem. Duzzogva, de öleléssel és jó szórakozást kívánva köszöntem el tőlük.
Szenvedtem. Melegem volt, fáradt és nyúzott voltam, az utóbbi 8 órában csak tanultam, de nem értettem az összefüggéseket, a sírógörcs szélén álltam.
Eszembe jutott az egyik osztálytársam, aki mindig is kitűnő volt töriből. A kapcsolatunk mostanában elég baráti lett, sokszor beszélgettünk szünetekben, néhányszor elmentünk a hétvégén együtt bulizni, amikor pedig kiderült, hogy osztályozó vizsgáznom kell bukás ellenében, felajánlotta, hogy bármikor szívesen segít, ha szükségem van rá.
- Igen, igen, most erre van szükségem, segítségre...- motyogtam magamban és kétségbeesetten kutatni kezdtem a mobilom után.
- Megvagy!- akadtam rá az egyik ruhakupac alján. - Laura...Laura...- kerestem a nevét, végül megtaláltam és megnyomtam a hívás gombot. A telefon kicsöngött, könyörögtem, hogy vegye fel.
- Szia Dorka! - köszönt vidáman. - Mi újság?
- Szia! Ne haragudj, ha zavarlak, van valami programod estére?
- Nem, nincsen. Azt hiszem, hideg vizes kádban próbálom átvészelni az éjszakát - nevetett.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.08 pont (26 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 listike 2014. 12. 9. kedd 11:47
Jó volt.
#4 A57L 2014. 04. 15. kedd 07:54
Egész jó írás.
#3 Manticore 2009. 04. 28. kedd 16:07
Jó... DE vodka NEM való fantába! Maximum jó minőségű gyümölcshúsos narancslébe! :-D Amúgy szuper!! :-)
#2 2009. 04. 28. kedd 15:55
Szuper !
#1 Törté-Net 2009. 04. 28. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?