A+ A-

Egy csodálatos karácsony

Egy zord, téli este. Az utcán egy lélek sincs. Csak egyedül bolyongok. Várom, hogy megcsörrenjen a telefon. Éjjel tizenegy. Most már haza megyek, mert fázom és fáradt vagyok.
Hazaérve álmos, lomha léptekkel megközelítem a fürdőszobát. Igyekszem nem zörögni, mert családom egésze mélyen szundizik. Csak én vagyok az egyetlen, aki még járkálok. Megeresztem a forrót, ám hirtelen eszembe jut, hogy minden tisztálkodási szerem a saját birodalmamban van. Ezért elindultam halk léptekkel a szobám felé. Nagy nehezen a pizsamám és egyéb kiegészítőim kíséretében elindultam vissza a fürdő felé. Elfelejtettem hidegvizet engedni, ezért ahogy belenyúltam a kádba, hogy megkavarjam a vizet azonnal feljajdultam, mert megégettem a kezem. Azonnal magamhoz tértem. Hidegvizet eresztettem rá, így csillapítottam a fájdalmat. Majd belemásztam a már normál hőmérsékletű vízbe. Sírtam. Nem tudtam mi bajom. Először azért sírtam, mert fájt a kezem, aztán már azért, mert egyedül éreztem magam, majd a barátom hiánya fakasztott könnyeket barna szemeimben. Aztán elaludtam.
Éjfélkor felriadtam. Valami szörnyű álmom volt. A víz is kihűlt. Gyorsan rendbe tettem magam, majd becsattogtam a szobámba. Ruháimat a fotelba dobtam. Majd ezután belevetettem magam a nem éppen meleg ágyamba.
Reggel 5:30-kor kezdett el nyekergőzni a telefonom ébresztője. Abban a pillanatban úgy éreztem menten a mennybe szállok. Lenyomtam, aztán befordultam a fal felé. Éppenhogy elaludtam volna drága anyukám berontott és kiparancsolt meleg fészkemből.
Némi életet leheltem magamba, megreggeliztem, fogat mostam és az utolsó pillanatban elindultam a buszhoz. Szaladnom kellett, mert 5percem volt, hogy elérjem. Nincs szerencsém a busz bent áll. Az ajtó csukódik. Kalimpáltam, hogy álljon meg. Rendes volt a sofőr. Elnézést kértem, majd jó reggelt kívántam, és elbattyogtam hátra a megszokott helyemre.
Most egy ismerős sem volt a buszon. Nem mindig vagyok így, de most igazán jól esett a nyugalom. Elaludtam.
Arra ébredtem a végállomáson, hogy valaki ráz, mert le kell szállni. A sofőr volt. Megint elnézést kértem és egy "További jó napot" után lecsoszogtam a buszról. Utam elég kacifántosan vezetett az iskola felé. Nem volt kedvem bemenni, de muszáj volt.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 2.85 pont (13 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 Andreas6 2017. 09. 20. szerda 06:14
Kedves vakon53! Honnan veszed, hogy a félrelépés és a visszatérés között nem fürdött meg? Amúgy nem egy nagy durranás.
#5 vakon53 2016. 02. 23. kedd 15:19
A másiknőbejárt falloszát voltgusztusod a szádbavenni?
#4 feherfabia 2014. 12. 25. csütörtök 06:16
6P
#3 listike 2014. 09. 22. hétfő 15:08
Egész jó.
#2 papi 2013. 11. 22. péntek 18:20
Nem rossz
#1 Törté-Net 2006. 02. 26. vasárnap 00:00
Mi a véleményed a történetről?