A+ A-

Szabadság szárnyán

Kellemes, tavaszi idő volt, pont az évszaknak megfelelő. Ideje is volt már, hisz a tél egészen március közepéig elhúzódott és még a hónap elején is kemény vagyok voltak. Ahogy azt viccesen mondtam, bár nem mindenki tartotta annak, akár harmadfokú fagyási sérüléseket is lehetett szenvedni a szabadon maradt testrészeken. De szerencsére már elmúltak ezek az idők. Sütött a lenyugvó nap, és kellemes fénnyel világította meg a pályaudvart.
Árgus szemmel figyeltem a kiírást, mikorra érkezik meg végre a vonat, amire várok, s rajta akire várok. Örömmel vettem észre, hogy már csak alig pár perc választ el a találkozástól. Kicsit ideges voltam, bár ez nem is idegesség volt, sokkal inkább az a gyermeki izgalom, amit akkor érez az ember, mikor az ajándékait nyitja ki, és nem tudhatja, hogy mi lesz benne, milyen lesz. Rágyújtottam még egy cigire, és vártam.
A fedett állomáson nem nagyon mozgott a levegő, ezért a füst sem tűnt el pillanatok alatt. Örömmel csillant fel a szemem, amikor a füstön át végre megláttam a szerelvényt, ahogy lassan begördül az állomásra. Kinyíltak az ajtók, és elkezdtek leszállni az utasok. Szemem egyfolytában cikázott egyik arcról a másikra, mígnem végre megláttam azt, akire vártam, de nem mozdultam. Kíváncsi voltam mikor vett észre. Lassan közeledett a tömegben, és ő is mindenfele forgatta tekintetét, míg végre ő is észre vett. Ekkor elmosolyodott, és most már céltudatosan felém közeledett.
Elindultam én is felé, s mikor már elég közel voltunk egymáshoz széttártam karjaim, ő pedig jött, és átölelhettem végre. Arcon csókoltam, mert tudtam, hogy arra, hogy rendesen is megcsókolhassam, még várnom kell. De ahogy a szólás is mondja, türelem, rózsát terem. Egymásba karolva indultunk a villamos felé, s közben beszélgetni kezdtünk, de egyelőre még csak a szokásos alapkérdésekkel kezdtünk, hogy: hogy vagy, milyen volt az utazás és ilyenek. Szerencsére ebben az órában még gyakran jártak a villamosok, így arra sem kellett sokáig várni, és fél órán belül már végre nálam lehettünk.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.63 pont (8 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 v-ir-a 2012. 11. 22. csütörtök 20:12
nagyon jó kis sztori smile
#1 Törté-Net 2005. 09. 1. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?