A+ A-

Az igazi én

- A feleséged vagyok, tehát tisztelned kell! - ért hisztijének végére Michelle. Szemeibe könnyek gyűltek, melyeket egy zsebkendővel óvatosan letörölt. Eztán sietve a tükör elé ült, hogy rendbe szedje sminkjét. Arca teljesen kipirult, szemfestéke elmosódott. Aprókat zihált. A düh egész testét emésztette. Összeveszett a nemrég munkából hazatért férjével, és ezt alkalmasnak vélte arra, hogy a több hónapja gyűlő feszültséget kiadja.
Férje nem törődött vele, és ez igencsak bántotta. Két éve voltak házasok, de a kapcsolatuk már romlani látszott. Már nem kapott annyi pénzt, mint házasságuk elején. Nem kényeztette ékszerekkel, ruhákkal, nem vitte el minden héten puccos étterembe. Igazság szerint, már több időt töltött az irodájában, vagy üzleti úton, mint otthon, vele. Ezt persze Michelle még meg is tudta volna érteni, hiszen valamiből meg kell élni, és a férje nagyon sokat keresett. Ehhez pedig sokat kell dolgoznia. Ám a megértés csak addig tartott, míg el nem kezdett csökkenni az ő havi pénze. Kezdetben csak pár ezerrel lett kevesebb az apanázs, de mára már feleannyit kap csak, mint házasságuk elején. És ez felháborította. Először nem szólt, úgy volt vele, hogy férjének jó oka van rá. Ő kezeli a számlát, és majd elmondja. De nem tette. Egy szóval sem szólt neki, nem adott magyarázatot. Ez tovább dühítette, mígnem ma végre megmondta a magáét. Mi az, hogy szó nélkül elveszi a pénzét? Hogy le se szarja újabban? Elvégre ő a felesége, joga van ahhoz a pénzhez, és pláne joga van tudni, miért nem kapja meg.
Szipogva helyrehozta a sminkjét. Gyorsan, talán gyorsabban, mint ahogy az autóversenyeken a szerelők a kerekeket cserélik. Belenézett a tükörbe. Az arca továbbra is piroskás, de amúgy nem látszott, hogy sírt volna. Kibontotta eddig hátrafogott hátközépig érő, egyenes szálú szőke haját. Így jobban festett. A férje is jobban szereti így. Lejjebb húzta feszes toppja - amit csak otthon mert viselni, annyira hétköznapi - zipzárját, hogy dús kebleit jobban lehessen látni. A férje ezeket is imádta, különösen mióta megnöveltette egy számmal. Nem voltak túl nagyok, de az átlagból azért kiemelkedtek. Így még Michelle is jobban szerette magát. Sokkal nőiesebbnek látta önmagát, nem mellesleg, jobban tudott hatni a férfiakra. És most ez kellett, hatni a férjére.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.25 pont (20 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 zsuzsika 2014. 12. 12. péntek 07:20
Nem rossz.
#2 v-ir-a 2012. 02. 18. szombat 21:13
ez igazán jó volt, szinte láttam magam előtt az egészet....grt az írónak smile
#1 Törté-Net 2009. 08. 25. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?