A+ A-

Judit

Judit szabadnapos, férje dolgozik, a kicsi az oviban. Reggel és délelőtt mindent gyorsan elvégzett, amit a háztartás megkövetelt, hogy maradjon némi idő délutánra, amit végre csak és kizárólag magára fordíthat. Régóta nincs ideje önmagára, úgy érzi, idejekorán elfáradt, kiégett, megöregedett. Férje iránt egy ideje már elvesztette érdeklődését, pedig nagy, őszinte és lángoló szerelem volt az övék, még az egyetemen kezdődött...
Egy hatalmasnak látszó, de könnyen mozgatható fotelszerű ülőalkalmatosságban ül a nappaliban. Az a típus, amibe az üzletben nézelődve ránézésre bele tud szeretni az ember, amiben akár aludni is lehetne, olyan kényelmes. Mellette magazinokkal teleszórt dohányzóasztalka. Szemmel láthatóan magába feledkezett, eszébe jutott valami és azon mereng. Hirtelen pattan fel és a gardóbszekrényhez siet. Kinyitja, és az ajtó belső lapjára szerelt nagy alakú tükörben kezdi nézegetni magát. Ide-oda forgolódik, vizsgálgatja magát, eldönthetetlen, vajon elégedett-e a látvánnyal vagy sem. Megmagyarázhatatlan izgatottság lesz úrrá rajta. Éles mozdulattal becsukja az ajtót, visszaül a fotelba. Előredől, a dohányzóasztalról egy színes, igényes képekkel teli magazint választ, amit szórakozottan lapozgatni kezd. A magazin divatmelléklete az idei fürdőruha-divatot mutatja be. Csupa merész, kétrészes darab, csinos fiatal modellek. Ezeknél az oldalaknál hosszabban elidőzik.
Hirtelen felpattan, a magazint a földre ejti, visszamegy a gardróbszekrényhez, és az előbbi éles mozdulat inverzével kinyitja a tükrös ajtót. Rövid ideig mozdulatlanul bámulja a tükörképet, majd gyors, kapkodó mozdulatokkal vetkőzni kezd. Házi használatra bejáratott ruha van rajta, vékony, élénk színekkel festett vászonpantalló, egyszerű pasztell felső és kardigán. Egyenként dobálja le magáról a ruhadarabokat. Egy szál alsóneműben (fehér pamut bugyi a hozzávaló sportos melltartóval, kényelmes, de nem túlzottan érzéki darabok) és zokniban áll a tükör előtt.
Elmosolyodik. Leveszi a zokniját és a szoba távoli sarkába dobja. Lázasan kutatni kezd a gardrób egyik alsó polcán. Úgy tűnik, megtalálta, amit keresett. Feláll, gyorsan leveti a bugyit, kikapcsolja a melltartót, és a zokni után dobja mindkettőt. Az imént előtalált fehérneműt lassú, kimért mozdulatokkal veszi fel. Fehér színű, igényesen formatervezett darabok.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.5 pont (18 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 A57L 2014. 04. 5. szombat 07:45
Egész jó lett.
#2 Torkos 2007. 10. 3. szerda 09:36
A torta elkészült, és szép habosra sikerült. Nem szirupos és nem émelyítő. Nem nyögvenyelősen száraz, és nem karcol a ráégetett cukormáz miatt. Egyszerűen csak jó, mint az igazán nagyszerű dolgok. Nem hasonlít semmire, mert egyedi, de nem hivalkodó, mert mégiscsak sok ilyen van. Csak ez a tiéd, amit nekünk adtál. Én köszönöm és a többieknek is ezt ajánlom.
#1 Törté-Net 2007. 07. 19. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?